hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Mart_68
Trol

21. 4. 2021, 7:26

Jenže o nedůsledné ostraze mluví i Jiří Skládal, bývalý lesník, který měl na starosti lesy kolem Vrbětic, včetně těch v muničním areálu. Pracoval zde od 70. let a areál dobře znal.
„Tam to vůbec nebylo hlídané. Na bráně ano, ale kolem ne. Občas projeli zaměstnanci po areálu v autě a to bylo všechno. Na některých místech chyběl plot, jak to někdo zničil, nadzvedávali plot, aby zvěř mohla migrovat, ale lidi tam chodili i na hřiby. Já sám jsem je tam viděl několikrát,“ líčil Skládal. „Divil jsem se, že to nebouchlo už dávno, tam si mohl chodit, kdo jak chtěl,“ podotkl.

klidně tam mohl kdokoliv "čorovat" a nechtě to zapálit..jinak v tom maji všichni jasno, i bez důkazu, byli to ti dva Rusové..sněmovní komise stále čeká na detailní zprávu..Okamura teď v ČT říkal že Koudelka zatím nic nedodal
Mart76

21. 4. 2021, 8:01

Tak myslím, že to z hlediska počtu zaměstnanců ambasád skončí 0:0.

Díval jsem se doma, jestli mi něco bude chybět, když nám Rusové přestanou dodávat. Dukovany mají palivo na tři roky, takže elektrika zatím bude. Na zemním plynu jen vařím, takže buď vyměním sporák nebo budu kupovat PB láhve a do práce budu do podzimu jezdit na kole. Stejně potřebuju pohyb jak prase drbání. A na podzim se uvidí.
Takže za mě zatím dobrý.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mart_68
Trol

21. 4. 2021, 8:09

Mart76 píše: 21. 4. 2021, 8:01 Tak myslím, že to z hlediska počtu zaměstnanců ambasád skončí 0:0.

Díval jsem se doma, jestli mi něco bude chybět, když nám Rusové přestanou dodávat. Dukovany mají palivo na tři roky, takže elektrika zatím bude. Na zemním plynu jen vařím, takže buď vyměním sporák nebo budu kupovat PB láhve a do práce budu do podzimu jezdit na kole. Stejně potřebuju pohyb jak prase drbání. A na podzim se uvidí.
Takže za mě zatím dobrý.
ono to není tak jisté, jestli přijede Sergej na železnoj mašině, tak taky může potom odjet na na tvém kole :lol:
Mex

21. 4. 2021, 8:41

Mart76 píše: 21. 4. 2021, 8:01 Tak myslím, že to z hlediska počtu zaměstnanců ambasád skončí 0:0.
Nabralo to ten nejblbější možný směr eskalace flek/re/...
Řeší se to na prvních stránkách novin, lítají ultimáta. Pak se do toho zapojí politici nižšího levelu, kteří nemají za danou problematiku zodpovědnost, ale budou se chtít zviditelnit.
Třeba mistr Hřib. Ten už vyhlašoval válku Číně i Rusku. A protože jeho voličská základna jsou spíš mladší lidi, kteří jsou už hodně propláchnutí propagandou "nejhorší se ďábel, horší už je jenom Rus", tak musí hrát tuhle linku.
Pravděpodobně začne stavět prapor útočných multikár. Pokud přesvědčí i další neolevičáky, tak by to mohli dotáhnout i na multikárový pluk. A to už je nějaká úderná síla.

Jaký je teoreticky z naší strany nejlepší možný výsledek? Tj. čeho chceme dosáhnout?
Rusové nic nepřiznají. A pod vyhrůžkama už vůbec ne.
Takže mrtví už mrtvými zůstanou, nějaké ekonomické odškodnění nepřichází v úvahu (to by bylo přiznání). Své lidi nevydají. A spousta našich podniků na to ekonomicky dojede.
Samozřejmě nebude jaderka (resp. případně bude, výrazně dražší odjinud, ale pro nás s dobrým pocitem, jak jsme jim to natřeli).
Naši partneři se s námi semknou, Francouzi dokonce možná na jeden večer nasvítí Eifelovku našimi barvami (to ale nikdo nepozná, protože oni mají stejné národní barvy). Ale jen opatrně, aby si poškodili vlastní vztahy s Ruskem.

