No ale ty fotky nejdou zvětšit takže je z toho poznat kulový.Sajmon píše: ↑14. 6. 2020, 6:28Super. Moc diky.Zdenek Valter píše: ↑14. 6. 2020, 5:48 Pokud budeš vědět co tak s tím můžeš přijet já Ti to klidně vyměním.
Mám i vyfukovačku.
To me nakoplo to rozebrat.
Jem vubec netusim, o ktere kondiky se jedna... ty dva sede na te mensi desce vedle toho ( asi toroid?) zluty krouzek omotany dratem...
Rozebral jsem jen tu cast co odesla
Co jste dneska bastlili?
- Zdenek Valter
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
A ted? Nahral jsem je v plne velikostiZdenek Valter píše: ↑14. 6. 2020, 6:36No ale ty fotky nejdou zvětšit takže je z toho poznat kulový.Sajmon píše: ↑14. 6. 2020, 6:28Super. Moc diky.Zdenek Valter píše: ↑14. 6. 2020, 5:48 Pokud budeš vědět co tak s tím můžeš přijet já Ti to klidně vyměním.
Mám i vyfukovačku.
To me nakoplo to rozebrat.
Jem vubec netusim, o ktere kondiky se jedna... ty dva sede na te mensi desce vedle toho ( asi toroid?) zluty krouzek omotany dratem...
Rozebral jsem jen tu cast co odesla
EDIT: jeste jedna fotka s popisem kondiku na velke desce
- Zdenek Valter
Jo supr.
Ta malá deska s toroidy je myslím jen odrušovací fitr.
Tady musíš hochu měřit.
Jestli je napájecí střídavé napětí za deskou jestli přichází na usměrňovač, jestli to usměrňovač usměrní atd. atd.
Tady musíš hochu měřit.
Jestli je napájecí střídavé napětí za deskou jestli přichází na usměrňovač, jestli to usměrňovač usměrní atd. atd.

- Zdenek Valter
BTW ty velký černý krabičky na hlavní desce jsou taky kondíky - MKP a MKPH
Zdenek Valter píše: ↑14. 6. 2020, 6:55 Jo supr.
Tady musíš hochu měřit.
Jestli je napájecí střídavé napětí za deskou jestli přichází na usměrňovač, jestli to usměrňovač usměrní atd. atd.![]()

Tak to dam tomu mistnimu opravarovi. Chce 500 jen za diagnostiku... merit ani nevim co a kde

Mam maximalne multimetr z lidlu

Já, blbec, jsem dnes dělal dvě stejné podložky, bylo s tím trochu hraní a vůbec mě nenapadlo, jak se druhý a další kus dělají rychleji a efektivněji. No už to napříště vím a budu to aplikovat, je to geniální, podívejte se na video od času 14:20...
https://www.youtube.com/watch?v=rlpyssW-sG0

a to to umí měnit i měřítko.. dáš tam 8ku šroub, nastavíš 1:2 a máš 16kupavlík píše: ↑14. 6. 2020, 7:40 Já, blbec, jsem dnes dělal dvě stejné podložky, bylo s tím trochu hraní a vůbec mě nenapadlo, jak se druhý a další kus dělají rychleji a efektivněji. No už to napříště vím a budu to aplikovat, je to geniální, podívejte se na video od času 14:20...![]()

