HSMWorks
Dobrý den.
Opět si dovolím vstoupit do komunikace, pro vyjasnění spekulací, které se zde nakupily, a které se na této stránce vydávají téměř jako fakta. Nemusíte se obávat, nebude to mnoho textu, neb to ani není zapotřebí.
Nejprve ohledně kvality produktu.
Domnívám se, že kvalitu jakéhokoliv produktu určuje jeho prodeji a jeho rozšíření (například iPhone, Samsung Galaxu SIII atd.), což je vždy hodnocením samotných uživatelů/zákazníků, kteří to prostě chtějí. Domnívám se, že dnes, kamkoliv půjdete v našem oboru, tak se s produktem HSMWorks setkáte, ať ho uživatel již má a používá, nebo jen o něm uvažuje na základě doporučení a pozitivních referencí.
K tomuto skutečně není co dodat.
Dále, proč byl uskutečněn prodej technologie, jaké to bude mít důsledky pro stávající a potenciální uživatele atd.
Ani zde nemá cenu spekulovat a vyjadřovat se ve smyslu: "Myslím, že to je z důvodu potopení produktu, integrace do Inventoru atd." Ani já nejsem v postavení, abych vydával různá prohlášení, neb nevidíme do všech důvodů vedoucích k tomuto kroku. V takovémto případě je nejlepší "neobracet se na kovaříčka, ale přímo na kováře", a ten takové vyjádření vydal.
Koho zajímá skutečné záměry a důvody vývojářů produktu HSMWorks, či jak to bude se stávajícími ale i potenciálními uživateli, nechť navštíví následující odkaz, a pozorně přečte vše uvedené: http://forum.hsmworks.com/index.php?topic=1385.0. Jsou zde všechny základní dotazy a odpovědi, a mnohé již napoví...
Domnívám se, že v jednoduchosti vše.
Přeji pěkný den.
Opět si dovolím vstoupit do komunikace, pro vyjasnění spekulací, které se zde nakupily, a které se na této stránce vydávají téměř jako fakta. Nemusíte se obávat, nebude to mnoho textu, neb to ani není zapotřebí.
Nejprve ohledně kvality produktu.
Domnívám se, že kvalitu jakéhokoliv produktu určuje jeho prodeji a jeho rozšíření (například iPhone, Samsung Galaxu SIII atd.), což je vždy hodnocením samotných uživatelů/zákazníků, kteří to prostě chtějí. Domnívám se, že dnes, kamkoliv půjdete v našem oboru, tak se s produktem HSMWorks setkáte, ať ho uživatel již má a používá, nebo jen o něm uvažuje na základě doporučení a pozitivních referencí.
K tomuto skutečně není co dodat.
Dále, proč byl uskutečněn prodej technologie, jaké to bude mít důsledky pro stávající a potenciální uživatele atd.
Ani zde nemá cenu spekulovat a vyjadřovat se ve smyslu: "Myslím, že to je z důvodu potopení produktu, integrace do Inventoru atd." Ani já nejsem v postavení, abych vydával různá prohlášení, neb nevidíme do všech důvodů vedoucích k tomuto kroku. V takovémto případě je nejlepší "neobracet se na kovaříčka, ale přímo na kováře", a ten takové vyjádření vydal.
Koho zajímá skutečné záměry a důvody vývojářů produktu HSMWorks, či jak to bude se stávajícími ale i potenciálními uživateli, nechť navštíví následující odkaz, a pozorně přečte vše uvedené: http://forum.hsmworks.com/index.php?topic=1385.0. Jsou zde všechny základní dotazy a odpovědi, a mnohé již napoví...
Domnívám se, že v jednoduchosti vše.
Přeji pěkný den.
Pavel Cuc
1C Pro s.r.o.
Radcina 18, 161 00 Praha 6
tel.: +420 602 273 852
e-mail: pcuc@1cpro.cz
www.1cpro.cz
1C Pro s.r.o.
Radcina 18, 161 00 Praha 6
tel.: +420 602 273 852
e-mail: pcuc@1cpro.cz
www.1cpro.cz
Dobrý den pane Procházko.
HSM Works jistě Autodesku přináší významné možnosti a znalosti problematiky CAM. Přínos této akvizice pro Autodesk je nezpochybnitelný. Autodesk je silná firma, která dle potřeby může použít oba způsoby vývoje aplikace, buď na zelené louce, jako s Inventorem nebo protě něco koupí a tím vývoj urychlí.
Moje příspěvky v této diskuzi začaly tím, že jsem se vyjádřil k tomu, jak to bude dál s HSMWorks. Je mi jasné, že tím přispívám k obávám, těch z Vás, kteří HSMWorks používáte nebo by jste používat chtěli. Na základě svých zkušeností z minulých let prostě Autodesku nevěřím, že HSMWorks pro SolidWorks zachová na delší čas. Prostě vnímám to, že Autodesk i HSMWorks vyjádření(sliby) směřují někam ke konci roku a dál se už nic moc neví. To co napsal (nebo co je psáno ve vloženém odkazu) v příspěvku posledním pan Cuc jsou dle mého takové typické a očekávatelné PR prohlášení ve stylu "uživatelé se nemusejí bát, nenecháme je na holičkách, spolehněte se na nás, vždyť přeci spokojený uživatel je náš nejvyšší cíl ...atd.". A já tomu prostě nevěřím. Zde ve stručném článku to pisatel vyjádřil jasně s odkazem na jednu podobnou událost v době nedávno minulé. http://www.prumysl.cz/autodesk-doplnil- ... am-system/" onclick="window.open(this.href);return false;
Na jedné straně uklidňující prohlášení ze strany Autodesk a HSMWorks a jsem si jist, že uklidňují nejen uživatele, ale především prodejcea na druhé straně opakované zkušenosti z minulosti, kdy se Autodesk zachoval rozhodně, tvrdě a nesmlouvavě, tak jak se na silného hráče ve velikém bussinesu sluší a patří.
A ano moje vyjádření mohou být prozatím vnímána jen jako nepodložené spekulace, a nezbývá než nechat čas ukázat co z toho vzejde.
HSM Works jistě Autodesku přináší významné možnosti a znalosti problematiky CAM. Přínos této akvizice pro Autodesk je nezpochybnitelný. Autodesk je silná firma, která dle potřeby může použít oba způsoby vývoje aplikace, buď na zelené louce, jako s Inventorem nebo protě něco koupí a tím vývoj urychlí.
Moje příspěvky v této diskuzi začaly tím, že jsem se vyjádřil k tomu, jak to bude dál s HSMWorks. Je mi jasné, že tím přispívám k obávám, těch z Vás, kteří HSMWorks používáte nebo by jste používat chtěli. Na základě svých zkušeností z minulých let prostě Autodesku nevěřím, že HSMWorks pro SolidWorks zachová na delší čas. Prostě vnímám to, že Autodesk i HSMWorks vyjádření(sliby) směřují někam ke konci roku a dál se už nic moc neví. To co napsal (nebo co je psáno ve vloženém odkazu) v příspěvku posledním pan Cuc jsou dle mého takové typické a očekávatelné PR prohlášení ve stylu "uživatelé se nemusejí bát, nenecháme je na holičkách, spolehněte se na nás, vždyť přeci spokojený uživatel je náš nejvyšší cíl ...atd.". A já tomu prostě nevěřím. Zde ve stručném článku to pisatel vyjádřil jasně s odkazem na jednu podobnou událost v době nedávno minulé. http://www.prumysl.cz/autodesk-doplnil- ... am-system/" onclick="window.open(this.href);return false;
Na jedné straně uklidňující prohlášení ze strany Autodesk a HSMWorks a jsem si jist, že uklidňují nejen uživatele, ale především prodejcea na druhé straně opakované zkušenosti z minulosti, kdy se Autodesk zachoval rozhodně, tvrdě a nesmlouvavě, tak jak se na silného hráče ve velikém bussinesu sluší a patří.
A ano moje vyjádření mohou být prozatím vnímána jen jako nepodložené spekulace, a nezbývá než nechat čas ukázat co z toho vzejde.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, ale jsem tím nemyslel jen taktickou výhodu (tj. ušetřit za vývoj či spíše za zformování schopného vývojářského týmu), ale i strategickou. Kdo ví, co všechno se ještě bude dít
Třeba začnu psát vlastní CAD/CAM 

