Presna CNC frezka na dural, nerez, titan

prichy

16. 8. 2009, 9:31

jiz ponekolikate koukam na deklika.....nezkusil nekdo udelat osu Z presne (a nebo podobne) jako je zaklad "zelene prisery"?

rameno je prakticky nulove, jen by clovek musel udelat poradne co C-ko
Prichy
J0hny

16. 8. 2009, 10:35

S tou kladkou pevne, aby lanko alebo retaz nepruzila, neviem aka je vaha a stupanie sruby, ale mohlo by to robit bordel a poskakovat. Nemam pravdu ?
Edit:
K tomu C-cku, osobne, hoci nemam velke konstrukcne skusenosti, by som sa bal pouzit (a uz vobec nie vyrobit) ine Ccko nez z riadneho kusu ustalenej liatiny. Urcite nie ledaco pozvarane z profilov. Sam som sa popalil, hoci len na rame, ktory nebol nikto na slovensku schopny obrobit koli tomu, ze uz pri samotnom obrabani ram vibroval na XY frekvenciach, a nakoniec masinka posluzi len na drevo v presnosti pol desiatky.
Mozno by som sa nechal nahovorit na 3 kusy precizne obrobenych hranolov s prierezom nad 50cm, a do rohov este nejaky ten bruseny trojboky pravouhly hranol, na spoje naplacat kvalitne lepidlo, sikovne skolikovat, zrovnat a zosrubovat 6 srubmi M8 (v kazdom rohu) na velky moment bez razoveho utahovaku, pripadne nechat si na planetke otvory precizne prebrusit a zlozit to bez kolikov srubmi s brusenym driekom. Mozno prehanam,nemal som na to odvahu ked som chcel frezku na vyrobu vodnych blokov s pojazdmi 120x240x20mm (sice tu ma skor odradila ciastka za vreteno a frezu, co predstavovalo prave nejakych 14 tis. Kc).
Mate na to niekto krytyku ? Podobne planujem zhotovit ram z brusenych tyci 40x60, mala by to byt vysokorychlostna portalka na plosnaky do formatu B4-A3.
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
el_fuego333

28. 9. 2009, 3:47

Prierez liatinoveho piliera 50cm je dost brutal. Vaha takeho ramu by bola dost znacna. To kolikovanie.. O co ide? presne vrtane diery a sustruzene koliky (ako na skladanie nabytku? :) ). Rozmyslam urobit klasicku portalku a ram masivny z polymerbetonu, zaliate nosne aretacne plochy z duralu.. skladanie celeho ramu zosrobovavanim presnych kovovych dielcov by stalo majland. Ten prierez ramien portalu by som dal tak na 300mm . Diki.
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
J0hny

20. 10. 2009, 2:23

Prierez 5x10cm ma dostatocnu tuhost si myslim, ak to ma byt len "C"cko.
Nie, ale nechat navrtat na frezovacke, alebo kto si potrpi na tisiciny tak mozno liznut na planetke :D a koliky brusene samozrejme.
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“