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
-
- Kontaktovat uživatele:
A ked das farebnu tlac tak este mas vyber mosadz, med, atd...RaS píše: ↑14. 6. 2020, 8:01a to to umí měnit i měřítko.. dáš tam 8ku šroub, nastavíš 1:2 a máš 16kupavlík píše: ↑14. 6. 2020, 7:40 Já, blbec, jsem dnes dělal dvě stejné podložky, bylo s tím trochu hraní a vůbec mě nenapadlo, jak se druhý a další kus dělají rychleji a efektivněji. No už to napříště vím a budu to aplikovat, je to geniální, podívejte se na video od času 14:20...![]()
https://www.youtube.com/watch?v=rlpyssW-sG0![]()
Tak po třech dnech v mezičase jsem si vykovohryzal druhou nožovku na moje SU32. Zítra sfouknu šrouby, načernit, koupit ložisko a je připravená. Možná doplním i šroub na dotahování. Jen jsem měl o fous menší zrezlotinu polotovar, tak mi nevyšly rohy do ostra.
Jéje, odhadem to dalo celou směnu. Ale teď jak nechce arab lustry, tak se dělá různá údržba, nebo jiní vejraj do patlafonů na kybernety. Tak si radši něco spíchnu domů
Takže při úklidu mi padl do oka orezlý špalek 11600, oměřil, průměr akorát, teda kdyby měl 165mm průměr, tak by rohy vyšly pěkně. Opískovat, aby nešel nůž hned do kopru, do 4-pakny na SV18 a už se točily rozmarýny po 3mm špony. Středící důlek, opřít hrot a sjet povrch, čelo, aby pak neházel vrták, 17mm od čela zápich a v délce 40mm k čelistem rozjet pravým a levým ubírákem až na pr 94. Otočit obrobek, důlek a sjet na čistou výšku, udělat to vrchní osazení, vrtákem předvrtat skrz a vnitřním ubíracím nožem vyjezdit díru pro ložisko pr 40H8, pak odlehčení. Otočit obrobek, vyjezdit nožem díru 29,95 dle čepu na mojem soustruhu doma - ten jsem si na mikrometr vytočil na druhém stroji už ráno. A na soustruhu máme hotovo. Pak jsem obkreslil fixou na obrobku hlavu z su32 a přebývající měsíčky uřazal pro urychlení flexou. Obrobek hodit na italskou vyběhanou frézku Saimp a 10mm stopkovou frézou vyjezdit ten pr 94 na 4hran rozměru 67x67mm za postupného otáčení obrobku po 90st. S tím pomohl trochu syn, je tu na brigošce a zrovna nevejral z okna, tak se zacvičil. Pro sichr rozměřit a jehlou orýsovat zespoda aretační drážky, upínkama stáhnout na stůl frézky a stopkovou frézou pr 7mm vyjezdit drážky 2,5mm do hloubky. Pak orýsovat díry pro šrouby, volil jsem je jinak, než jen 3 po jedné starně, přidal jsem o šroub, páč někdy jsou k mání kratší radeca. Na VS 16 vyvrtat a ozávitovat M12. Dnes jsem si vytočil šrouby z 11800, dávat 2tis za 10ks šroubů se mi nechce. Zítra jim zfrézuju hlavy na 4hr a je hotovo. Každý týden mrkám na inzerci, ale hlavu na su32 jsem pár let neviděl a upravovat z sv18, co tu mám 4 do foroty mi přijde jako prasárna. Tak tolik, snad je to pochopitelný postup. Jinak jsem dělal 20 let konstruktéřinu, ale měl jsem jít na technologii, to mě baví posledních pár let nějak víc, vymýšlet jak to vyrobit

Takže při úklidu mi padl do oka orezlý špalek 11600, oměřil, průměr akorát, teda kdyby měl 165mm průměr, tak by rohy vyšly pěkně. Opískovat, aby nešel nůž hned do kopru, do 4-pakny na SV18 a už se točily rozmarýny po 3mm špony. Středící důlek, opřít hrot a sjet povrch, čelo, aby pak neházel vrták, 17mm od čela zápich a v délce 40mm k čelistem rozjet pravým a levým ubírákem až na pr 94. Otočit obrobek, důlek a sjet na čistou výšku, udělat to vrchní osazení, vrtákem předvrtat skrz a vnitřním ubíracím nožem vyjezdit díru pro ložisko pr 40H8, pak odlehčení. Otočit obrobek, vyjezdit nožem díru 29,95 dle čepu na mojem soustruhu doma - ten jsem si na mikrometr vytočil na druhém stroji už ráno. A na soustruhu máme hotovo. Pak jsem obkreslil fixou na obrobku hlavu z su32 a přebývající měsíčky uřazal pro urychlení flexou. Obrobek hodit na italskou vyběhanou frézku Saimp a 10mm stopkovou frézou vyjezdit ten pr 94 na 4hran rozměru 67x67mm za postupného otáčení obrobku po 90st. S tím pomohl trochu syn, je tu na brigošce a zrovna nevejral z okna, tak se zacvičil. Pro sichr rozměřit a jehlou orýsovat zespoda aretační drážky, upínkama stáhnout na stůl frézky a stopkovou frézou pr 7mm vyjezdit drážky 2,5mm do hloubky. Pak orýsovat díry pro šrouby, volil jsem je jinak, než jen 3 po jedné starně, přidal jsem o šroub, páč někdy jsou k mání kratší radeca. Na VS 16 vyvrtat a ozávitovat M12. Dnes jsem si vytočil šrouby z 11800, dávat 2tis za 10ks šroubů se mi nechce. Zítra jim zfrézuju hlavy na 4hr a je hotovo. Každý týden mrkám na inzerci, ale hlavu na su32 jsem pár let neviděl a upravovat z sv18, co tu mám 4 do foroty mi přijde jako prasárna. Tak tolik, snad je to pochopitelný postup. Jinak jsem dělal 20 let konstruktéřinu, ale měl jsem jít na technologii, to mě baví posledních pár let nějak víc, vymýšlet jak to vyrobit

Jj, lokomobila, máš postřeh
Jen špekuluju jak udělat kuželové soukolí na odstředivý regulátor. Nechce se mi dávat za pidi kolečka pětikilo plus pošta. Děličku na frézce mám, tak to nastuduju. U 6-ho parostroje jsem to vyřešil přetočeným řemínkem, ale nebylo to úplně ončo.

Naposledy upravil(a) vlkzhor dne 18. 6. 2020, 8:04, celkem upraveno 1 x.