Aleš Procháska

Vlastní CAM? To je zajímavý nápad. A nejste sám, koho to napadá, jen nemnozí to zrealizují.
Teď se obrazně řečeno odpoutám od toho, že jsem prodejce CAD/CAM. A přibližně ocituji jednoho člověka, který jednou prohlásil.
"Proč se ti vývojáři nedohodnou a neudělají jeden pořádný CAM, který bude umět všechno a bude fakt nejlepší a jedinečný".
Skutečnost je taková, že to nejde. A je to vždy otázka určitého kompromisu. Někdy je to kompromis větší a jindy menší. Pisatelé této diskuze se v mnoha názorech nepochybně rozcházejí a tu úroveň akceptovatelného kompromisu vidí rozdílně. Přesto se pravděpodobně shodují na jednom řešení, které se fakt povedlo - SolidWorks. S tím asi oba budeme souhlasit, když budeme konstatovat, že SolidWorks je aktuálně nejvyváženější 3D CAD. Myšleno nejvyváženější v kombinaci vlastností, funkcí a uživatelského prostředí. A protože jsem v CNC fóru, tak nás zajímají CAMy v našem případě na SolidWorks navazující. SolidWorks má otevřené API, tak neváhejte a programujte pro něj CAM. V HSMWorksu a jeho návaznosti na SolidWorks se delší budoucnost očekávat nedá.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:

