corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
filla
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 9:40

kde jsem tvrdil, ze NEzemrelo vic lidi nez obvykle?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
t256

2. 6. 2021, 2:18

:D
Přílohy
ovce.jpg
Mart_68
Trol

2. 6. 2021, 5:05

t256 píše: 2. 6. 2021, 2:18:D
no..a pak to může dopadnou i takhle:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz
Mart76

2. 6. 2021, 8:46

Když to tak poslední dobu sleduju, tak si říkám, že jsme měli jít tou švédskou cestou. Sice by tady bylo možná tak kolem 100 tisíc mrtvých, ale všichni by byli spokojení, teda až na zdravotníky.
Kdo měl zájem se chránit, tak se chránil.
A když se na to dívám zpětně, tak bych i při švédské cestě Covida nechytil.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

2. 6. 2021, 10:09

Mart76 píše: 2. 6. 2021, 8:46
A když se na to dívám zpětně, tak bych i při švédské cestě Covida nechytil.
Kecáš to nemůžeš vědět , nám ( mě a synovi ) anglána covídka přinesla manželka která dezinfikovala snad všechno co šlo i nešlo ,bez respirátoru neotevřela ani dveře .Nakonec jsme zjistili že ho do baráku donesla stará paní co bydlí o patro níž když byla v nemocnici na pravidelný dialýze , ten anglán byl hodně snaživej aby někoho rychle ulovil .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

2. 6. 2021, 11:08

To se skutečně dle mého nedá říct, že bys to opět nechytnul. S rostoucí zasažeností populace roste i pravděpodobnost, že přijdeš s infekční osobou do styku. Takže jestliže jsou nějaké intervaly, kdy si musíš třeba respirátor sundat (jídlo, pití, atd.), tak pak roste pravděpodobnost, že se to zrovna sejde tak, že tam bude třeba aerosol s virem.
A dokonce že přijdeš do styku i s více osobami v jeden okamžik. Není jedno, jestli třeba ve vagonu metra bude jen jeden nakažený, nebo jich tam bude třeba 5. Respirátor nefiltruje absolutně, ale procentuálně. Takže když to budou třeba zrovna "občané se svými právy" a budou bez respirátoru, tak bude virová zátěž taková, že i přes respirátor to chytneš. A nespoléhal bych ani na FFP3, protože třeba mě to u nosu prostě netěsní ať dělám co dělám (blbě mi těsní i polomaska od 3M co mam v dílně).
Nemluvě, že ono se takto ve voze MHD může za celý den pak svézt těch nakažených lidí bez respirátoru celkem hodně a vůbec se nemusí potkat současně. Stačí, když tam každý nadýchá aerosol, co se tam bude držet celé hodiny a od každého se tam pěkně nahromadí ...
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart76

2. 6. 2021, 11:55

Bydlím na vesnici a jezdím autem, takže nakažení v MHD, busu a vlaku lze vyloučit. Celý rok mám možnost HO a když byly jednotlivé vlny, tak jsem ho v jejich vrcholech plně využíval. Klidně jsem nemusel chodit celý rok do kanclu. A nakonec jsem sám, takže nakažení od manželky a dětí lze taky vyloučit.
Jediná možnost, kde se nakazit byla při nákupech ve vesnickém COOPu a při návštěvách doktorů.

K mé úvaze o švédské cestě jsem došel po názorovém střetu s popíračem Covidu, se kterým jsem měl o víkendu srážku.
Milan199

3. 6. 2021, 5:44

Mart76 píše: 2. 6. 2021, 11:55 K mé úvaze o švédské cestě jsem došel po názorovém střetu s popíračem Covidu, se kterým jsem měl o víkendu srážku.
Tady na foru ?
Mart76

3. 6. 2021, 10:02

Milan199 píše: 3. 6. 2021, 5:44
Mart76 píše: 2. 6. 2021, 11:55 K mé úvaze o švédské cestě jsem došel po názorovém střetu s popíračem Covidu, se kterým jsem měl o víkendu srážku.
Tady na foru ?
Na fóru ne.
Srážka proběhla na naší chalupě s místním chytrákem, co všude byl, všechno viděl a od všeho má klíče.
aleshonsa