Pokud to mělo mít nějakou šanci na aspoň trochu nějaký úspěch, tak by se to nesmělo řešit veřejně a ultimáty.
Mrtví by sice stále zůstali mrtvými, a svoje lidi by nevydali. Ale aspoň ekonomicky mohlo dojít k nějakému neformálnímu vyrovnání, a naše exportní podniky by nebyly bity.
No ale neměli bychom ten dobrý pocit, jak jsme jim to nandali.

Jedno staré vojenské pravidlo říká: nezačínej něco, co nemáš sílu dokončit.
Mart76

21. 4. 2021, 8:54

Mart_68 píše: 21. 4. 2021, 8:09

Takže za mě zatím dobrý.
ono to není tak jisté, jestli přijede Sergej na železnoj mašině, tak taky může potom odjet na na tvém kole :lol:
Tak to asi budu muset nakoupit pár kanystrů benzínu na Molotovovy koktejly a radši přikoupit pár krabic 8x57. Železobetonový sklep na zahradě může chvíli vydržet. Podle zkušeností z finské války je nutné jít po velitelích a řídičích.
Grad

21. 4. 2021, 9:01

Tak už to začíná prosakovat ven... skutečnou pravdu jak to bylo, se asi nikdy nedozvíme, ale nějaký obrázek o těch co tu firmu jménem ČR teď "řídí" to rozhodně dává... hezkej ale není :-(
Ruští špioni GRU se při útoku na muniční sklad neobešli bez spolupráce s Čechy

Jinak je "neskonale fajn", že Rusáci dostali skoro 20 hodin na skartaci, než odtáhnou.
Mart76

21. 4. 2021, 9:16

Mex píše: 21. 4. 2021, 8:41 Jedno staré vojenské pravidlo říká: nezačínej něco, co nemáš sílu dokončit.
Ta on je to takový malý reparát za 1968. Aby nás naši potomci nepomlouvali, jako my pomlouváme naše politiky za 1938 a 1968. Takhle si můžeme trochu srovnat záda, protože pokud bychom cukli, tak už se s toho křivení nikdy nesrovnáme.
Skončí to zavřenýma ambasádama. Naši lidi budou využívat slovenskou, rusové běloruskou.
A Dukovany budou stavět Korejci. Naše firmy jim zvednou kvalitu (jako autům z Nošovic) a nakonec to může být dobrá budoucí kooperace pro další bloky.
Rusové čekali, že se jich zastane Zeman, ale ten mlčí. A možná tím mlčením víc ukazuje Rusům než nám. A možná je v neděli pošle do hajzlu, čímž by si asi před koncem spravil reputaci a plno lidí by mu ty jeho podrazy ve výsledku odpustilo.
A možná udělá z Koudelku generála.
Ale to už jsou asi moc velké fantazie.
Mex

21. 4. 2021, 9:36

Mart76 píše: 21. 4. 2021, 9:16 Ta on je to takový malý reparát za 1968. Aby nás naši potomci nepomlouvali, jako my pomlouváme naše politiky za 1938 a 1968. Takhle si můžeme trochu srovnat záda, protože pokud bychom cukli, tak už se s toho křivení nikdy nesrovnáme.
Rok 1968 byl velmi-velmi velký průser, který ovlivnil obrovskou spoustu lidí (prakticky všechny) na velmi dlouhou dobu.

