SYIL V7
Tak, kleština mi dorazila, mohl jsem frézovat. Zatím jen spodek kopyta, výběr do hlloubky 86mm.
http://uloz.to/x9qRJobD/dscn1094-avi
Fréza trojplátková průměr 20mm, otáčky 6000ot/min, posuv 2m/min. Hloubka špony jen 0,5mm. Odfrézování jedné kapsy 3h.
První kus jsem stál u mašiny připraven zmáčknout estop. Přeci jen nemám zkušenost s plátkovou frézou a dvacítka držák by nejspíš nějakou škodu na mašině udělal. Až mi bylo blbě od žaludku, jak jsem očekával nějaký průser. Ale dobře to dopadlo.
Jen mám ucpané čerpadlo ch.kapaliny šponama, nedává žádný tlak. To čerpadlo je špatně přístupný, mám v plánu ho přemístnit mimo CNC. Sundám ho ze spodnho šuplíku, ten propojím hadicí s další nádobou, kde bude snadno demontovatelné čerpadlo.
http://uloz.to/x9qRJobD/dscn1094-avi
Fréza trojplátková průměr 20mm, otáčky 6000ot/min, posuv 2m/min. Hloubka špony jen 0,5mm. Odfrézování jedné kapsy 3h.
První kus jsem stál u mašiny připraven zmáčknout estop. Přeci jen nemám zkušenost s plátkovou frézou a dvacítka držák by nejspíš nějakou škodu na mašině udělal. Až mi bylo blbě od žaludku, jak jsem očekával nějaký průser. Ale dobře to dopadlo.
Jen mám ucpané čerpadlo ch.kapaliny šponama, nedává žádný tlak. To čerpadlo je špatně přístupný, mám v plánu ho přemístnit mimo CNC. Sundám ho ze spodnho šuplíku, ten propojím hadicí s další nádobou, kde bude snadno demontovatelné čerpadlo.
Krása
Už sosám video
Jinak v práci mám chlazení obrobku/nástroje řešené tak, že pod strojem mam nádobu na 4000 L a emulze stéká přes přepad do další části nádrže a tam je čerpadlo umístěno v 1/4 výšky nádrže čili nemělo by nasávat špony atd. Možná ti to trošku pomůže
největší část špon se zachytí před přepadem 

Jinak v práci mám chlazení obrobku/nástroje řešené tak, že pod strojem mam nádobu na 4000 L a emulze stéká přes přepad do další části nádrže a tam je čerpadlo umístěno v 1/4 výšky nádrže čili nemělo by nasávat špony atd. Možná ti to trošku pomůže

Jde Ti to moc pěkně.Myslím že až opadne ta prvotní opatrnost a dáš tam 3x větší špónu tak to mašina taky vezme
.
Je fakt že ten nástroj je dlouhý a zničit se ho asi nikomu jen tak nechce ( při té ceně ) ale většinou to člověku nedá a časem zkouší co to snese.
Nejde si napřed pomoct kratším nástrojem?Tam bych se nebál pořádného úběru,třeba 2-3 mm.A teprve velkou hloubku dodělat touhle "hůlkou".

Je fakt že ten nástroj je dlouhý a zničit se ho asi nikomu jen tak nechce ( při té ceně ) ale většinou to člověku nedá a časem zkouší co to snese.
Nejde si napřed pomoct kratším nástrojem?Tam bych se nebál pořádného úběru,třeba 2-3 mm.A teprve velkou hloubku dodělat touhle "hůlkou".
Tak v jedné sekundě jsem přišel o celý výdělek. Zničená fréza za 3600Kč, zničenej materiál. Jedno malé přehlédnutí v programu a bylo vyděláno. A to jsem program spouštěl s posuvem staženým na 10%, bohužel rychloposuv byl i tak moc rychlej a nestačil jsem zareagovat. Na začátku programu mám nastaven výjezd v Zetu na 100, což je většinou postačující, bohužel nulu jsem měl u paty kopyta a kopyto bylo vysoké 106mm. No, zjistil jsem, že plátky 6mm úběr nezvládnou a držák plátků je schopen frézovat i bez plátků. Akorád je teď k nepotřebě. Blbá chyba. U hrubování jsem výjezd upravil na 150mm, na čisto jsem to zapoměl.
snad jsi si nemyslel že budeš jen vydělávat
já nejvíc fréz ulámu když přejíždím nad materiálem 5mm(nastaveno) a zapomenu na upínku

