No právě to nemusí platit vždy - na druhou stranu podíváš-li se tomu soustruhu na zoubek tak uvidíš i to co je naprvní pohled zraku skryto.darc píše: ↑27. 11. 2019, 4:30Neviem ako tento sustruh, ale ten moj Paulimot co som kupil uz druhy rok iba cistim a premazem.. aj sa chvilami divim, ze som este nepotreboval nic nastavit..Zdenek Valter píše: ↑26. 11. 2019, 7:29 Správná volba - díky za fotky.
Já bych mašinu určitě rozebral, abych si ji prohlédl i zevnitř zejména vodící plochy suportu atp.
Zjisti si jakým způsobem se vymezují vůle saní vůči loži suportu příčného vůči saním atd.
Tohle budeš určitě potřebovat časem seřídit - poznáš až zabereš první šponu.
Je pravdepodobne, ze ten sustruh pride z ciny, v Paulimote ho rozoberu, vycistia, nastavia, premeraju.. lebo ten moj ani nesmrdel ako klasicky cinsky. ako napr Proma..
Na Prome bola pravidelna povinna jazda, nastavovat ho a nieco ladit.....
Pak budeš vědět.
Dost často jsem se setkal se stroji kde: "navch huj, uvnitř fuj"

Multifix jde dát bez problemu na nožový suport, tohle ani červená barva nezachrání. Přesně jak už píše atlan, jak budeš dělat závity? Jak se trefíš, jak rozjedeš?
 Multifix jde dát bez problemu na nožový suport, tohle ani červená barva nezachrání. Přesně jak už píše atlan, jak budeš dělat závity? Jak se trefíš, jak rozjedeš? , tak jsem udělal svorkovnici a přepojil na 230. Trafo pro řízení samozřejmě taky na 400V bez odbočky na 230V. Tak jsem dal vedle druhé (bylo tam dost místa) a hurá do práce. Jo ještě jsem ho dal do váhy zednickou vodováhou.
 , tak jsem udělal svorkovnici a přepojil na 230. Trafo pro řízení samozřejmě taky na 400V bez odbočky na 230V. Tak jsem dal vedle druhé (bylo tam dost místa) a hurá do práce. Jo ještě jsem ho dal do váhy zednickou vodováhou.   Rok jsem na něm makal docela fest. Pak se podělal posuv - čínská prasárna, ale i to se podařilo vcelku v pohodě opravit, teď makají posuvy oba naprosto perfektně. A protože zase práce tak jsem přidal DRO a FM kde měním kmitočet od 40 do 60 Hz. A kromě mazání nic jiného. Nožový suport trochu drhne (a bude drhnout ještě dlouho), sice už mám v dílně 400V ale na vratku elektra nejsou lidi. Abych něco rozebíral když to koupím nové, tak na to asi nemám. Co se má podělat ať se podělá. Jediné čeho se držím je "kdo maže ten jede".
 Rok jsem na něm makal docela fest. Pak se podělal posuv - čínská prasárna, ale i to se podařilo vcelku v pohodě opravit, teď makají posuvy oba naprosto perfektně. A protože zase práce tak jsem přidal DRO a FM kde měním kmitočet od 40 do 60 Hz. A kromě mazání nic jiného. Nožový suport trochu drhne (a bude drhnout ještě dlouho), sice už mám v dílně 400V ale na vratku elektra nejsou lidi. Abych něco rozebíral když to koupím nové, tak na to asi nemám. Co se má podělat ať se podělá. Jediné čeho se držím je "kdo maže ten jede".