Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Josef
Sponzor fora

25. 12. 2011, 5:18

A dopadlo by to tak, jako s elektrikou. Hafo položek, které stejně nijak neovlivníš. Pokud budou sedět ve správních radách těchto firem politici a dostávat za to tučný peníz, tak se to nikdy nezlepší, protože si svoje prebendy musí o odběratelů vybrat. Výkonný management budou chránit, jinak by se vystavili nebezpečí prozrazení, že jsou k ničemu. V těchto státem a obcemi vlastněných firmách by ve správních radách měli zasedat taky zástupci odběratelů, tedy občanů, jimi volenými pro tyto funkce. A tito by měli skládat účty voličům a být odvolatelní kdykoliv pro ztrátu důvěry. Jenže ... dneska je snad každý zkorumpovatelný.
lapa
medaile za lepsi forum

25. 12. 2011, 7:00

Josef píše:...V těchto státem a obcemi vlastněných firmách by ve správních radách měli zasedat taky zástupci odběratelů, tedy občanů, jimi volenými pro tyto funkce. A tito by měli skládat účty voličům a být odvolatelní kdykoliv pro ztrátu důvěry...
Vzdyt tam (ti zku...nci) sedi, tak co bys obcane chtel ...
Reseni ala Aircraft Industries Kunovice (Musela) je dnes a tady (cesky pravni stat) asi nejvice ucinne, ale bohuzel neproveditelne prilis casto ani snadno ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2011, 8:10

Privatizovat, privatizovat, privatizovat. Jenže to bude pomýlený lid řvát, že to tedy ne, že by si majitelé vydělali peníze...
Aleš Procháska
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 12. 2011, 9:40

jenom mi prosím vysvětli co chceš vyřešit privatizací na dodávce čehokoli u čeho si nemůžeš vybrat alternativního (rozuměj konkurenčního) dodavatele. Když se prodá VaK jako celek, bude monopol na který nebude metr. Když se to prodá po okresech metr by byl, ale kdo by měřil? Státu je to jedno, má z toho daně a čím větší cena, tím víc daní. To je mimojiné důvod proč jsou ještě pořád stravenky. Jsou totiž zdaněny dvakrát.
lapa
medaile za lepsi forum

25. 12. 2011, 10:09

prochaska píše:Privatizovat, privatizovat, privatizovat. Jenže to bude pomýlený lid řvát, že to tedy ne, že by si majitelé vydělali peníze...
Ha ha, to ovsem pouze za situace, kdy budou fungovat mechanismy proti kartelum, monopolum atd ...
A tim myslim skutecne fungovat, ne ty nase nahrazky jako Urad na ochranu hosp. souteze, pro telekomunikace atd ...
Jinak ti je trh (tj. nase verze trhu; v jine realne nezijes) jako beznemu obcanovi uplne na .....
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 12. 2011, 9:47

Technický dotaz.
http://www.univer.cz/pneumaticka-olejov ... 1056-id765" onclick="window.open(this.href);return false;
Má s těmihle sudovými pneupumpami někdo zkušenost?
Jedná se mi o to, jestli je možné úplně uzavřít výtlak oleje a přitom nechat přívod vzduchu trvale pod tlakem?
Podle mě to možné je, protože za tyhle pumpy se zpravidla používá výdejní pistole s ventilem.
Vize je následující:
-pumpu zarazím do sudu, přivedu redukovaný vzduch - pumpa začne tlačit olej
-na výtlak pumpy připojím olejový filtr (dostatečně veliký aby se hned nezabordelil)
-z filtru povedu olej trubkou do kotelny přes elektroventil, který bude doplňovat vyhřívanou nádržku pro ejektorový hořák

Prakticky by se to celé chovalo jako domácí vodárna (darling) - tedy médium pod určitým tlakem stále k dispozici.
Tím pádem by mi odpadl celý ranec problémů se stáčením sudů, filtrováním a dopravou k hořáku. Navíc při pohonu vzduchem je to nehořlavé :D
Přílohy
obrazek.jpg
obrazek.jpg (6.64 KiB) Zobrazeno 4969 x
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 12. 2011, 10:21

to Ben Ash: co ty na to? Ale má to 1000W.
Přílohy
4826.jpg
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 12. 2011, 10:29

1000W sundat dolu dnes neni prob. dej tam ssr rele a k tomu treba NE555 pro pulzne sirkovou modulaci

idealne to spina a rozpina v nule
pouzil jsem to na regulaci topidla v lepsim kavovaru a drzelo to teplotu jak pribity
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 12. 2011, 11:23

Ono těch 1000W asi nevadí, protože tady teď čtu dokumentaci k hořáku Kroll a ten má předehřev 1100W. Takže to bude ono.
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

28. 12. 2011, 12:53

Ta regulace co máme je tuším do dvou kilovat, takže v poho. Pumpa je pěkná, ale koukám na cenovku.....to asi nechceš kupovat? Máš alternativní plán? :-)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 12. 2011, 1:42

Já mám dycky alternativní plán :D
Cenovka je brutální a to není zdaleka nejdražší co se prodává.
Ať to beru zleva zprava, tak to bude lepší než tady vymýšlet nějaké capoviny se zubovýma čerpadýlkama a podobně.
Do sudu se to nevrazí až na dno, ale cca 5-10cm od dna, aby to nebralo sediment - jak píšou v manuálu od Krollu: nejlevnější filtrace je gravitace.
Ty odsedimentované zbytky se lehce udají dalšímu zájemci, který to míchá s pilinama.
Kilovolt
Sponzor fora

28. 12. 2011, 2:18

Magi nezapomeň na to,že sud není tlaková nádoba-nafoukneš ho, jak mičudu.Na vyčerpání sudu ta pumpička určo stačí,ale na prohnání oleje filtrem potřebuješ trošku větší tlak, Věř mi,že nafouknout sud není problém-mám jich několik pěkně kulatejch :D :D z doby, kdy se dala nafta sehnat levnějc. Ale to si určo vyzkoušíš :mrgreen: :mrgreen:
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 12. 2011, 3:26

My si evidentně nerozumíme.
Tahle pumpa nepracuje tak, že jde tlak vzduchu do sudu a olej je jím vytlačován. Pokud by tomu tak bylo - nemusím shánět žádnou pneupumpu - stačila by mi trubka a vzduch :D
Je to obyčejná pístová pumpa (stejně jako ruční kterou mám), pouze nemá ruční pohon pákou, ale přímočarý pneumatický pohon (proto ta cena).
Dokonce bývá (což jsem vyčetl), převod mezi písty vzduchovými a olejovými 3:1 nebo 5:1.
Takže vzduch nepřichází s olejem vůbec do kontaktu, jen šoupe pumpou nahoru a dolu.
Ze sudu pouze saje pumpa - stejně jako ta ruční co mám, viz. druhý obrázek.

Jo pak je ještě jiný případ ruční pumpy, tu máme v práci na naftu. Ta je ale ještě na staré sudy s obručemi (ty alespoň mírný tlak snesly), tam skutečně pumpou nafukuješ vzduch do sudu a jím je nafta vytlačována trubkou ven. Viz. první obrázek, spodní dvě pumpy.
Přílohy
50017.jpg
13200687.jpg
Kilovolt
Sponzor fora

28. 12. 2011, 5:39

Aaaaach taaaaak :idea: :lol: ,tak to potom joo.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Jan Danda
Sponzor fora

28. 12. 2011, 6:12

Co dva vzduch. písty ,jeden menší ,druhej větší,dát naproti sobě,dvě zpětný klapky ,dva vzduchový ventily a kus hadice.Práce na napůl dne a je hotovo. :D
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“