corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
fmodel
Kontaktovat uživatele:

8. 4. 2021, 6:54

Josef píše: 8. 4. 2021, 6:46
fmodel píše: 8. 4. 2021, 6:41
Josef píše: 8. 4. 2021, 6:29 Že to má jiné složení a přesto to splní účel je fakt dobrý kec. Vem si třeba Colu. Místo karamelu tam dáš přepálený plast, bude to tmavé. Místo kyseliny fosforečné tam dáš kyselinu sírovou (třeba), ale raději více, aby se to nekazilo. A závěr? Složení je sice jiné, ale mělo by to zahnat žízeň.
No třeba u tý Coly je to tak že Němci a západ mají cukr a východní státy fruktózu a že prej je to v pořádku že to není dvojí kvalita ,že prej máme jiný chutě a je to pro nás lepší.
Takže by ti to mělo být vlastně jedno, co v tom je. Žízeň to zažene.
Taky že to je jedno protože EK řekla že je to v pořádku a není to dvojí kvalita ,stejně jako že máme rádi méně kakaa v čokoládě a máme rádi víc palmového oleje ,prostě máme jiné chutě odpad z EU nám víc chutná :lol: :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Majojo

8. 4. 2021, 7:15

Sabotážou je asi myslene že ich vakcínu chce niekto očiernit
lapa
medaile za lepsi forum

8. 4. 2021, 7:27

Mex píše: 8. 4. 2021, 6:47
lapa píše: 8. 4. 2021, 6:43 Fajn a kde je ta sabotaz?
To nevím. Já to nečetl.
Ale ty asi jo, když to tak odsuzuješ.
Já to případně odsoudím, až o tom budu trochu něco vědět. Ne když mi na Seznamu řeknou, že to mám odsoudit.
Toho jsem si (v opačném gardu) ve svém mládí užil dost.
Neni to v jazyku, jemuz urcite dobre rozumis - jinak bys byl jenom zavisly na tom, co ti kdo predlozi.
Ma to byt twitter sputniku - ale urcite ho nekdo zfalsoval pod cizi vlajkou :-), abych parafrazoval tvoje uvahy o tom, jak v realu vypada hackersky utok ...

Unfortunately, in violation of existing contract and in an act of sabotage the State Institute of Drug Control ensured that Sputnik V tested in a laboratory which is not part of the EU’s Official Medicines Control Laboratory network even though OMCL laboratories were available.

Ze Rusove tak dobre vedi, ktera je jaka laborator a soucasne zazadali o registraci/overeni Sputniku dostatecne vcas, ale bohuzel u blbe agentury - tomu se mi fakt chce verit :-).
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Josef
Sponzor fora

8. 4. 2021, 8:27

fmodel píše: 8. 4. 2021, 6:54
fmodel píše: 8. 4. 2021, 6:41

No třeba u tý Coly je to tak že Němci a západ mají cukr a východní státy fruktózu a že prej je to v pořádku že to není dvojí kvalita ,že prej máme jiný chutě a je to pro nás lepší.
Taky že to je jedno protože EK řekla že je to v pořádku a není to dvojí kvalita ,stejně jako že máme rádi méně kakaa v čokoládě a máme rádi víc palmového oleje ,prostě máme jiné chutě odpad z EU nám víc chutná :lol: :lol:
Takže vlastně souzníš s EU v té kvalitě, co?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

8. 4. 2021, 8:48

Josef píše: 8. 4. 2021, 8:27

No já to vidím jako ty -co přichází z EU je pro nás to nejlepší ,oni přece vědí co je pro naše dobro !!
Dám příklad- kvalitní čokoláda s 70% kakaa staví ,po palmovém oleji máš zase krásnou řídkou stolici tak že je jasný že nechtějí aby jsme se tu u mašin kroutili se zácpou když to z nás může vylítnout za pár vteřin ani mašinu nemusíš vypnout .
lubbez