Aby to nedopadlo jako s CorelDraw. Mám legálně verzi 11, šetřím si ji jako poslední funkční, protože ta jejich vyhoršení v nových verzích mi nějak nesedí

Aleš Procháska
Dobrý den pane Procházko!
O osud SolidWorks v té podobě, jak jej známe dnes bych se nebál.
Je otázkou jak vnímat ty pochybovačné "zaručené" zprávy ohledně budoucnosti SolidWorks.
Musíme si uvědomit, že v první řadě je to vděčné téma k spekulacím ze strany konkurence (právě třeba od Autodesk nebo Siemens).
A za další je to dostatečně zajímavé téma pro "odborné" novináře, kteří jsou rádi za každou zprávu, které může mít potenciál přerůst v senzaci.
Vždyť by to byl krásný titulek "SolidWorks končí, dál už bude jen CATIA - co na to uživatelé".
Musíme si uvědomit fakta. SolidWorks je natolik zavedenou značkou a to značkou velmi úspěšnou, že jen tak jej nechat skončit by bylo nerozumné.
Softwarový gigant Dassault si je dobře vědom, že SolidWorks jim přináší nemalé zisky a že díky SolidWorks jsou schopni oslovit právě tu část trhu, kde by s nabídkou CATIA nepochodili. Tedy se nedá očekávat, žádná významná změna, která by zcela převrátila naruby koncepci SolidWorks. Sbližování s CATIA můžeme vnímat spíš pozitivně, protože se nám rozšíří možnosti kooperace s automobilovým a leteckém průmyslem - myslím tím především výměnu dat.
A co se týká technologie Cloud - s tím se dřív nebo později budeme setkávat u všech možných apliakcí kategorie CAD nebo CAM nebo dalších navazujících oborově specializovaných aplikací. Takže Cloudu bych se nebál, stejně tak bych neviděl kriticky implementaci nového matematického jádra. Zatím bych to viděl tak, že ještě minimálně několik let bude SolidWorks fungovat v podobě, jak jej známe dnes (a nebudu vyjmenovávat sérii různých informací, které mě k tomuto závěru vedou). SolidWorks je dobrý kůň, na kterého se dá dál vsadit. Jsem zvědavý, ale celkem optimistický ohledně dalšího vývoje SolidWorks. Články v CAXMIX a podobných časopisech berte jako zajímavost, ale s rezervou.
Pěkný den.
O osud SolidWorks v té podobě, jak jej známe dnes bych se nebál.
Je otázkou jak vnímat ty pochybovačné "zaručené" zprávy ohledně budoucnosti SolidWorks.
Musíme si uvědomit, že v první řadě je to vděčné téma k spekulacím ze strany konkurence (právě třeba od Autodesk nebo Siemens).
A za další je to dostatečně zajímavé téma pro "odborné" novináře, kteří jsou rádi za každou zprávu, které může mít potenciál přerůst v senzaci.
Vždyť by to byl krásný titulek "SolidWorks končí, dál už bude jen CATIA - co na to uživatelé".
Musíme si uvědomit fakta. SolidWorks je natolik zavedenou značkou a to značkou velmi úspěšnou, že jen tak jej nechat skončit by bylo nerozumné.
Softwarový gigant Dassault si je dobře vědom, že SolidWorks jim přináší nemalé zisky a že díky SolidWorks jsou schopni oslovit právě tu část trhu, kde by s nabídkou CATIA nepochodili. Tedy se nedá očekávat, žádná významná změna, která by zcela převrátila naruby koncepci SolidWorks. Sbližování s CATIA můžeme vnímat spíš pozitivně, protože se nám rozšíří možnosti kooperace s automobilovým a leteckém průmyslem - myslím tím především výměnu dat.
A co se týká technologie Cloud - s tím se dřív nebo později budeme setkávat u všech možných apliakcí kategorie CAD nebo CAM nebo dalších navazujících oborově specializovaných aplikací. Takže Cloudu bych se nebál, stejně tak bych neviděl kriticky implementaci nového matematického jádra. Zatím bych to viděl tak, že ještě minimálně několik let bude SolidWorks fungovat v podobě, jak jej známe dnes (a nebudu vyjmenovávat sérii různých informací, které mě k tomuto závěru vedou). SolidWorks je dobrý kůň, na kterého se dá dál vsadit. Jsem zvědavý, ale celkem optimistický ohledně dalšího vývoje SolidWorks. Články v CAXMIX a podobných časopisech berte jako zajímavost, ale s rezervou.
Pěkný den.
-
Trochu z idealizovane , ale to je nazor jen prodejcu CAD/CAM. Najdou se uzivatele, kteri o nejaky Cloud nebudou mit zajem a prodejce se s tim bude muset smirit. Pokud NE , nektery zakaznik se obrati na konkurenci.SWxSC píše: A co se týká technologie Cloud - s tím se dřív nebo později budeme setkávat u všech možných apliakcí kategorie CAD nebo CAM nebo dalších navazujících oborově specializovaných aplikací. Takže Cloudu bych se nebál, stejně tak bych neviděl kriticky implementaci nového matematického jádra. Zatím bych to viděl tak, že ještě minimálně několik let bude SolidWorks fungovat v podobě, jak jej známe dnes (a nebudu vyjmenovávat sérii různých informací, které mě k tomuto závěru vedou). SolidWorks je dobrý kůň, na kterého se dá dál vsadit. Jsem zvědavý, ale celkem optimistický ohledně dalšího vývoje SolidWorks. Články v CAXMIX a podobných časopisech berte jako zajímavost, ale s rezervou.
Pěkný den.
Dnes velkou prednosti Solidworksu je cena skoleni oproti Inventoru, ale to je jen na skolitelich. Pokud se tato cena srovna , tak to bude zajimavy souboj. Nekteri kolegove tvrdi , ze inventor je natom jiz dnes lepe a to vcetne dalsich prislusenstvi.
Sam se ucim SolidWorks, ale nevim, jestli to je to nej do budoucna.

