Co jste dneska bastlili?
... safra, to mne nenapadlo, měl jsem do toho zabudovat nějakou léčitelskou "formuli" - třeba že břitová destička dovnitř vložená za úplňku se ...
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
forma z 3D tisku - a zjištěno že 4-vrstvé dno a 3-vrstvý okraj "teče" (přidat teplotu a možná ne ABS)
špony jako vnitřek se fakt blbě soustruží - lámou se na kousky a vytrhávají
Ale byl to jen první pokus, jak pomůže vývěva na bublinky, jak půjde udělat formu z 3D tisku atd...
také mne to zavedlo na "nožíře" - kde vývěvy používají a jdou do vyššího vakua - a zvažuji udělat jinou komoru, neb tato "sklenice" až rupne, tak to bude pěkný granát. (nicméně na bublinky to takto stačí)
špony jako vnitřek se fakt blbě soustruží - lámou se na kousky a vytrhávají
Ale byl to jen první pokus, jak pomůže vývěva na bublinky, jak půjde udělat formu z 3D tisku atd...
také mne to zavedlo na "nožíře" - kde vývěvy používají a jdou do vyššího vakua - a zvažuji udělat jinou komoru, neb tato "sklenice" až rupne, tak to bude pěkný granát. (nicméně na bublinky to takto stačí)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů

Hotove mozu ist do skrine a cakat na svoj cas

Zohnal som za skatulu vloziek do rychloupinacich hlav tak tie co treba cistim a potom ich nejako rozumne ulozim nech nechytia lisku do MK3 hlavy vlozky pouzijem
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Ukazu Home made Diferencialni receivery (jednoduchoucke linkove prijimace).
Uz je to sice doba co jsem je delal (5 let), ale dnes jsem spotreboval posledni z nich na rozhani enkoderu pro servopohon frezky. Budu si muset zas vygravirovat dalsi.
Uz je to sice doba co jsem je delal (5 let), ale dnes jsem spotreboval posledni z nich na rozhani enkoderu pro servopohon frezky. Budu si muset zas vygravirovat dalsi.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
nemyslím, že je to složité - začnu "negativem/formou" (vzhůru nohama) z 3D tiskárny, do mezery formy nacpu špony, pak jich pár srovnám na dno které je nahoře - a zaleju hmotou. Osoustružím nyní zbytečnou formu, dám tomu trochu tvar a "namočím" to ještě jednou do hmoty.
(soustružené neleštím - jen osmirkuji, lesk tomu dá to namočení)
Ty enkodery pro ktere to je navrzene jsou jen dvoukanalove, Z nemaji, vystupy A,B receivery jdou do kvadraturniho dekoderu. Z tu neni potreba, je to pohon vretene s upinacem bez kamenu, tak absolutni polohovani neni nezbytne.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo