Tos s-28 žebrák
zezadu v noze je myslím jen nějakej kryt kde je olejové čerpadlo.. nicméně k tomu nepolezeš a když tak to odšoupneš.. jinak máš vše zepředu, jediné co potřebuješ a zabere asi nejvíc místa je kuželové pravítko pokud ho máš.. takže místo tak aby šlo nandat a vyndat a ke stěně(ale i to si myslím že se vejde pokud je soustruh až u stěny).. pokud můžeš plýtvat místem tak jakkoliv.. 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Dobry den chcem sa opytat. Pustila mi ziarovka na lampe jedna sa ale o netipicku ziarovku je asi na 12 alebo 24V neviete mi poradit o aku ziarovku sa presne jedna?
A 2. Ked zapinam strojny posuv tak sa da jeho rychlost regulovat len hore na tej pake 1:8 / 1:1? Alebo aj nejako inak? Mychslim ze len 2 rychlosti by tam nedavali. Nemozem prist na to ako. Na rezanie zagitov ked sa toci zavitova tyc viem ale ked sa toci ten n- uholnik nie.
3. Kde su vymenne kola pre chychlosti vretena a ako sa prepina medzi 3 kolesami podla tych dlhych tabuliek? Treba tiez menit kola ako na zavity alebo nikde inde? Vdaka.
A 2. Ked zapinam strojny posuv tak sa da jeho rychlost regulovat len hore na tej pake 1:8 / 1:1? Alebo aj nejako inak? Mychslim ze len 2 rychlosti by tam nedavali. Nemozem prist na to ako. Na rezanie zagitov ked sa toci zavitova tyc viem ale ked sa toci ten n- uholnik nie.
3. Kde su vymenne kola pre chychlosti vretena a ako sa prepina medzi 3 kolesami podla tych dlhych tabuliek? Treba tiez menit kola ako na zavity alebo nikde inde? Vdaka.
Bc. Maroš Majchràk
návod jsi četl? u S28ky žádná kola měnit nemusíš.. teda ne že by tam výměná kola nebyly ale to co potřebuješ tak na to ti stačí hejbat pákama podle manuálu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Výměnná kola pro rychlost vřetena jsou pod krytem vlevo, ale to je jen pro přednastavení řady otáček (normální/snížené) a vlastně se to v normálním provozu nikdy nepoužívá. Pro běžné řazení jsou ty dvě páky na hlavním panelu se třemi polohami, celkem tedy 9 stupňů + třetí páka předloha 1:8.majo.0007 píše:Dobry den chcem sa opytat. Pustila mi ziarovka na lampe jedna sa ale o netipicku ziarovku je asi na 12 alebo 24V neviete mi poradit o aku ziarovku sa presne jedna?
Kola na závity jsem měníval, když jsem S28 míval, ale to jen proto, že jakýsi mudrc kdysi vymyslel závity s 19 chody na palec, jinak běžné závity se dají nastavit pákami.
Aleš Procháska
majo.0007 píše:Aha. A co znamena ten morse kuzel? Takze mi staci ak si zozeniem vrtakovu hlavu mk3 a mozem vrtat?a dostane ten vrtak ku sklucovadle cez nozovu hlavu? A ake su sposoby upinania tych zavitnikov? Lebo vlastnim ocka aj zavitniky lebo mam doma 2 sady a neviem ako ich upnut. Zakoncene su 3 stvorcamy existuje na ti nejaka redukca.
Ahoj mám pro tebe návrh. Vyměním s tebou soustruh. Nabízím ti Optimum 180x300 Vario dělal jsem na něm minimálně a je velmi dobře opečovávaný, bohužel jsem zjistil, že na některé věci je už malý. Tobě poslouží jako bezpečná věcička na naučení, co má jen malou šanci tě zranit,, myslím si, že nemá dostatek síly, aby tě namaotal. Naučíš se na něm co je morse a tady jsou i ta výměná kola na závity, nebo možnost plynulé regulace otáčekmajo.0007 píše: A 2. Ked zapinam strojny posuv tak sa da jeho rychlost regulovat len hore na tej pake 1:8 / 1:1? Alebo aj nejako inak? Mychslim ze len 2 rychlosti by tam nedavali. Nemozem prist na to ako. Na rezanie zagitov ked sa toci zavitova tyc viem ale ked sa toci ten n- uholnik nie.

Dakujem za navrch. Sustruch som si kompletne zgeneralkoval, vymenil loziska, vymedzil vole ,vybrusil,vykitoval a natrel + nove naplne olej origos za 60€ minimalna cena by bola ked tak 1800€ teraz to taku hodnotu ozaj ma. Viem co je sustruh nebijte sa. Len sme robili na sv r18 a su 32 ten zebrak je hodne zaataralejsi tak sa pytam len na podrobnosti skusenejsich ako ja.
Bc. Maroš Majchràk
Tak generálka obsahuje spoustu dalších úkonů než popisuješ. Když jsi tedy dělal na SV18 nebo SU32, tak tam nebyly morse kužele, žárovky osvětlení na 24V atd? Viz tvoje předchozí otázky svědčí o tom, že o strojařině a soustružení jsi asi jen slyšel, že tento obor existuje. Nic ve zlém, ale tvoje otázky tomu že o tom skoro nic nevíš i přesto že máš k dispozici manuál stroje, jsou více než úsměvné 

Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Zdravím pánové, jak máte uložený soustruh? Ukládali jste ho na betonové lože, nebo stačí nějaké vyrovnávací šrouby? Našel jsem něco takového http://www.bow.cz/produkt/3381016-nivelacni-prvek-se-2/" onclick="window.open(this.href);return false;, ale říkám si, že pokud vytočím něco celokového, že by to mohlo stačit. Jak to máte vy? Díky.
Tak já svojí S-28 mám ustavenou dle manuálu ke stroji.lukasecek píše:Zdravím pánové, jak máte uložený soustruh? Ukládali jste ho na betonové lože, nebo stačí nějaké vyrovnávací šrouby? Našel jsem něco takového http://www.bow.cz/produkt/3381016-nivelacni-prvek-se-2/" onclick="window.open(this.href);return false;, ale říkám si, že pokud vytočím něco celokového, že by to mohlo stačit. Jak to máte vy? Díky.
Soustruh: S-28 Žebrák
pokud to čerpadlo sháníš tak si myslím že ho tady ještě mám..