Doufal jsem, že moje poznámka o dočasně lenivém CNC fóru (ve vazbě na téma o routeru/firewallu) je snad dost zřejmá nadsázka.
Ale i tak jsem tam pro sichr ještě přidal usměváka, kterými se jinak snažím šetřit.
Moderátor: sysel
Doufal jsem, že moje poznámka o dočasně lenivém CNC fóru (ve vazbě na téma o routeru/firewallu) je snad dost zřejmá nadsázka.
"Dělat v Praze na ministerstvu slováka", to neznamenalo službu státní správěxener píše: ↑16. 1. 2021, 9:07 ...
este ku pufikovym kulturnym vlozkam: ked si pod pojmom slibna kariera predstavujes sluzbu v statnej sprave, tak to o niecom svedci. dakujem ja si pod tymto pojmom predstavujem nieco uplne ine a realizujem to vo svojjich dvoch IT firmachteba odhadujem na to ze si po 89 bol jednym z tych co palili alebo schovavali stranicke knizky a fukcia v statnom aparate je pre teba doteraz vrchol
![]()
patrně jste měli od Telecomu pronajatou linku ADSL a pobočky v intranetu (extranetu) npř. localnet 172.x.x.x a pak za routrem pak firewall měla každá pobočka zvlášť? ..možná asi ?pafik píše: ↑15. 1. 2021, 2:45V Expandia bance jsme to měli přesně naopak; od internetu router a pak FW. Myslíš, že jsme to měli špatně?xener píše: ↑15. 1. 2021, 1:43dovolim si nesuhlasit, charon to ma spravne, aj ked ako vyplynulo, za firewallom nema router ale len dhcp server s nejakymi dnat ak potrebuje.
firewall ma byt prva instancia ktoru trafi paket z internetu, az potom ked prejde riesime routovanie, vacsinou na tom istom zariadeni
Tehdy ADSL ještě nebylo, vrchol přenosové techniky bylo ISDN. Všechno v bance jelo na pevnejch linkách.Mart_68 píše: ↑16. 1. 2021, 1:04patrně jste měli od Telecomu pronajatou linku ADSL a pobočky v intranetu (extranetu) npř. localnet 172.x.x.x a pak za routrem pak firewall měla každá pobočka zvlášť? ..možná asi ?pafik píše: ↑15. 1. 2021, 2:45V Expandia bance jsme to měli přesně naopak; od internetu router a pak FW. Myslíš, že jsme to měli špatně?xener píše: ↑15. 1. 2021, 1:43 dovolim si nesuhlasit, charon to ma spravne, aj ked ako vyplynulo, za firewallom nema router ale len dhcp server s nejakymi dnat ak potrebuje.
firewall ma byt prva instancia ktoru trafi paket z internetu, az potom ked prejde riesime routovanie, vacsinou na tom istom zariadeni
jj, ISDN to jsou pojmy ..jak ten čas běžípafik píše: ↑16. 1. 2021, 3:09Tehdy ADSL ještě nebylo, vrchol přenosové techniky bylo ISDN. Všechno v bance jelo na pevnejch linkách.
jo, ten Zywall ( s defaultním skrytým účtem zyfwp / PrOw!aN_fXp ) to je bezva řešení - prostě taková sázka na jistotu