Co jste dneska bastlili?
Ahoj na tohle ne, staci klika

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
To by ma celkom zaujimalo aj s nejakými postrehmi. Tiež som to demonštroval deťom a topili sme na tom sneh...mali z toho zážitokDawe píše: ↑30. 12. 2020, 9:19 shaolin> na drivkace je expert moje draha polovicka. Dela skautskou vedouci a uci male deti jak si na drivkaci uvarit. Jestli najdu fotky, tak je sem hodim, mame snad pet ruznych druhu DIY designu vc. plechovky v plechovce, nebo skladaci model z laserem vypalenych ploten apod.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

nedávno jsem tu reagoval na odmagnetovací spírálku teda cívku místo očka trafopájky....no a taky jsem psal že se dá odmagnetovávat přímo v očku trafopájky...no a kolegovi jsem zmagnetoval závitník prostě potřeboval jsem do magnetu z repráku vyřezat závit / do jádra magnetického obvodu který je ocelový/
tak jsem to vrtnul vyzávitoval a říkám mu teď se dívej jak to odmagnetuju trafopájkou tak jsem s tím projel očkem několikrát a stále to bylo zmagnetované. Tak jsem si vzpoměl na onu zde prezentovanou cívečku.
Nejhorší bylo najít kousek cu drátu haha vzal jsem větší šroubovák na něj navinul cívku asi 5 závitů namontoval na pájku správně teda pájedlo...a ejhle na první šup byl závitník i vrták odmagnetovaný.
Takže ta účinnost o proti obyčejnému očku je snad 100 násobná...kolega si pak odmagnetoval i digi šupléru, šroubováky a další věci...
zajímavé by bylo zkusit navinout cívku o větším vnitřním průměru třeba 30mm tam už by prošlo hodně nástrojů. Tak to může někdo vyzkoušet zda to bude ještě dostatečně fungovat
tak jsem to vrtnul vyzávitoval a říkám mu teď se dívej jak to odmagnetuju trafopájkou tak jsem s tím projel očkem několikrát a stále to bylo zmagnetované. Tak jsem si vzpoměl na onu zde prezentovanou cívečku.
Nejhorší bylo najít kousek cu drátu haha vzal jsem větší šroubovák na něj navinul cívku asi 5 závitů namontoval na pájku správně teda pájedlo...a ejhle na první šup byl závitník i vrták odmagnetovaný.
Takže ta účinnost o proti obyčejnému očku je snad 100 násobná...kolega si pak odmagnetoval i digi šupléru, šroubováky a další věci...
zajímavé by bylo zkusit navinout cívku o větším vnitřním průměru třeba 30mm tam už by prošlo hodně nástrojů. Tak to může někdo vyzkoušet zda to bude ještě dostatečně fungovat
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
loni jsem jedny raketové kamínka spáchal pár fotek je zde:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... D#p1559248
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... D#p1559248
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Ještě včera jsem to chtěl poslat do "Našich neúspěchů". Ale dnes jsem uvolnil všechna kluzná pouzdra o pár desetin mm a už jezdím https://tt-moduly-ol.rajce.idnes.cz/Zah ... 1474061909

Radek

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Hlavně venku. Povrchovku přemýšlím, nebude to živá pára, takže vypalovací barvu ne. Buďto odmaštění a nástřik anebo naopak zamaštění a ponechání v barvě kovu.
Ale primárním úkolem je, aby to fungovalo.
radek
Ale primárním úkolem je, aby to fungovalo.
radek
U me pribyl dalsi"domecek " pro 3D tiskarnu (Prusu Mk3s s MMU2).
Urcite to nekteri z vas znaji, je to zalozene na dvojici stolecku z Ikea. Moje varianta je jen o 10cm vyssi kvuli vysce toho MMU2.
Asi po dvou letech co jsem si ty komponenty vytisknul jsem se dokopal k tomu to konecne dodelat...a jeste mi to slozila z vetsiny ma zena.
Uzijte si v ramci moznosti Silvestra!
Urcite to nekteri z vas znaji, je to zalozene na dvojici stolecku z Ikea. Moje varianta je jen o 10cm vyssi kvuli vysce toho MMU2.
Asi po dvou letech co jsem si ty komponenty vytisknul jsem se dokopal k tomu to konecne dodelat...a jeste mi to slozila z vetsiny ma zena.

Uzijte si v ramci moznosti Silvestra!
Naposledy upravil(a) Dawe dne 24. 1. 2021, 3:51, celkem upraveno 1 x.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Ještě se dá použít tekná vrstva práškové barvy transparentní.rawen píše: ↑31. 12. 2020, 4:01 Ještě včera jsem to chtěl poslat do "Našich neúspěchů". Ale dnes jsem uvolnil všechna kluzná pouzdra o pár desetin mm a už jezdím
Hlavně venku. Povrchovku přemýšlím, nebude to živá pára, takže vypalovací barvu ne. Buďto odmaštění a nástřik anebo naopak zamaštění a ponechání v barvě kovu.
Ale primárním úkolem je, aby to fungovalo
Radek
Používali jsme jak lesklou tak matnou verzi, třeba pro nějaký obchod z džínami se udělali jeklové regály, nechali trochu chytnout rez a pak nalakovat transparentem.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
To myslíš poslat to do lakovny? Anebo barva ze spreje?Cjuz píše: ↑31. 12. 2020, 8:17Ještě se dá použít tekná vrstva práškové barvy transparentní.rawen píše: ↑31. 12. 2020, 4:01 Ještě včera jsem to chtěl poslat do "Našich neúspěchů". Ale dnes jsem uvolnil všechna kluzná pouzdra o pár desetin mm a už jezdím
Radek
Používali jsme jak lesklou tak matnou verzi, třeba pro nějaký obchod z džínami se udělali jeklové regály, nechali trochu chytnout rez a pak nalakovat transparentem.
Díky, Radek
rawen píše: ↑31. 12. 2020, 10:27To myslíš poslat to do lakovny? Anebo barva ze spreje?Cjuz píše: ↑31. 12. 2020, 8:17Ještě se dá použít tekná vrstva práškové barvy transparentní.rawen píše: ↑31. 12. 2020, 4:01 Ještě včera jsem to chtěl poslat do "Našich neúspěchů". Ale dnes jsem uvolnil všechna kluzná pouzdra o pár desetin mm a už jezdím
Radek
Díky, Radek
Je to speciální prášková barva, žádný sprej. Jen tak ji neoboucháš ani neodřeš.
Potřeba počítat s odmaštěním, minimálně pomocí IPA a pak vypálením při cca 190°C.
Model je malý takže bych to mohl nechat udělat i u nás v laborce, ono v klasické lakovně nevíš na koho natrefíš a pak se to blbě odlakovává.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.