8. 4. 2021, 8:57

Dneska jsem mluvil s kolegou, co pracuje v Moskvě, paradoxně pro Americkou firmu. Je teď na týden v Praze a pak se přes NY vracé do Mosskvy. Očkovací centra jsou po celé Moskvě, nikde se nestojí fronty a všude mají vakcínu. On sám se nechal poprvé očkovat začátkem února a poruhé začátkem března. Jako cizinec si to musel platit sám, tedy zaplatila to za něj firma a očkování stálo asi 130 dolarů. Prý tam naprosto normálně jezdí cizinci z celé Evropy a i z Anglie na očkování. Jinak on má od firmy klasickej Covid passport, jako kdyby byl očkovanej kteroukoliv jinou očkovací vakcínou. To ruské očkování mu doporučila přímo firma, s tím že v západní Evropě nemohou garantovat očkování v roce 2021 , (je mu 48 let) a že ruská vakcína je srovnatelná a že stejně bude ve velmi krátké době schválená.
Josef
Sponzor fora

8. 4. 2021, 8:58

fmodel píše: 8. 4. 2021, 8:48
No já to vidím jako ty -co přichází z EU je pro nás to nejlepší ,oni přece vědí co je pro naše dobro !!
Dám příklad- kvalitní čokoláda s 70% kakaa staví ,po palmovém oleji máš zase krásnou řídkou stolici tak že je jasný že nechtějí aby jsme se tu u mašin kroutili se zácpou když to z nás může vylítnout za pár vteřin ani mašinu nemusíš vypnout .
Tak co se týká té kvality, to se s tebou ani s Unií nemohu ztotožnit. Já moc ty náhražky nemusím. A smažím nejraději na sádle a másle. A takové zhovadilosti, jako je dávat olej do polívky místo živočišného tuku, přímo odsuzuji.
Charon
Sponzor fora

8. 4. 2021, 9:21

No řekl bych, ze pri vyrobe sputnika je nutne pouzit špiritus. No a oni ho mužici radsi zachrani a zadny tam nevrznou :D A rozdilne slozeni je na světě
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Josef
Sponzor fora

8. 4. 2021, 9:25

Charon píše: 8. 4. 2021, 9:21 No řekl bych, ze pri vyrobe sputnika je nutne pouzit špiritus. No a oni ho mužici radsi zachrani a zadny tam nevrznou :D A rozdilne slozeni je na světě
Tak to mně nějak nesedí. Oni po aplikaci vakcíny nedoporučují (zakazují) konzumaci špiritusu. Kdyby tam chyběl, tak to doporučí pro lepší účinnost. :lol:
Samohonky je tam všude dost.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

8. 4. 2021, 9:29

Josef píše: 8. 4. 2021, 8:58
fmodel píše: 8. 4. 2021, 8:48
Tak co se týká té kvality, to se s tebou ani s Unií nemohu ztotožnit. Já moc ty náhražky nemusím. A smažím nejraději na sádle a másle. A takové zhovadilosti, jako je dávat olej do polívky místo živočišného tuku, přímo odsuzuji.
ironie ,parodie ,satira, všechno houby platný, ty se mnou nemůžeš souhlasit z principu protože to napíšu já :lol:
aleshonsa

8. 4. 2021, 9:30

lubbez píše: 8. 4. 2021, 8:57 Dneska jsem mluvil s kolegou, co pracuje v Moskvě, paradoxně pro Americkou firmu. Je teď na týden v Praze a pak se přes NY vracé do Mosskvy. Očkovací centra jsou po celé Moskvě, nikde se nestojí fronty a všude mají vakcínu. On sám se nechal poprvé očkovat začátkem února a poruhé začátkem března. Jako cizinec si to musel platit sám, tedy zaplatila to za něj firma a očkování stálo asi 130 dolarů. Prý tam naprosto normálně jezdí cizinci z celé Evropy a i z Anglie na očkování. Jinak on má od firmy klasickej Covid passport, jako kdyby byl očkovanej kteroukoliv jinou očkovací vakcínou. To ruské očkování mu doporučila přímo firma, s tím že v západní Evropě nemohou garantovat očkování v roce 2021 , (je mu 48 let) a že ruská vakcína je srovnatelná a že stejně bude ve velmi krátké době schválená.
To tvrdí ta firma, nebo Rusové?
Samozřejmě nikdo nemůže nikomu nic garantovat, ale přijde mi, že si to cucají z prstů. Samozřejmě nebylo by to v únoru (a v tom navíc sehrálo roli dost velké přeplacení – když jsou děngi jde všechno), a proto ho možná hecovali těmi pindami. Pomalu bych si tipnul, že než bude Sputnik v EU schválen, tak už by tu byl očkovaný vzhledem k jeho věku.
A pan majitel firmy se taky nechal očkovat Sputnikem i s celou rodinou, nebo je to další hrdina s Pfizerem co do ostatních cpe ruskou vakcínu?