Kauza Vrbětice je (při vší úctě k těm mrtvým) z hlediska dopadu na běžného člověka naprostá prkotina.
Takže pokud z toho budou nějaké negativní dopady, tak ty vzniknou až při "léčbě".
Aby se z toho nestal případ, kdy léčba nějaké choroby napáchá na pacientovi nesrovnatelně vyšší škody, než nemoc samotná.
Ale uznávám, že silácká rétorika zní lépe.
pafik

21. 4. 2021, 9:37

Mart_68 píše: 21. 4. 2021, 8:09 ...
V pětačtyřicátým to prej bylo obráceně, říkal můj děda. Potkal rusáka: "Davaj časy, já dám kolo". :)
Tak přišel o hodinky. To kolo rusák předtím určitě ukradl jinýmu čehúnovi.
t256

21. 4. 2021, 9:41

Bud v klidu, pres osady na vychodnim Slovensku nic zelezneho neprojde.
t256

21. 4. 2021, 9:41

Mex píše: 21. 4. 2021, 8:41 Nabralo to ten nejblbější možný směr eskalace flek/re/...
Řeší se to na prvních stránkách novin, lítají ultimáta. Pak se do toho zapojí politici nižšího levelu, kteří nemají za danou problematiku zodpovědnost, ale budou se chtít zviditelnit.
Třeba mistr Hřib. Ten už vyhlašoval válku Číně i Rusku. A protože jeho voličská základna jsou spíš mladší lidi, kteří jsou už hodně propláchnutí propagandou "nejhorší se ďábel, horší už je jenom Rus", tak musí hrát tuhle linku.
Pravděpodobně začne stavět prapor útočných multikár. Pokud přesvědčí i další neolevičáky, tak by to mohli dotáhnout i na multikárový pluk. A to už je nějaká úderná síla.

Jaký je teoreticky z naší strany nejlepší možný výsledek? Tj. čeho chceme dosáhnout?
Rusové nic nepřiznají. A pod vyhrůžkama už vůbec ne.
Takže mrtví už mrtvými zůstanou, nějaké ekonomické odškodnění nepřichází v úvahu (to by bylo přiznání). Své lidi nevydají. A spousta našich podniků na to ekonomicky dojede.
Samozřejmě nebude jaderka (resp. případně bude, výrazně dražší odjinud, ale pro nás s dobrým pocitem, jak jsme jim to natřeli).
Naši partneři se s námi semknou, Francouzi dokonce možná na jeden večer nasvítí Eifelovku našimi barvami (to ale nikdo nepozná, protože oni mají stejné národní barvy). Ale jen opatrně, aby si poškodili vlastní vztahy s Ruskem.

Pokud to mělo mít nějakou šanci na aspoň trochu nějaký úspěch, tak by se to nesmělo řešit veřejně a ultimáty.
Mrtví by sice stále zůstali mrtvými, a svoje lidi by nevydali. Ale aspoň ekonomicky mohlo dojít k nějakému neformálnímu vyrovnání, a naše exportní podniky by nebyly bity.
No ale neměli bychom ten dobrý pocit, jak jsme jim to nandali.

Jedno staré vojenské pravidlo říká: nezačínej něco, co nemáš sílu dokončit.
Takze sklonit hlavu a drzet hubu a krok. Tohle je primo esence priposranosti. Mluvis jako nas soucasny prezident. I Hrib ma v Cine mnohem vetsi respekt (i kdyz s nim nesouhlasi) nez ten ulisny kaspar z hradu. Kam vede tato servilnost jsme videli ve Vrbeticich. Rus rozumi jen sile.

Dokaze si nekdo z vas predstavit, ze pote co by v rusku vyhodili cecenci do vzduchu municak, putin by je omlouval tim, ze slo jen o utok na zbozi? Ja tedy rozhodne ne.
Naposledy upravil(a) t256 dne 21. 4. 2021, 10:04, celkem upraveno 1 x.
Mex

21. 4. 2021, 10:02

t256 píše: 21. 4. 2021, 9:41 Takze sklonit hlavu a drzet hubu a krok. Tohle je primo esence priposranosti. Mluvis jako nas soucasny prezident. I Hrib ma v Cine mnohem vetsi respekt (i kdyz s nim nesouhlasi) nez ten ulisny kaspar z hradu. Kam vede tato servilnost jsme videli ve Vrbeticich. Rus rozumi jen sile.
Určitě máš pravdu.
Tak prosím nastiň optimální scénář, jak by daná akce měla skončit. A jaké k tomu použiješ prostředky, jaké budou náklady.
Přece u každého projektu je třeba si stanovit cíl a náklady.
Hlavně ten cíl by mě zajímal. Abych věděl, za co mám případně bojovat.
t256

