corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
t256

5. 9. 2021, 3:36

Strachy jeste nikdo nezemrel, narozdil od virovych nakaz.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2021, 5:08

Zajimave je jak to silenstvi nema nic spolecneho s rozumem. Dokonce ani nejsou schopni si vytvorit vlastni nazor. Vakcinu odmitnou "protoze je to chemie" a jdou se radsi preventivne predavkovat ivermectinem. :shock:
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
t256

5. 9. 2021, 5:35

Obcas mam pocit, ze tento virus muze byt pro lidstvo jako celek nakonec prospesny. Vycisti genofond od hlupaku.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2021, 5:36

Ja taky.
Mart76

5. 9. 2021, 5:39

Jedná moje známá odmítá očkování, protože do sebe nechce nechat pichat neodzkoušenou vakcínu, o které neví, co jí může v budoucnu způsobit.
Když jsem se jí ptal, jestli ví, co jí může v budoucnu způsobit nákaza Covidem, tak mlčela.
Já ji určitým způsobem chápu, nemá s Covidem osobní zkušenost.

Kamarád se taky bránil očkování, dokud se nenakazil jeho kolega v práci. Chodili spolu běhat, teď jeho kolega čtyři měsíce po Covidu dá místo pěti kilometrů maximálně 500 metrů.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2021, 5:47

Ano vetsina lidi neni schopna vyhodnotit nic s cim nema osobni zkusenost.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2021, 5:54

t256 píše: 5. 9. 2021, 5:35 Obcas mam pocit, ze tento virus muze byt pro lidstvo jako celek nakonec prospesny. Vycisti genofond od hlupaku.
Tak snadný to nebude ,občas překvapí i člověk který je velice slušně vzdělaný a celkově uznávaný .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2021, 6:00

Vzdelany ale presto hlupak. Nedavno jsem zde daval clanek od nihilista na balkone nebo jak si rika ktery se to pokousi vysvetlit. Pamatna veticka z nej byla v tomto smyslu: pane Pirku ja si vas snazim vazit tak proc mi to delate tak tezke....
QNX
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2021, 6:40

Nechci zlehčovat osobní tragédie způsobené covidem, ale pokud se podíváme na celosvětovou statistiku, tak za dobu té strašné pandemie, která "kosí lidstvo" ......... světová populace vzrostla o nějakých 150 000 000 lidí.
Co se týká očkování, tak se sice nepovažuji za odpůrce očkování, ale když se podíváme zase na statistiku, tak země s proočkovaností kolem 1% na tom nejsou nějak výrazně hůř, než ty s proočkovaností 60%.
Mex

5. 9. 2021, 6:46

Spousta lidí se tady ohání tím, jak ti ostatní jsou hloupí, protože podléhají dezinformacím atd.
A pak napíšou, že si nemůžou vážit třeba pana Pirka, protože má ne-mainstreamové názory.

Přece pokud tvrdím, že já na rozdíl od pitomců nepodléhám konspiračním teoriím a stádnímu myšlení - tak proč bych si neměl vážit pana Pirka?
Já si ho snad vážím za to, co dokázal a dokáže v oblasti srdeční chirurgie. Nemám potřebu zkoumat a hodnotit jeho názory na jiné oblasti.

Mně se třeba líbí u nás herečka Tereza Ramba. Ale její politické nasměrování je (podle mě) naprosto pitomé. Což ale platí asi i u mnoha (většiny?) herců obecně, u nás i ve světě. Jsou to většinou fest levičáci a záchranáři planety.
No a co? Já se na ně dívám kvůli tomu, jak umí sehrát nějakou roli (a u bab ještě proto, jak vypadají). Jestli chtějí zachraňovat planetu, tak ať to klidně dělají (pokud to teda nestojí peníze zrovna mě). Kvůli tomu nebudu znevažovat to, co umí ve své profesi. A proto taky nikdy nepojedu na nějaký festival, abych tam "své idoly" potkal. Já je chci vidět v roli, jejich soukromý život je mi fuk. Teda opět kromě bab, které by tam třeba přijely s výstřihem do pasu.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2021, 6:53

Cti poradne, to bylo v tom clanku ktery sis mel zejmena ty precist. Protoze je mozna castecne i o tobe. Zase matlas pate prez devate. Nejde o nazory ty ad si ma kdo chce jake chce. Jde o popirani vedeckych dukazu fyzikalnich zakonu. Atd...
t256

5. 9. 2021, 6:53

I tvorove kteri meli evolucni znevyhodneni jen ve zlomcich procent oproti jinym vyhynuli. Dej tomu procesu cas. Ti chytrejsi co preziji, nepotrebuji na vlastni kuzi poznat nasledky skoku z utesu, aby dosli k zaveru ze jim to neprospiva....
Mex

5. 9. 2021, 7:22

robokop píše: 5. 9. 2021, 6:53 Cti poradne, to bylo v tom clanku ktery sis mel zejmena ty precist. Protoze je mozna castecne i o tobe. Zase matlas pate prez devate. Nejde o nazory ty ad si ma kdo chce jake chce. Jde o popirani vedeckych dukazu fyzikalnich zakonu. Atd...
Napsal jsi citát, se kterým evidentně souhlasíš (jinak bys ho sem zřejmě nenapsal): "pane Pirku ja si vas snazim vazit tak proc mi to delate tak tezke...."

Tak já ti na to odpovídám, že si pana Pirka vážím za to, co dokázal. A nepotřebuju k tomu dobrozdání nějakého spisovatele. A ani nepotřebuju kvůli tomu zkoumat Pirkovy názory na Covid nebo třeba na válku v Afganistánu. Možná mě tyto jeho názory mohou okrajově zajímat (jako zajímavost), ale nijak to neovlivní mé vážení nebo nevážení-si ho pro jeho výkon v kardiochirurgii.

Něco jiného by bylo, kdyby pan Pirk argumentoval ve svém oboru. Třeba že pozoruje takové a makové změny na srdci po prodělaném očkování atd.
Pak bych samozřejmě jeho názory rozhodně pozorně přečetl a snažil se ověřit odjinud. A pak by mě skutečně svými názory i mohl ovlivnit.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2021, 7:42

Jenze pirk vlastne v obecnem pohledu ve svem oboru zacal pachat strasne skody. Zacal sirit sve nazory ktere nebyli nicim podlozene a soucasne byli v primem rozporu s vedeckymi poznatky a seriozne provadenem pozorovani cimz bezesporu ovlivnil spoustu lidi a myslim ze to v konecnem dusledku mohlo vest k mnoha umrtim. Coz je z obecneho pohledu u uspesneho lekare poslapani presne toho ceho si na nel lze vazit. Viz ten clanek. Konecne si ho precti aby sis rozsiril obzory.
Fifík

5. 9. 2021, 8:31

robokop píše: 5. 9. 2021, 7:42 ...v primem rozporu s vedeckymi poznatky a seriozne provadenem pozorovani ...
Téměř v každém článku na toto téma který tu byl postován (většinou link někam na seznam zprávy nebo novinky.cz) je zcela detailně napsáno že "vědci zjistili". Nikdy se nedočteš kdo ten výzkum zadal, jaká byla metodologie provádění, vzorek, garant výzkumu atd. To jsou dle tebe věděcké poznatky na úrovni? Dřív podobné výzkumy probíhaly roky, dnes máme vakcínu vyvinutou za půl roku, kterou online testujeme na lidech (přiznávám, zatím to vypadá, že úspěšně). A všichni z toho máme být happy,... no, tak všichni nejsme. Tečka. :)
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“