Po vzhlédnutí různých videí na netu, konzultování se zákazníky různých firem, hledání na netu, řešení nástrojů, postprocesoru, konzultování s prodejci, vzhlédnutí množství prezentací atd., jsem došel k jednoznačnému závěru, že jnejlepší CAM systém v současné době pro více os je (3 až 5) HYPERMILL od firmy Westcam. Bohužel je to málo známá firma, ale program mají dobře zmáklej. Na druhé místo bych dal Powermill, na třetí NX, o dalších CAM systémech nemá dál cenu psát, jsou tak +- na stejno. Co se týče 2 až 3 os, tak tam je jasná jednička HSMWORKS, bohužel teď je mimo hru, protože musíme čekat pár měsíců, než bude plně pod Autodeskem....Za rok až dva se pořadí změní, tak, že zůstane zřejmě stejné, jen HSMWORKS bude na prvním místě, poněvadž se doladí 5 os a pár much...takže nám nezbývá než čekat....
Jinak bych řekl, že HYPERMILL vzdáleně připomíná HSMWORKS, jen o pár generací starší. Taky jsem před chvílí četl příspěvek od pana Polešovského a Solidworks je lepší na modelování, je to v něm rychlejší....Na druhou stranu je fakt, že Autodesk se fakt snaží a kopíruje Solidworks. Typuju, že někdy v roce 2015 až 2016 na tom bude Inventor dost slušně, teď mu pomáhá hodně 4D Fusion, je zdarma, zkoušel jsem, je to dobrá věc. Chce to ještě opravdu tak 2 až 3 roky počkat a pak se teprve začnou dít věci na poli CAD/CAMu.

Jinak bych řekl, že HYPERMILL vzdáleně připomíná HSMWORKS, jen o pár generací starší. Taky jsem před chvílí četl příspěvek od pana Polešovského a Solidworks je lepší na modelování, je to v něm rychlejší....Na druhou stranu je fakt, že Autodesk se fakt snaží a kopíruje Solidworks. Typuju, že někdy v roce 2015 až 2016 na tom bude Inventor dost slušně, teď mu pomáhá hodně 4D Fusion, je zdarma, zkoušel jsem, je to dobrá věc. Chce to ještě opravdu tak 2 až 3 roky počkat a pak se teprve začnou dít věci na poli CAD/CAMu.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Věci na poli CAD by se hlavně začaly dít, kdyby v Evropě skončily ty 3x vyšší ceny než v USA 
Jinak k tomu cloudu: cloud by čistě teoreticky mohl přinést docela dobrý užitek, hlavně ve správě "výkresů". Zajištění toho, co teď průměrná firma horko těžko udržuje pohromadě, by bylo při správném návrhu už v ceně
Ale já zatím považuju za úplný vrchol použitelné a technicky zvládnutelné cloudové aplikace třeba projekt Google docs, což je asi tak svou náročností o tři levely níž
Myslím, že na funkční cloudové řešení CADu si ještě pár let počkáme. Jen se trochu bojím, že se to bude protlačovat dřív než to bude opravdu hotové a že to nadělá spoustu zmatků 

