Akcie - předběžný zájem

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
reta

11. 11. 2016, 1:02

Přesně jak píšete. Já jsem měl to štěstí a začínal podnikat těsně před revolucí 1989 někdy v létě. Stačilo zajít na Okresní národní výbor, sice jsem něco málo musel vyplnit a zaplatit 100,- Kčs. Toť vše. Máš představu co dnes stojí notář na založení a.s. Podnikání není o tom, že umím něco vyrobit, to umí kde, kdo.
martasg1
Sponzor fora

11. 11. 2016, 1:06

doncarlos píše:
- uvědomil jsem si že jsou dvě cesty které fungují: staré stroje s nízkými náklady a nebo špičkové stroje a špičkové výrobky
Je ještě jeden velmi lukrativní segment a to velké stroje
Tak tohle jsem si chtěl nechat pro sebe... minulý týden jsem poptával v Profice stroj s rozjezdem 1500 v X. Mám na to zakázky. Měl by to být jeden z tich dvou líznutých strojů.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Francotirador

11. 11. 2016, 1:21

martasg1 píše:
doncarlos píše: Je ještě jeden velmi lukrativní segment a to velké stroje
Tak tohle jsem si chtěl nechat pro sebe... minulý týden jsem poptával v Profice stroj s rozjezdem 1500 v X. Mám na to zakázky. Měl by to být jeden z tich dvou líznutých strojů.
Ale velké stroje mají rozjezdy o nulu víc :-) Soustruhy kde si soustružník vozí zadek na suportu (třeba Škoda SR 300) frézka kdy portál velikostí spíš připomíná mostový jeřáb :wink:
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
doncarlos

11. 11. 2016, 1:23

Za ty prachy nejspíš nějaký chatrný portál s rozjezdem 1500 a max průměrem frézy tak 50 ? Tomu neříkám velký stroj.
martasg1
Sponzor fora

11. 11. 2016, 1:32

doncarlos píše:Za ty prachy nejspíš nějaký chatrný portál s rozjezdem 1500 a max průměrem frézy tak 50 ? Tomu neříkám velký stroj.
No a to je přesně to o čem mluvím resp. píšu co vidím jako přidanou hodnotu... je spoustu lidí co prostě neví... a to jsem v oboru krátce, ale informace si dokážu najít :)

Ty jsi nezjišťoval tak nevíš... já zjišťoval a vím... mýlíš se - doporučím ti jen: poptej si stroje v Profice a budeš mile překvapen. I s cenama budeš mile převkapen.

PS: třeba tady na foru informace od vás jsou cenné :) jsou to drobnosti, ale mě by nenapadli - třeba příspěvek o havárii stroje při dovozu mi přijde jako zajímavá informace, nikdy by mě to nenapadlo, že to takhle může skončit a že tahat prachy z pojišťovny je v tomto případě problematické - děkuji a dám si pozor! ;-)
Naposledy upravil(a) martasg1 dne 11. 11. 2016, 1:36, celkem upraveno 1 x.
martasg1
Sponzor fora

11. 11. 2016, 1:34

doncarlos píše:Za ty prachy nejspíš nějaký chatrný portál s rozjezdem 1500 a max průměrem frézy tak 50 ? Tomu neříkám velký stroj.
A ještě bych se chtěl zeptat, dotazoval jsem to již v jiném vlákně - co se považuje za velký stroj? co konkrétně ty osobně považuješ za velký stroj a jaký úběr materiálu by měl dle tebe zvládat v cm3?
RaS

11. 11. 2016, 1:39

8500000 m3/den :D
https://www.youtube.com/watch?v=cocg1u0nwbI" onclick="window.open(this.href);return false;

asi nemá smysl přepočítávat na cm3
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fmodel
Kontaktovat uživatele:

11. 11. 2016, 1:49

A kde to má výměnu nástrojů?? :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Francotirador

11. 11. 2016, 1:51

martasg1 píše:
A ještě bych se chtěl zeptat, dotazoval jsem to již v jiném vlákně - co se považuje za velký stroj? co konkrétně ty osobně považuješ za velký stroj a jaký úběr materiálu by měl dle tebe zvládat v cm3?
Velký soustruh je tohle https://www.youtube.com/watch?v=AiK2SUplNJY" onclick="window.open(this.href);return false; nebo https://www.youtube.com/watch?v=X_50k2AHCzY" onclick="window.open(this.href);return false; atd.
Velká frézka je např. https://www.youtube.com/watch?v=geMHGydIvqI" onclick="window.open(this.href);return false;, nebo https://www.youtube.com/watch?v=BniwQ-vZUp8" onclick="window.open(this.href);return false;
fmodel
Kontaktovat uživatele:

11. 11. 2016, 1:57

Já ti nevím ,ty nám chceš předvíst sebevraždu v přímím přenosu :wink:
Mám cnc 750 a místo velký mašiny začínám přemejšlet o maličký 5osce stačila by tak X-Y 200*200*ale profi s dobrejma rychlostma ale aby nebyla moc těžká max 2t (asi si jí začnu stavět v příštím roce) ,a teď si vyber jestli pujdeš do větší tak potřebuješ jeřáb a když pujdeš do obří hajtry tak novou halu se základama pro velkou mašinu.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
vvitty