3. 6. 2021, 10:14

To u nás na chatě je taky jedna "velmi chytrá paní se světovým rozhledem". Třeba jednou prohlásila "Tady je to vážně nějaké divné. Sem chtějí Ukrajinci, Rusové, Vietnamci, Arabové, černoši - to v žádném jiném státě není!!!!". Ale na téma covid-19 jsem se s ní zatím nebavil a ani raději nebudu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Josef
Sponzor fora

3. 6. 2021, 2:55

Před chvílí tu byl stavený syn. Má jet příští týden služebně do Itálie. Zajímal se, jak je to s cestováním do této země. Procházel stránky ministerstev a ejhle, na každém resortu je to trochu jinak. A dokonce zamini odkazuje na stránky vyslenectví v Itálii, kde je to jinak než na zamini. Prostě chaos, jak je u naší vlády už dávno zvykem. Nejlepší gól je, že v jeho případě méně jak po 180 po covidu a týden po očkování, nemusí nikde nic hlásit, ale musí nosit dva týdny po návratu respirátor. Kdo to bude kontrolovat a vynucovat? Itálie neuznává nějakou dobu po covidu, jen dva dny starý test.
Mex

3. 6. 2021, 3:20

Josef píše: 3. 6. 2021, 2:55 Před chvílí tu byl stavený syn. Má jet příští týden služebně do Itálie. Zajímal se, jak je to s cestováním do této země. Procházel stránky ministerstev a ejhle, na každém resortu je to trochu jinak. A dokonce zamini odkazuje na stránky vyslenectví v Itálii, kde je to jinak než na zamini. Prostě chaos, jak je u naší vlády už dávno zvykem. Nejlepší gól je, že v jeho případě méně jak po 180 po covidu a týden po očkování, nemusí nikde nic hlásit, ale musí nosit dva týdny po návratu respirátor. Kdo to bude kontrolovat a vynucovat? Itálie neuznává nějakou dobu po covidu, jen dva dny starý test.
Jestli to ale není chaos spíš na Italské straně než na straně ministerstva.
Připadá mi celkem logické, že když jedu někam, kde to nějak omezuje tamnější vláda/legislativa, tak se informuju u nich.
U nás by zase ale mělo být jednoznačně napsáno co bude po návratu z té které konkrétní země.

Co by mi přišlo logické, kdyby na to existoval nějaký celoevropský portál, kde by to bylo závazně shrnuto pro každou zemi v nějakém jednoduchém a snadno pochopitelném tvaru.
Tím by i pěkně na jednom místě byly vidět rozdíly mezi jednotlivými zeměmi.
Josef
Sponzor fora

3. 6. 2021, 3:41

Jenže na těch našich stránkách není ani jednoznačně popsáno, co platí po návratu. A to je právě vypovídající o té naší úžasné vládě. Ten evropský portál by byl jistě velmi žádoucí. To že Itálie uznává pouze test je samozřejmě jejich požadavek, který si stanoví každá země pro příchozí. Hroznější je to, co by se mělo dít po návratu. Tam by snad měla být jednota. :(
Mart76

3. 6. 2021, 5:41

Co se týká toho chaosu, tak na https://ocko.uzis.cz/ je možnost zobrazení informací o očkování a testech. Mě to funguje. Kolegovi to nefungovalo a pět dní to řešil, volal na různá místa a pořád si ho předhazovali jak horký brambor než se dostal k té správné osobě. Takže nakonec to nějak opravili, zadal vstupní údaje a čekal na SMS. Najednou mu zazvonila pevná linka v práci a když zvedl sluchátko, tak se ozvala plechová huba, že mu na pevnou linku došla zpráva. Takže znova volal, aby opravili to tel. číslo. Prý že nemůžou, že to číslo přebírají od jeho praktického lékaře. A on rozhodně praktikovi nedával jako kontakt na sebe svou pevnou linku do kanclu.
Mex

3. 6. 2021, 5:59

To dělaj ty chipy od Billa Gatěse v těch vakcínach.
Má tam chybu v SW, tak to občas reportuje nesprávné číslo.
Ale už se na to prý chystá service-pack.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“