Pupak píše:To,ze Vam bezuplatne zajiastim notebook mainstaluju system a Mach a pripravim,protoze jste se za celou dobu neobtezoval si neco zajisti sam a nahodou zapomenu prepsat parametry jedne osy protoze to delam na posledni chvili ,je fakt ukazka moji lepmplovitosti.
Zadny z problemu,jsem nehazel na Vas.Jej jsem se Vam snazil vysvetlit pricinu,jak k tomu doslo. To, ze mam nizsi matice do T-drazku nez Vy je proste fakt a tim padem u me drzak sedel na slole dobre a zadny problem nebyl.
Napisete mi,ze remenice hazi o milimetr.Kdyz projevim podiv,nebot jsem si zadneho hazeni nevsiml,dostanu odpoved, ze nehazi remenice, ale podlozka pod matici.
O problemu zraceneho rozjezdu osy Y jsem se uz sminoval sam i tady na foru. Neumel jsem pochopit,v cem byl problem,dokud jsem to nerozebral.
Problem jsem Vam odstranil a osa jezdi tak,jak ma. Opravu jsem Vam udelal do 48 hod. Jelikoz jste sem jezdil sluzebnim autem a v pracovni dobe,nevznikla Vam tim v podstate zadna ujma.
Kdyz tady pul hodiny ctyri lidi manipuluji 250kg strojem , tahaji ho za stul a Vy mi pak napisete jakej jsem lempl,ze jsou rybiny neserizeny a jsou tam vule jak prase,tak se nestacim divit. Nasledne je pak utahnete tak,ze to servo sotva utahne. Dalsi fatalni problem,piskajici serva. To,ze servomotor vydava zvuk i v klidu je proste fakt,se kterym nic nenadelam.
Jeste nedavno jsem tady cetl,jak jste s mym pristupem k reseni problemu spokojen. Ted vidim, ze je to vlastne uplne jinak. Mam pro to jedine vysvetleni.
Co se Adventrunerovy vyzvy tyce,nejsem proti. Jak uz jsem uvedl, nemam o strojich temer zadne informace a treba se neco zajimaveho dovim,co mi v budoucnu pomuze praci zlepsit.
Prosim jen, aby to byly prispevky konkretni,ktere budou vypovidat o kvalite,ci nekvalite stroje, nikoli o kulturni urovni majitele.
Vasi korespondenci mam, pane kolego,i po tech trech letech stale schovanou, stoji za to.
ano neobtěžoval jsem se, neviděl jsem důvod proč bych měl když jsem to chtěl po Vás komplet? pokud bych to chtěl dělat sám a skládat sám tak sem to mohl dělat celé sám, já chtěl stroj hotový, jak jsem psal detaily typu nastavení machu a vůle v rybinach jsem nepovažoval za problém, jen jsem se divil tomu jak člověk, který testuje stroj si takové věci nevšimne? podle mě totiž ten stroj testován nebyl vůbec a nebo velmi laxně.. ano napíšete že byl testován s jiným PC a podobné výmluvy jak je Vašim zvykem, zmíníte ty prkotiny a ty závažné věci které jsem uvedl radši ani nekomentujete.. přesně jak píšete Vy dáte pět otázek, pět problémů a odpovíte vyhybavě na jednu prkotinu..
to s pískajícím servem bylo úplně jinak, a ja to tady vůbec nezmiňoval jako problem, jen mi prostě jako laikovi nebylo jasné proč to servo kvílí jak postreleny Apač, dostalo se mě odpovědi že je to vlastnost, že za to může délka šroubů atd.. dostalo se mě přednášky jak se musí nastavovat parametry driveru pro konkrétní motor a že vše nastavujete osciloskopem na měřících svorkách uvnitř a podobné žvásty které zacpou laikovi hubu.. dostanu nový driver který je dle Vašich slov nastaven, ALE driver má neporušenou nálepku takže nebyl otevřen a všechny tři šroubky jsou náhodou v kolmém směru, a vy přesto budete tvrdit že jste ho nastavil.. pak přijedu k Vám a celý ten vědecký proces nastavování se smrskne v náhodné zatočení šroubkem.. a nastavování na osciloskopu, které předtím bylo tak důležité najednou není potřeba..
servo kvílí s tím sem jse zžil.. jen mě hlava nebere proč když přehodím drivery tak je servo ticho? stejně ticho bylo i napoprvé ..
od řemenice jsme taktně přešli na to že já jsem debil, že nepoznám řemenici od podložky, když je to celé sešroubované dohromady oba díly z hliníku tak to zezačátku vypadalo jako jeden kus.. a o skutečném problému se špatně udělanou drážkou pro pero mlčíme..
šrouby pro Tdrážky mám jiné budiž a dosedací plocha frézovaná s odskoky plus minus 0,3mm to je vlastně OK.. to ničemu nevadí, to je to co mě štvalo..
to že jsem kvůli tomu zničil frézu za 1500 čert to vem.. zkušenost..
co se týká přístupu jsem spokojen, zatím jste vše opravil, ono jste dostatečně daleko na to abych si rozmyslel jestli Vás mám s tím otravovat a nebo si to radši udělat sám, Vám to připadá jako opravená prkotina ale pro mě jsou to dva dny dovolené a přes 1000km cesty (jednou tam a podruhé zpět) proto jsem taky navrhoval že si opravím vše sám ve Vaší režii a cenu jsem Vám dal pouze za materiál,práci jsem nepočítal a zkuste si poptat výrobu např takového šroubu někde jinde, myslím že moje nabídka byla víc než férová..
opět jste se ukázal, ano jednou jsem tam byl služebně když jsem měl cestu do té oblasti, a tím pádem jsem "ušetřil" další 3 jízdy jsem tam byl ale soukromě a i kdyby služebně tak je to úplně jedno, stejně to stálo ten čas, který se mohl využít jinak..
.. uvidíme jak to bude dál, jestli dál budete řešit reklamace, případně je zamítat jako neoprávněné.... Vadí mě jen to Vaše povyšování nad ostatní, a neumění přiznání chyby a vše házet na ostatní..
(napíšu že byl stroj laxně otestován, a dostane se mě odpovědi že jsem ho laxně přebral a celý problém je vlastně moje chyba..)
Já to tady řešit vůbec nechtěl, nemá to smysl, vy jste ze mě udělal toho který se Vás snaží nějak pošpinit, když jsem se Vás zastal..
no snad se ostatní baví předvánoční pohádkou

pěkné vánoce