Jinak k tomu cloudu: cloud by čistě teoreticky mohl přinést docela dobrý užitek, hlavně ve správě "výkresů". Zajištění toho, co teď průměrná firma horko těžko udržuje pohromadě, by bylo při správném návrhu už v ceně

Aleš Procháska
Ahoj, myslíte, že cena HSM worksu poroste nahoru? Teda pokud bude jeho vývoj pokračovat ...
Možná by to šlo odhadnou podle ceny bratra "InventorCAM", který Autodesk vlastní. Co myslíte?
Já jen jestli mám chvátat v nákupu HSM worksu nebo počkat, až co se vyvine.
http://www.cad.cz/aktuality/77-aktualit ... ology.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Možná by to šlo odhadnou podle ceny bratra "InventorCAM", který Autodesk vlastní. Co myslíte?
Já jen jestli mám chvátat v nákupu HSM worksu nebo počkat, až co se vyvine.
http://www.cad.cz/aktuality/77-aktualit ... ology.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Bůh ví. Na HSMWorks bylo zajímavé, že se prodával v bundlu se SolidWorks. Možná to dokonce byla nejlevnější cesta jak legálně přijít k SolidWorks, aspoň podle nabídek které jsem dostal. Nějak na to budou muset zareagovat, ale nevím jak. Nejspíš to už je dávno připravené, takže se to třeba dozvíme brzo.
Aleš Procháska
Cena HSMWorksu bude zpočátku levná, pak se to zřejmě zvedne. Určitě to bude levnější než pod Solidworksem, poněvadž Autodesk je levnější, pro uživatele a firmy příjemná zpráva, ale jak to bude fungovat ve spojení s Autodeskem, ví bůh. Myslím, že to bude taková revoluce v obrábění. Spíše jsem zvědavý, jak zareagují ostatní firmy na tento program ještě s lepší cenou než doposud
...co tak vím, na školách se v posledních letech masivně nasazuje Inventor, HSMWorks bude taková třešnička na dortu, takže směr budoucnosti je více než jasný. Bohužel pro nás, co preferujeme Solidworks, to bude trošku přerod. Přece jen: Solid je Solid
Ovšem jak jsem už psal dříve, Inventor začíná poslední dobou celkem stoupat nahoru.

Prošel jsem hodně internet. Jestli tomu dobře rozumím, tak HSMWorks byl pro lidi jakože na zkušenou, aby se vědělo jak to bude fungovat ve světě v praxi.
Už od počátku se vědělo, že HSMworks bude pro CAD, který dá nejvíc peněz časem. Jakože na Solidworksu si to vyzkoušeli, že to funguje, no a až se uznalo za vhodné,
šli s tím nanagéééři ven a vyhandlovali si Autodesk. Má to svoji logiku, když někdo na něčem maká a je v to dobrý, tak to časem prostě prodá. Prodá to tomu, kdo dá nejvíc
....Tak si říkám, to už tady přece bylo (Edgecam vs. Planit, Delcam vs. Featurecam atd., atd.) Svět je stále zkažený...Takže nezbývá než čekat.
Podle mě to dopadne tak, že s další verzí Inventoru přibude zásuvný modul HSMWorks...a jedeme zase nanovo. Ale tentokrát už zřejmě v plnohodnotných 5 osách s vlastním jádrem
JO!
Už od počátku se vědělo, že HSMworks bude pro CAD, který dá nejvíc peněz časem. Jakože na Solidworksu si to vyzkoušeli, že to funguje, no a až se uznalo za vhodné,
šli s tím nanagéééři ven a vyhandlovali si Autodesk. Má to svoji logiku, když někdo na něčem maká a je v to dobrý, tak to časem prostě prodá. Prodá to tomu, kdo dá nejvíc

Podle mě to dopadne tak, že s další verzí Inventoru přibude zásuvný modul HSMWorks...a jedeme zase nanovo. Ale tentokrát už zřejmě v plnohodnotných 5 osách s vlastním jádrem

JO!