11. 11. 2016, 2:01

martasg1 píše: PS: třeba tady na foru informace od vás jsou cenné :) jsou to drobnosti, ale mě by nenapadli - třeba příspěvek o havárii stroje při dovozu mi přijde jako zajímavá informace, nikdy by mě to nenapadlo, že to takhle může skončit a že tahat prachy z pojišťovny je v tomto případě problematické - děkuji a dám si pozor! ;-)
Jen upresnim - pri prevozu, vzhledem k tomu ze to byl pracovni stroj... konkretni typ stroje nebudu jmenovat, slo o trosku specialitku, ale rekneme ze posles pres boudu jerab za 2M takze je na odpis :|

Taky si pripocitej kolik Te budou stat ty mene viditelne veci za provozovnou a zamestnanci - kazdy rok revize elektro, kazdy rok revize vsech stroju, hasicaku, vytapeni, navstevy z bezpecnosti prace, ochrany zivotniho prostredi... Pravidelne kontroly zamestnancu, bezpecnostni skoleni atd... vykaznictvi ze jsi spravne zlikvidoval oleje, rezne kapaliny, nebezpecny odpad, ze je spravne skladujes a hadr kterym jsi utrel soustruh hazis do certifikovane nadoby na skladovani nebezpecneho odpadu :lol:
Naposledy upravil(a) vvitty dne 11. 11. 2016, 2:04, celkem upraveno 1 x.
martasg1
Sponzor fora

11. 11. 2016, 2:02

Francotirador píše:
martasg1 píše:
Velký soustruh je tohle https://www.youtube.com/watch?v=AiK2SUplNJY" onclick="window.open(this.href);return false; nebo https://www.youtube.com/watch?v=X_50k2AHCzY" onclick="window.open(this.href);return false; atd.
Velká frézka je např. https://www.youtube.com/watch?v=geMHGydIvqI" onclick="window.open(this.href);return false;
Já bych řekl že tohle jsou mega velký stroje :)

Výrobu hřídelí těžebních věží a zaoceánských tankerů plánuji až na příští pětiletku ;-) teď mi postačí rozjezdy 1500 v X-ku a 40m/min..

Přesné a rychlé CNC frézky s rozjezdem 1500+ nejsou u malých a středních firem tak časté. Důležitá jsou ta slova "přesné a rychlé" - ty snižují počet firem které s nimi disponují ;-)
pavlaxy

11. 11. 2016, 2:21

Pokud chceš něco patentovat - tedy tam kde máš šanci vymahatelnosti ....
Dej to rovnou do číny nebo do ruska ti jsou schopni ochranu vymáhat ...
Oni ti to totiž jsou schopni z evropy sebrat tedy jdi rovnou k nim ...
jinak ... mohou toho vyrobit hodně a tedy i bez ochrany ...to je druhá cesta bez patentu ...
martasg1
Sponzor fora

11. 11. 2016, 2:28

pavlaxy píše:Pokud chceš něco patentovat - tedy tam kde máš šanci vymahatelnosti ....
Dej to rovnou do číny nebo do ruska ti jsou schopni ochranu vymáhat ...
Oni ti to totiž jsou schopni z evropy sebrat tedy jdi rovnou k nim ...
jinak ... mohou toho vyrobit hodně a tedy i bez ochrany ...to je druhá cesta bez patentu ...
Nemám patenty nemám zatím vlastní produkt.
Francotirador

11. 11. 2016, 3:01

martasg1 píše:Já bych řekl že tohle jsou mega velký stroje :)
Jak pro koho, záleží v jakým průmyslu se pohybuješ. Já je na hale vidím normálně.
Pak je sranda, když je potřeba hřídel, rotor, těleso atd. opravit, a hledá se nějaká fabrika pro kooperaci v blízkosti provozovatele, aby se ušetřil čas a náklady na dopravu, nebo když je hala plná nových zakázek. Většinou, kde nic tu nic. A když už se firma disponující velkými stroji najde, tak si taky řeknou zajímavou cenu (i pod smyšlenou záminkou, že se jim nabourá výrobní program) pak maj vyděláno za jednu takovou akci na půl roku dopředu - a to je ta výhoda vlastnictví takového stroje, kterou jako první nadhodil doncarlos.
Každý tu cenu rád akceptuje a zaplatí (ve finále provozovatel) protože si spočítá kolik ho stojí respektive o kolik přijde, když není v provozu třeba turbína nebo důlní kombajn.
Doncarlos má pravdu. U výroby nových dílů pro někoho v kooperaci je to fakt lukrativní sektor - vezmi si kolik stojí tuna součástky těchto strojů v energetice (samozřejmě je cena vyšší, nejen kvůli velikosti, ale hlavně proto, že jsou to součástky do "strojů na peníze").
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“