Stavba CNC frezky
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, tak se snazime nejak vytvorit to zetko, ale mam jiny problem, nedari se mi nakonfigurovat ani jeden ze vstpu, mam tu oddelovaci desku z cnc shopu, zkousel jsem tam pripojit tlacitko, kterym by se spoustel cyklus, kdyz jej stisknu tak na obrazovce diagnostik v machu se rozsviti zelene, uvolnim tak zhasne, ale nevim kde priradit tu funkci aby to spoustelo program, neporadi prosim nekdo, koukal jsem hodinu do manualnu ale nic takoveho nemuzu najit, pak jsem jeste nasel obrazovku hot keys, tam je i jakysi generator kodu, po stisku ALT R, tedy kombinace pro spusteni se mi ukazal kod 2130, ale kdyz jsem jej zadal ke prislusnemu vstupu, stejne to nefunguje, kdyz sem ale napsal treba cislo 2 tak po stisku tlacitka se mi prepnula obrazovka....takze to asi funguje ale nevim jak priradit tu funkci pro spusteni programu, predem dekuji Jirka
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to spousteci tlacitko se mi nastavit nepodarilo
ale vsechny tri osy uz frci, jeste by to chtelo vreteno
http://www.youtube.com/watch?v=W4iulpK5NEk" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=W4iulpK5NEk" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontaktovat uživatele:
Porad se snazime neco vymyslet s tim vretenem, koupil jsem tady na foru s iso 40, ale kdyz sem to pak doma porovnaval a zkousel ke stroji, tak je to dost velke a zbytecne tezke,nevite nekdo o necem s iso 30, nebo i neco zakoncene klestinou, neco aby tim slo delat zelezo, jeste premyslim o dalsi variante a to mit vretena dve, jedno pro praci do zeleza a jedno vysokootackove, na nejake jemnejsi prace, ale sam nevim zda je to myslenka spravnym smerem, mate nekdo zkusenosti s tim kressem 1050? zvladlo by to hlinik, nebo dural? predem diky za nazor, Jirka
http://www.cncshop.cz/kress-fme1050-1-v ... ezka-1050w" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cncshop.cz/kress-fme1050-1-v ... ezka-1050w" onclick="window.open(this.href);return false;
Ahoj sice odpovím pouze na předešlou otázku a to jsou OEM kody kláves
Pro Start je to 1000, Pauzu 1001 a Stop 1003
http://www.machsupport.com/MachCustomiz ... EM_Buttons" onclick="window.open(this.href);return false;
Zde jsou veškeré klávesové zkratky
Jinak také používám tohoto krese, ale pouze na dřevo , hliník tak cca 5 kousků a to pouze drobnosti, já bych se bál že si to chytne vodu, ale třeba se pletu..
Pro Start je to 1000, Pauzu 1001 a Stop 1003
http://www.machsupport.com/MachCustomiz ... EM_Buttons" onclick="window.open(this.href);return false;
Zde jsou veškeré klávesové zkratky
Jinak také používám tohoto krese, ale pouze na dřevo , hliník tak cca 5 kousků a to pouze drobnosti, já bych se bál že si to chytne vodu, ale třeba se pletu..
vřetena dvě je možná rozumná varianta, ale podle mě děsnej opruz to měnit.. takže ve finále tam stejně bude jen jedno
existujou třeba zrychlovací vřetena, které se dávají do pomalého 40kového kužele.. já teď nad tím silně uvažuju..

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je parada, diky za ty zkratky, ja sem se v tom vrta asi pred dvema mesici, dostal sem se primo v machu do nejakeho ganeratoru tech kodu, ale vyhazovalo mi to pri stisku startu nejaky kod zacinajici 20 nebo 22, ted uz nevim, stroj je ted rozebrany, takze jak se k tomu dostanu tak to hned vyzkousim, moc diky za ty kody
no s tim vretenem, ja drevo nedelam vubec, asi obcas silon nebo plast, ale spis hlinik a ocel, ale chtel sem si vyrobit podvozek pro RC letadlo a asi nejake dily na vrtulnik, pripadne karbon a podobne, ale zelezo taky, coz uz samozrejme s kressem nesouvisi, cena za to vreteno je 5tis Kc a zase to nechci kupovat aby to pak lezelo doma,otacky pisou od 5000 takze to taky pro mensi nastroje neni zas az tak moc,jedna se o hobby stroj casu a penez zas tolik neni, tak bych tam hodil toho kresse a z hlinikem bych se zatim spokojil, vreteno pro ocel bych dodelal casem a nebo se treba neco naskytne
no s tim vretenem, ja drevo nedelam vubec, asi obcas silon nebo plast, ale spis hlinik a ocel, ale chtel sem si vyrobit podvozek pro RC letadlo a asi nejake dily na vrtulnik, pripadne karbon a podobne, ale zelezo taky, coz uz samozrejme s kressem nesouvisi, cena za to vreteno je 5tis Kc a zase to nechci kupovat aby to pak lezelo doma,otacky pisou od 5000 takze to taky pro mensi nastroje neni zas az tak moc,jedna se o hobby stroj casu a penez zas tolik neni, tak bych tam hodil toho kresse a z hlinikem bych se zatim spokojil, vreteno pro ocel bych dodelal casem a nebo se treba neco naskytne
-
- Kontaktovat uživatele:
diky, samozrejme taky pravda, pokud jde o kresse tam se uchyti do objimky a hotovo, pokudjde o vreteno pro ocel a stavel bych jej sam, tak bych to videl na konstrukci asi z trubky, dve kuzelikova loziska, hridel delsi s dvema perama, po 180ti stupnich, nejezdilo by teda vreteno i s motorem a prevodama, takze vlastne pri vymene by pak staclo sundat vrchni cas, remenici s nejakym loziskem, sundat remen, motor by byl az za tim vsim tak ten muze zustat a vlastni vreteno by asi bylo upevneno pomoci nejakych trmenu, takze sundat i to, dat drzak a do nej strcit krese, samozrejme prace to je, ale nevim....je to jen takovy napad, kazdopadne treba pak bude treba udelat neco z preklizky a tam by zas ten kress behal asi dobre....chtel bych ten stroj proste pro univerzalni domaci pouziti, porad se neco delaRaS píše:vřetena dvě je možná rozumná varianta, ale podle mě děsnej opruz to měnit.. takže ve finále tam stejně bude jen jednoexistujou třeba zrychlovací vřetena, které se dávají do pomalého 40kového kužele.. já teď nad tím silně uvažuju..

-
- Kontaktovat uživatele:
Jinak uz nikdo uz nema zkusenosti s tim vretenem kress 1050 na hlinik, chtel bych tim delat vyrezy z karbonu, hlinik pripadne dural, vreteno na ocel pozadovane velikosti se mi nedari sehnat a na stavbu neni moc cas....a zaroven bych uz rad neco delal
jestli ten kress hlink zvladne spokojil bych se zatim takhle 

- Martinhora
Měl jsem KRESS 1050-1 a do duralu to jelo v pohodě. 8čkou frézou úběr v Z 2 mm. Jen byl problém v tom, že se občas povolovala kleština. Muselo se cca po 30ti minutách zastavit a dotáhnout. Jinak fungovalo v pohodě.
-
- Kontaktovat uživatele:
2mm trisku bych ani brat nemusel, klidne pojedu po peti desetinach, na jake otacky jsi to delal? da se s tim delat i v tech peti tisisich, neprehriva se to nebo neco, pisou ze 5tis minimalni otacky, neni to uz moc na tu osmicku? Pripadne, nevali se nekomu doma navic ten kress....?