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
To naštve, ale asi je to pro všechny, ty zatracené upínky mi taky dělaj docela problém takže už mám do nich zafrézováno nepočítaně. Mimochodem, snížení posuvu na 10% ovlivní i rychlost rychloposuvu?, mám dojem že ne teda alespoň u Macha ten v rychloposuvu jede vždycky na plno i když stáhnu rychlosti kam chcu, ostatně 10kou frézou se mi podařilo odfrézovat tak 4mm z halvy M6 imbusáu když ta féza po dokončení obrábění se vydala raychloposuvem (u mne pouhých 2,5m za min) kamsi na kraj stolu rána a koukám že šroub kratší fréza naštěstí vydržela jen má odrbané špičky břitů takže bude třeba přebrousit. Jak se ta mrška strefila přesně na ten šroub nechápu do dnes..
snížení posuvu by mělo snížit všechny posuvy tedy i rychloposuv.. alespoň všude jsem to tak viděl (macha už si nepamatuju, ale tam je možné všechno
) ono by to vůbec nedávalo smysl kdyby to pálilo rychloposuv naplno a snižovalo jen pracovní posuv...
jinak ono se s tím rychloposuvem daj dělat divy
já jsem jednou 15kou vrtákem propálil do oceli 12mm rychloposuvem 10m/min díru jak nic.. (vyměnil jsem nástroj a zapomněl na vejškovou korekci - to je taky dost častá chyba..) tohle natočit tak jim to pošlu do sandviku, iscaru že maj ve svejch nástrojích rezervy 

jinak ono se s tím rychloposuvem daj dělat divy

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jo
nebo takhle pises:
G00 ...
G01 ....
...
G0 .... (ta 1 nedomacknuta )
a upichnes subtilnim upichovakem na soustruhu rychloposuvem jen to zasumi
taky jsem cumel co to vydrzelo
nebo takhle pises:
G00 ...
G01 ....
...
G0 .... (ta 1 nedomacknuta )

a upichnes subtilnim upichovakem na soustruhu rychloposuvem jen to zasumi
taky jsem cumel co to vydrzelo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Pepa z depa
.. omylem jsem jednou zajel do dřeva 3mm plochou karbidovkou s 24000ot/min posuvem 7500mm/min a od té doby tak hrubuji
někdy je i chyba potřeba 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
To bude možná tím, že mašiny mají polohový spínač značka tam je sinusovky a posuvu ... A funguje to tak ze kdyz je na jedničce funguje plynulá regulace od 0% do 120% v plném rozsahu a kdyz je vyplý na nule tak na potenciometru posuvu můžeš mít kolik chceš a rozjede se hned na G0 ..
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz uz sme u teh skod, tak se opet potvrdilo, ze mate vzdycky pravdu, nekupuj cinske klestiny, bude te to stat akorat penize navic
To nove vreteno s ER25 uz frezuje
akorat bych rekl ze kress je jako pohon slabej
No a kdyz se tu resi skody, napisu to sem, koupil sem si 6tku tvrdokov a chci to tam upnout a klestina volna, mela asi 6.5...
No ale casu malo, bylo potreba to vyrobit, upnout a utahnout to slo, tak sem to tam dal, jel sem sponu 0.5mm, ofrezuju kousek a freza vyjela z klestiny, zastavila se a lup
Takze kdybych mel poradnou klestinu bylo by to ok...takze druhy den novou klestinu, nastesti ji meli, znova tu samou frezu, jelo to teda asi dva a pul hodiny ale mam to