ten který máš k dispoziciLuban píše:a který je teda lepší když se vezme cena,spolehlivost,výkon atd
na blbou otázku blbá odpověď
ten který máš k dispoziciLuban píše:a který je teda lepší když se vezme cena,spolehlivost,výkon atd
před hodinou ses zeptal, obrazně řečeno, co je lepší na pití-zda pivo nebo půllitrLuban píše:nevím proč blbá otázka mám k dispozici oba ale nevím který koupit proto jsem se ptal nevím co je natom blbého
chtěl jsem jen zjistit kdo sčím má zkušenost a jaké jsou výhody a nevýhody a rozdíly těch zdrojů nic víc proto jsem nepochopil tvou odpověďtestone píše:před hodinou ses zeptal, obrazně řečeno, co je lepší na pití-zda pivo nebo půllitrLuban píše:nevím proč blbá otázka mám k dispozici oba ale nevím který koupit proto jsem se ptal nevím co je natom blbého
dostal jsi asi pět odpovědí ve kterých ti pisatelé vysvětlovali jaký je mezi tím rozdíl
na otázku jaký zdroj máš koupit, zda spínaný, nebo s klasickým transformátorem přičemž máme posuzovat
a) výkon
b) cenu
c) spolehlivost
ti odpovídám:
a) může být shodný, při stejném výkonu bude spínaný zdroj lehčí
b) nelze odpovědět, může to být tak i tak
c) nelze víceméně odpovědět, záleží na kvalitě výroby, velký vliv má i ošetření/neošetření různých................když se stane A, B, C....... zdroj udělá.........
obecně lze říci že ve spínaném zdroji je více součástek, je složitější a tím méně spolehlivý, což nemusí nutně znamenat že je pro danou aplikaci nevhodný
krom toho může mít vliv hromada dalších věcí
tohle za tebe nikdo nerozhodne, to je odpovědnost konstruktéra
Už víš proč jsem ti napsal že se blbě ptáš?
Taky myslím, že poctivý toroid je lepší volba, ale ještě je myslím k uvážení, jestli nejít na vyšší napětí, když nakonec pojedeš na lepších driverech (ty jsou na 50V max., takže 45V zdroj by byl imho akorát). Blbý je, že s napětím na CNCshopu zároveň roste i wattáž a u těch 45V je ten skok zrovna opravdu veliký (pokud tě rozměry a váha nějak trápí). Cenově to žádný drama neni. Drivery i motory budou na vyšším napětí asi trochu víc hřát. No jak řikám, na zvážení. Co myslí ostatní?Luban píše:takže asi tenhle a mam v plánu 35V http://www.cncshop.cz/ps100-350-napajec ... e-100-500w" onclick="window.open(this.href);return false;
Fakt? Já myslel, že pokud se to prodává jako celek (což tady platí), tak by se měla udávat jako výstupní hodnota již po usměrnění a po filtraci, tj. to, co z toho leze na úplném výstupu.. ale teda asi bych si to radši taky ověřil, když to tak čtu (ze stejného zdroje pochází rozddělení na "napájecí zdroje" a "spínané zdroje", za který tady dostal chudák luban sodutestone píše:Pokud to bude zdroj typu trafo-usměrňovač-filtrační C (tzn bez stabilizace) o jmenovitém napětí třeba 45 V, znamená to že těch 45 V (efektivních) je sekundární napětí trafa..