Magiho výzkumný ústav
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nová rozhodnutí ERÚ o tarifech dodávek, službách spojených s dodávkou a výkupních cenách vč. státní podpory
- Přílohy
-
- ER CR 7_2011OZEKVETDZ.pdf
- (125.82 KiB) Staženo 241 x
-
- ER CR 5_2011elektro.pdf
- (197.7 KiB) Staženo 236 x
-
- ER CR 6_2011tarify.pdf
- (199.42 KiB) Staženo 279 x
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- Kilovolt
- Sponzor fora
sidonie píše:A fyzická signalizace je, že kapalina neobíhá, kotel topí párou a pak praskne.
Jakákoliv indukční zátěž potřebuje k uspokojivému provozu sinusový průběh proudu, typicky jakýkoliv elektromotor. Trapézový průběh se dá použít u elektroniky "znalé" tvrdých podmínek, obdélník je použitelný snad jen pro odporové zátěže, tam je jedno, co do toho teče, maximálně se to projeví na nižším výkonu.
Ale jdi-znám minimálně dva lidi,který s tím zálohujou rozvaděč na podlahovku, a furt vesele topěj, i když jim rozvoďáci tlučou elektrikou -neříkám,že každá ups se hodí,ale zas tak přísný to není (v nárocích na sínus) - chce to vyzkoušet. Mimochodem jsem jen ze zvědavosti zkusil 1f motorek na ups u pc a kupodivu se točil-jen ty zvuky no

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
- Kilovolt
- Sponzor fora
Právě jsem se vrátil z hradu eeee z dílny a přátelé věřte nebo ne,našla se ups a dva motorky (prostě mi to nedalo
) -jeden se závitem nakrátko a druhej s kondrem-po připojení na ups běžely oba. Ta ups byla typ s velkým klasickým trafem, tu s malým feritovým bohužel nemám funční. 

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Další vize ohřívání oleje. Tentokrát speciální duralový monoblok se dvěma průtokovými kanály na olej, dvěma kanály pro osazení topných patron a měřícím kanálem pro Pt100. Celkový el. příkon 2 x 150W. Celý tvar a připojovací místa jsou naprosto identické s původním litinovým držákem trysky, takže při montáži co celé zaklapne na původní místo v hořáku. Pro připojení bude použita původní trubička, takže nebude nikde nic trčet navíc. Ještě musím vyrobit kostičku na kterou se přišroubují elektrody a ta se musí přibrnknout AC TIGem.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To mě už taky napadlo, ale ty by jsi mne jistě plísnilBen Ash píše:Nejde použít ten držák co jsem udělal?

Šak je to maličkost, udělám to zase stejně jako na tom našem prvním držáku. Čtyřhránek 10x10, do něj závit M5, ale tentokrát to musí být duralové.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Dneska nám došly ejektorové trysky, 2ks za 1700,- vč. DPH a dopravy. Zatím tedy leží na vladislavské na poště
to QNX: pokud máš zájem tak napiš objednávku sem http://www.riello.cz" onclick="window.open(this.href);return false; je to schůdnější než E-bay
Je to typ: ejektorová tryska Delavan part. No: 30609-2, číslo trysky: SNA .20

to QNX: pokud máš zájem tak napiš objednávku sem http://www.riello.cz" onclick="window.open(this.href);return false; je to schůdnější než E-bay
Je to typ: ejektorová tryska Delavan part. No: 30609-2, číslo trysky: SNA .20
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to někoho zajímá, tak doporučuju přečíst zejména §18 tohoto zákona.
- Přílohy
-
- Zákon o ochraně ovzduší.doc
- (464.5 KiB) Staženo 361 x
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem se vrátil ze zkušebního ústavu hořáků při MVÚ a musím říct, že už nám to hoří !!! Sice to ještě není ono, proces je potřeba naladit, nicméně se hořák udržel v chodu cca tři hodiny a když jsem odcházel bylo v dílně stěží uvěřitelných 26°C při vlhkosti 38%. Podrobnosti a fotky jistě dodá vedoucí výzkumného týmu, až se svého díla dostatečně nabaží 

