Co jste dneska bastlili?
-
Tak jsem si dnes prvně říznul. Má to sice ještě nějaké mušky, ale řeže to pěkně.
-
Pod úhlem ještě musím proměřit, ale mělo by to být ok.
No musím poupravit štelování náklonu předního kola, pořádně seřídit vodící kostky a kameny a také vyměnit vodící ložiska za excenty pro přesnější nastavení, dodělat svěrák a podobně.
Nejhorší věc mám teprve před sebou a to je barva...
No musím poupravit štelování náklonu předního kola, pořádně seřídit vodící kostky a kameny a také vyměnit vodící ložiska za excenty pro přesnější nastavení, dodělat svěrák a podobně.
Nejhorší věc mám teprve před sebou a to je barva...
-
No to sice jo, ale přinutit se rozebrat to a nabarvit když už to řeže je problém.
Zde je jednoduchej návod bez rozebírání:HonzaHorka píše: ↑7. 12. 2020, 8:35 No to sice jo, ale přinutit se rozebrat to a nabarvit když už to řeže je problém.
https://www.youtube.com/watch?v=T9MAmWnOznI

Pokud už to celé rozebereš tak bych spíše volil hodit to na KTL + prášek.HonzaHorka píše: ↑7. 12. 2020, 8:35 No to sice jo, ale přinutit se rozebrat to a nabarvit když už to řeže je problém.
Bude to nesmrtelné, perfektně chráněné a hlavně si myslím že si to stroj zaslouží.
Ne že bych byl proti dvoukomponentní barvě, někdy vypadá moc hezky když se to umí, ale je s tím celkem práce.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
-
No zatím nevím, ale pokud se přinutím to rozebrat, tak to nechám i pískovat ať barva líp drží.
Nazbieralo sa u mna par noname aku skrutkovacov s mrtvymi bateriami. Repasovat baterie na lacnych vrtackach nema zmysel, potreboval som riesenie pouzitelne na dozitie skrutkovacov, pretoze tieto maju vacsinou plastove prevodovky a nevymenitelne uhliky.
Ale mat obcas viac "ready" skrutkovacov sa hodi, napr. pri vyrobe polic som mal v jednej akucke vrtak, v druhej zahlbovak a v tretej bit na dotahovanie..
Moje riesenie- akupack z lidla za 15E + led lampa/powerbanka za 7E + XT60 konektor. V led lampe su vodice vyvedene priamo zo svoriek, treba poriadnu pajkovacku, je tam vela medi.
Skrutkovac otvorit, a vyviest kable priamo zo svoriek na povodnu bateriu + upevnit tento "adapter"
Teraz mam 3 vtacky, vsetky na jeden typ baterie.
Okrem toho som prijemne prekvapeny vnutornostami tej led lampy/nabijacky, jedna sa sice o step down menic, ale kazdopadne som cakal vnutri viac "cinske" prevedenie.
Nevyhoda je, ze ste limitovany 19V bateriou, takze ak pouzijete 12v skrutkovac, regulator otacok to v nom nemusi prezit.
Pouzivam to takto uz rok, teraz bola v lidli znovu akcia, tak som si dokupil dalsiu sadu.
Ale mat obcas viac "ready" skrutkovacov sa hodi, napr. pri vyrobe polic som mal v jednej akucke vrtak, v druhej zahlbovak a v tretej bit na dotahovanie..
Moje riesenie- akupack z lidla za 15E + led lampa/powerbanka za 7E + XT60 konektor. V led lampe su vodice vyvedene priamo zo svoriek, treba poriadnu pajkovacku, je tam vela medi.
Skrutkovac otvorit, a vyviest kable priamo zo svoriek na povodnu bateriu + upevnit tento "adapter"
Teraz mam 3 vtacky, vsetky na jeden typ baterie.
Okrem toho som prijemne prekvapeny vnutornostami tej led lampy/nabijacky, jedna sa sice o step down menic, ale kazdopadne som cakal vnutri viac "cinske" prevedenie.
Nevyhoda je, ze ste limitovany 19V bateriou, takze ak pouzijete 12v skrutkovac, regulator otacok to v nom nemusi prezit.
Pouzivam to takto uz rok, teraz bola v lidli znovu akcia, tak som si dokupil dalsiu sadu.
bacha!
lidl baterky nemaji v accupacku ochranu nizkeho napeti, ta je v naradi, takze ji lze vybit pod minimalni napeti
lidl baterky nemaji v accupacku ochranu nizkeho napeti, ta je v naradi, takze ji lze vybit pod minimalni napeti
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
-
Já mam udělanej zdroj z klasickýho trafa a pořádnýho kondiku. Na bedýnce mám několik zásuvek autozapalovače a starý akučky mám bez baterek s kabelama 2-3m dlouhejma. Na práci v dílně ideální, je vždy nabito, stačí jeden zdroj o výkonu 100W, stejnak vždycky jede jen jedna
Když nějaká vrtačka dožije, jen přepájim kabel na jinou ludru a jede se dál. Vrážet peníze do baterek na použití v dílně pro mě nemá smysl. Dobrý je taky to, že když nevíte, kam jste vrtačku položili, tak stačí jít po kabelu

Když nějaká vrtačka dožije, jen přepájim kabel na jinou ludru a jede se dál. Vrážet peníze do baterek na použití v dílně pro mě nemá smysl. Dobrý je taky to, že když nevíte, kam jste vrtačku položili, tak stačí jít po kabelu

-
Toho roku som si všetky laboratórne zdroje, PWM regulátory a PWM zdroje, step up, down regulátory a iné doplnky, doplnil o výstup práve na tento typ konektora XT60. Dorobil som si pár predlžovacích káblov (do 1m), prepojení samica-samica, redukcie na krokosvorky na autobatériu, dokonca som si jeden konektor šupol do auta do panelu.
Všetko čo elektriku dodáva má tento konektor (viď foto), vrátane auta, batérií do motokáry, adaptérov na akupacky, takže z čohokolvek môžem rýchlo vyskladať zdroj aký potrebujem.
Takisto pripojný kontakt na batériu do UPC záložného zdroja som prerobil na tento systém. Všetko čo elektriku odoberá má opačný protikus. Tak som si to zaviedol vzhľadom na to že panelový konektor je práve akýto samcovitý....viem že by to mala byť samica...ale... poistka na kabli to spraví hlavne pri pripojení na batérie...
Tak sa mi ujednotili prepojenia jednosmerných zariadení v domácnosti a je to super. Vrelo doporučujem
Kedže aj autobatériu v aute nabíjam laboratórnym zdrojom, prepojenie je otázkou pár sekúnd. Tam práve používam ten medzikus samica-samica.
Na motokáre mám batériu 12V, ale motorček je na 14.4V z akučky. Na bežné presuny im to stačí, ale niekedy im do napájania vložím step up modul, nastavím na 15,2V a voláme to TURBO. Vtedy motokára doslovne lieta ...

A največšou výhodou je značná eliminácie rizika prepólovania. Je jasné že treba dávať pozor na napätie čo s čím sa prepojuje, ale to trebalo aj pred týmito konektormi....
- Přílohy
-
- 616489_1_grobo.jpg (10.56 KiB) Zobrazeno 3341 x
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll