Naši politici nakrmili lůzu fragmentem informací a ta řve. Ovšem takovejch "překvapivejch a šokujících" zjištění už v naší novodobé historii bylo víc. Prakticky pokaždé byly prezentovány v čase k tomu vhodném. Tím ani náhodou nechci naznačovat, ža by v tom rusáci nebyli namočení.
Sice jsem starší, ale zdaleka nejsem senilní a zvládám i porovnávání informací. A z toho jsem zmatenej. Novičok je bojová látka s téměř stoprocentní úmrtností, ale nikdo na ní neumřel. Sice pochází z Ruska, ale vyráběli nebo vyrábí ji spousta států v Evropě včetně České republiky. Překvapivě Navalnýmu s tím měli natřít spoďáry

a on to taky přežil a ještě neotrávil nikoho z lidí kolem sebe, kteří s ním byli prakticky celou dobu. Nakonec ho zachránili v Omsku ruský doktoři. Tady mi to přijde trochu jako anachronizmus. A když ho odvezli do Německa tak hned Novičok. A pak už jenom ta o Červené karkulce. A teď tu máme Vrbětice před sedmi lety a v nich dva zloduši, kteří terorizují celou Evropu, ale zjištění přichází ve chvíli, kdy se skupině politiků nelíbí obsazení tendru na dostavbu Dukovan. Použiju první větu. Ostatní evropské státy začnou taky vracet ruské diplomaty (recipročně) aby nás v našem boji podpořili a němci nebudou vyrábět Sputnik, protože je to bezpečnostní riziko.
Jsem docela zvědavej, jak to bude s Vrběticema vypadat za půl roku.