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To BenAsh: kamaráde tohle bude probém jak prase vůbec to vyrobit. Jde o ty maličké dírečky, které propojují obě strany adaptéru vzduchem.
Načmárané na papíře to vypadá celkem lehce, ale až jsem si to namaloval v kovoprogu v reálných mírách, tak vidím problém.
Když to budu vrtat vrtákem Ø 2mm a pojedu přesně po stěně 13ky díry pro závit M14x1, tak do olejového kanálu bude zbývat přesně 1mm.
Olejový kanál musí být 7H7, zmenšit jej nelze kvůli O kroužku. Takže se jedná o vyvrtání 4ks děr Ø 2mm do hloubky 43mm v oceli s tím, že navrtání navrtávákem není možné. Vrtaný průměr zmenšit nelze, protože jedničkou už to tak hluboko tuplem nevyvrtám. Tohle se mi tedy vůbec nejeví.
Silně uvažuju, že se na ten jejich systém vykašlu a vyřeším to zase nějak po našom. Dyť můžu do adaptéru naletova mosazí vzduchovou trubičku hned tam co končí závit pro trysku, čímž nám odpadne zadní připojení vzduchu ale bude přivedený z boku vedle přípojky oleje.
Načmárané na papíře to vypadá celkem lehce, ale až jsem si to namaloval v kovoprogu v reálných mírách, tak vidím problém.
Když to budu vrtat vrtákem Ø 2mm a pojedu přesně po stěně 13ky díry pro závit M14x1, tak do olejového kanálu bude zbývat přesně 1mm.
Olejový kanál musí být 7H7, zmenšit jej nelze kvůli O kroužku. Takže se jedná o vyvrtání 4ks děr Ø 2mm do hloubky 43mm v oceli s tím, že navrtání navrtávákem není možné. Vrtaný průměr zmenšit nelze, protože jedničkou už to tak hluboko tuplem nevyvrtám. Tohle se mi tedy vůbec nejeví.
Silně uvažuju, že se na ten jejich systém vykašlu a vyřeším to zase nějak po našom. Dyť můžu do adaptéru naletova mosazí vzduchovou trubičku hned tam co končí závit pro trysku, čímž nám odpadne zadní připojení vzduchu ale bude přivedený z boku vedle přípojky oleje.
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi právě proto je ten adaptér z Ms, nějaké prodloužené vrtáky 1,7mm bych měl mít. Dělá to na mě dojem, že to ti číňani mají taky jinak. S tím přiletováním to není marný, ale vrtat a navrtat se to může zezadu, tam si můžeš udělat závit dle potřeby.
Napřed vyvrtej ty dvojky díry a můžeš je klidně napřed navrtat a potom dělej teprve ty díry v ose. A nechej tam ty závity G1/8 a G1/4, pak ti budou pasovat přípojky. I když se dají sehnat i metrické...
Znám borce, co dělají pro G1/8 závit M10 x 1. Je to jen pro odpadní olej z mazání, tudíž žádný tlak. Hlavně, že mají strojařskou čest.
Znám borce, co dělají pro G1/8 závit M10 x 1. Je to jen pro odpadní olej z mazání, tudíž žádný tlak. Hlavně, že mají strojařskou čest.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Josef píše:Napřed vyvrtej ty dvojky díry a můžeš je klidně napřed navrtat a potom dělej teprve ty díry v ose. A nechej tam ty závity G1/8 a G1/4, pak ti budou pasovat přípojky. I když se dají sehnat i metrické...

Použije se opět moje oblíbená chlaďařská trubička Ø6mm z měkké mědi.
Co se týče strojařské cti, byl jsem nedávno v práci poučen jedním z vedoucích pracovníků, že jej nezajímají nějaké pravé úhly a vodoroviny. Mám prý trubky natahovat aby to bylo co nejkratší a co nejlevnější, pokud možno přímou cestou. Dost ostře jsme se kvůli tomuto pohádali a jak známo paličák Magi musel mít poslední slovo, něco ve stylu: "Tak si to tady můžete svařovat sám, když jste tak chytrej, já se na to nebudu denně dívat, jak je to zprasené. Klidně si sem dejte místo trubek hadice."