to víš, v té době Číňani "vyráběli" pouze rýži

Ahoj! Pěkné. Nemáš náhodou informaci, kolik že tenkrát stál takový soustružek v penězích? Zajímalo by mě, zdali naši dědci resp. kteří si ho mohli dovolit koupit domů jen tak pro radost? Pokud má paměť neselhává, tak ve třicátých (i daleko pozdějších) letech neměl doma nikdo ani ruční elektrickou vrtačku!!! A já - v rámci toho "všedevastujícího pokroku" - jsem za Siega C3 /s motorem, s reguací, s egalizací, s universálou/ dal před pár lety jen část mého plebejského měsíčního platu.tumlik píše:Píše se rok 1929..........Nedostižená přesnost, ladné tvary................, ty schaubliny nebyly jediné, že?
![]()
Ještě že si ti naši dědci měli z čeho vybírat, tohle je jen tak pro nakopnutí k základním rozměrům a hmotnostem![]()
V základním příslušenství tam bylo jak vidno prd, ale kleštiny tam kupodivu byly
Já se jen divím, že ho nemáš ani ty, všeobecně uznávaný fachman?!P.S. Přesné soustruhy se snad vyrábějí i dnes, ne? Ale jak z pohledu na anketní výsledky soudím, moc se jich mezi lid asi neprodá.
Stejný soustruh jsem koupil po revoluci ze zrušené svazarmovské dílny.Mirek-Gravos píše:Vzpomnel jsem si po 12ti letech na: http://www.tecoznojmo.cz/su300.php" onclick="window.open(this.href);return false;
V tomhle stavu si tipnu konec někde kolem 25-30 tisíc na naše. ale můžu se šeredně splést nahoru i dolů .... je to dost nevyzpytatelný.