Nechápu, co někoho může motivovat dělat v takové pr**li ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

8. 4. 2021, 10:03

aleshonsa píše: 8. 4. 2021, 9:30
lubbez píše: 8. 4. 2021, 8:57 Dneska jsem mluvil s kolegou, co pracuje v Moskvě, paradoxně pro Americkou firmu. Je teď na týden v Praze a pak se přes NY vracé do Mosskvy. Očkovací centra jsou po celé Moskvě, nikde se nestojí fronty a všude mají vakcínu. On sám se nechal poprvé očkovat začátkem února a poruhé začátkem března. Jako cizinec si to musel platit sám, tedy zaplatila to za něj firma a očkování stálo asi 130 dolarů. Prý tam naprosto normálně jezdí cizinci z celé Evropy a i z Anglie na očkování. Jinak on má od firmy klasickej Covid passport, jako kdyby byl očkovanej kteroukoliv jinou očkovací vakcínou. To ruské očkování mu doporučila přímo firma, s tím že v západní Evropě nemohou garantovat očkování v roce 2021 , (je mu 48 let) a že ruská vakcína je srovnatelná a že stejně bude ve velmi krátké době schválená.
To tvrdí ta firma, nebo Rusové?
Samozřejmě nikdo nemůže nikomu nic garantovat, ale přijde mi, že si to cucají z prstů. Samozřejmě nebylo by to v únoru (a v tom navíc sehrálo roli dost velké přeplacení – když jsou děngi jde všechno), a proto ho možná hecovali těmi pindami. Pomalu bych si tipnul, že než bude Sputnik v EU schválen, tak už by tu byl očkovaný vzhledem k jeho věku.
A pan majitel firmy se taky nechal očkovat Sputnikem i s celou rodinou, nebo je to další hrdina s Pfizerem co do ostatních cpe ruskou vakcínu?

Nechápu, co někoho může motivovat dělat v takové pr**li ....
a co teprve až zjistíš, že v Moskvě mají splachovací záchody a jedí příborem :lol:

Rusové si uvědomují, že pokud chtějí být in, musí odborníky nalákat a zaplatit..např. příběh Bo Andersona
http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajst ... tomobilku/
nebo dyzajnér (Volvo, Mercedes), nyní Design Director - Lada Vesta
https://ru.linkedin.com/in/steve-mattin-44078812
Naposledy upravil(a) Mart_68 dne 8. 4. 2021, 10:30, celkem upraveno 2 x.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

8. 4. 2021, 10:19

to nemůže bejt pravda :lol:
testone
Sponzor fora

8. 4. 2021, 10:30

Mart_68 píše: 8. 4. 2021, 10:03 Rusové si uvědomují, že pokud chtějí být in, musí odborníky nalákat a zaplatit..např. příběh Bo Andersona
Že by konečně začali Rusové vyrábět modernější auto než je licenční 50 let vyběhlý Fiat 124?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mart_68
Trol

8. 4. 2021, 10:36

testone píše: 8. 4. 2021, 10:30
Mart_68 píše: 8. 4. 2021, 10:03 Rusové si uvědomují, že pokud chtějí být in, musí odborníky nalákat a zaplatit..např. příběh Bo Andersona
Že by konečně začali Rusové vyrábět modernější auto než je licenční 50 let vyběhlý Fiat 124?
pro EU trh - analogie s vakcínou:
https://www.garaz.cz/clanek/requiem-za- ... e-21001965
"chceš nechceš, tak si naser"
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“