U mna rovkako, dan zaplatena pri objednavani cez Ali, posta chcela 2E, od septembra by to mali byt 4

Za co konkrétně je na SK ten manipulační poplatek?
Na Ali je to podobné - každý nákup bude obsahovat DPH. Ve výpisech je vyčísleno.chb píše: ↑6. 8. 2021, 9:17 z poučení od Ebay ... možná ne úplně zřejmé info
při jakémkoliv nákupu bude připočítáno DPH i z ceny dopravy - to je jasné
(a je pak i dostupný doklad kde bude DPH vyčísleno)
při nákupu nad 150€ to bude účtováno bez DPH, DPH a případné clo (včetně poplatku za zpracování) vyinkasuje pošta nebo jiný dopravce.
(obdobně dovoz alkoholu, cigaret a pod)
........
Kód: Vybrat vše
prevzatie zásielky + manipulácia + prípadné predloženie na colné konanie
A proto se s druhou objednavkou vzdy ceka az tu prvni odesle... sorry ale s timhle bylo treba vzdy pocitat.shaolin píše: ↑5. 8. 2021, 7:02 Takže mám výsledok problému na Ali.
Urobil som dve nezávislé objednávky s miernym odstupom času u jedného predajcu - batérie 6ks LiFePo ...cena 21,7 s dopravou a ešte raz to isté. Avšak predajca obidve objednávky spojil, hodil jedno tracking číslo a poslal. Colnica to zastavila (ešte v Júni) a vyrúbila DPH a pošta poplatok ...spolu €17,2. Oni berú hodnotu balíka. Tak som to vyplatil a snažil sa v spore preplatiť čiastku od predajcu.
Ali mi to zamietol s tým že predajca nezodpovedá za ďalšie platby v krajine doručenia. Bastard...keby to poslal v dvoch balíčkoch, tak to neplatím.
Aký bol spôsob dopravy?