21. 4. 2021, 10:14

Uz jen to, ze vyhazeme tu jejich spionazni sebranku z velvyslanectvi bude se soucasnou vladou uspech.
Dal toho sami moc nezmuzeme, je treba jednat se spojenci, na coz ale bohuzel agrofert nema schopnosti. Rusaci ale nemohou delat o moc vic (nezacinej s temi nesmysly o plynu a rope) a navic jsou cim dal vic sami jak kul v plote, coz si zacinaji pomalu uvedomovat, respektive pocitovat.
Mex

21. 4. 2021, 10:35

t256 píše: 21. 4. 2021, 10:14 Uz jen to, ze vyhazeme tu jejich spionazni sebranku z velvyslanectvi bude se soucasnou vladou uspech.
Dal toho sami moc nezmuzeme, je treba jednat se spojenci, na coz ale bohuzel agrofert nema schopnosti. Rusaci ale nemohou delat o moc vic (nezacinej s temi nesmysly o plynu a rope) a navic jsou cim dal vic sami jak kul v plote, coz si zacinaji pomalu uvedomovat, respektive pocitovat.
Hmm, tak to je skvělý cíl.
Mám pocit, že jedno zpravodajské pravidlo říká, že je dobré mít proti sobě špiony, které už znáš.
No ale třeba to mají naši odborníci promyšleno opravdu dobře a nejednali jen zbrkle a s touhou se zalíbit svým razantním postojem (7 let po incidentu, a několik dní poté, co to prý vědí).

A s tím obracením se na spojence - no to je pěkný plán. Natropím si problémy, a pak půjdu říct kámošům, aby se za mě bili.
Tak schválně sleduj reálný vývoj situace v dalších dnech.

Mít silácké řeči (zvlášť na různých diskusních fórech) nic nestojí.
Když už mají silácké řeči ti, co se tím chtějí zalíbit dalším "silným od klávesnice", tak už je to horší (různí Hřibové a podobní).

Padl tady příklad roku 1968.
Dubček taky tehdy byl strašně silný v kramflecích, takže neudělal nic, čím (možná/pravděpodobně) mohl chod dějin změnit. Šlo by to sice asi pomaleji a kostrbatěji, ale mohlo to mít šanci aspoň na nějaký úspěch. No ale protože to by bylo pod jeho úroveň, a hlavně se chtěl líbit, tak to dopadlo jak to dopadlo.
Líbí se ti výsledek? Mně ne.

Pokud jsi byl v mládí v nějaké partě, tak přece podobné principy musíš znát.
Ale z party můžeš odejít. Kdežto ze sousedství okolních zemí prostě odejít nemůžeš. Takže se musíš naučit v něm žít a respektovat realitu, i když se ti třeba nemusí líbit. A vymoct si v ní v rámci možností co nejlepší postavení. Ale to přes ultimáta určitě nepovede.

Dneska už asi nebudu moc dál reagovat, musím nachystat věci na zítřejší výjezd.
Tak když už ti nebudu odpovídat, tak to není tím, že bys mě utloukl argumenty.
Josef
Sponzor fora

21. 4. 2021, 11:34

Cituji Mitrofanovo trefné glosování:
"Jestliže Putin právě oznámil, že bude sám určovat, kdy kdo vůči Rusku překročil červenou linii, vyřadil se tím ze systému mezinárodního práva a otevřel bránu k ruské agresi kdekoli a proti komukoliv z jakéhokoli důvodu.

To je hlavní poslání dnešního Putinova projevu."

To by podle Mexovy strategie znamenalo, aby se všichni před ním plazili a slepě vykonávali jeho pokyny dle momentální nálady.

Jinak, pokud vám to unilko, byl jeden z těch mrtvých ve Vrběticích kapitán StB z Ostravy z oddělení boje proti vnitřnímu nepříteli, který v minulosti spolpracoval s KGB Možná i dále s nástupnickýma službaba. Takže si zabili i jednoho "vlastního", ale na tom jim figu záleží.
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“