R - stick píše:Pro všechny další, kdo touží po odkazech v novém okně: na klávesnici úplně vlevo dole máte dva čudlíky - na tom vrchním je taková šipka a na tom druhém je napsáno CTRL. když některou z těch kláves stisknete a poté kliknete na odkaz - ejhle !!! - ten se vám najednou otevře buď v novém okně nebo v nové záložce. Jak prosté, milý Watsone ..... - a už sám velký Vladimír Iljič Lenin hlásal nadčasové Učit se ... Učit se ... Učit se ....
Dovolím citovat sama sebe:
2010/11/23 12:17 HonzaCh píše:Zapomínám na Ctrl+click a stejně to někdy FireFox ignoruje.
Takže tohle je moje motivace. Snad ji může ctěný Holmes považovat aspoň za trochu racionální a nebonzne to na mne Leninovu kumpánu Stalinovi, Sibiř mne neláká. A navíc teď zrovna mám úplně vlevo dole klávesy
Shift a
Fn,
Ctrl je až v druhém sloupci.
R - stick píše:Všem ostatním se omlouvám za jistý sarkasmus - a vězte, že i já byl kdysi zuřivý zastánce otevírání odkazů v novém okně.
Pro úplnost, když mne se omluva netýká

: nejsem zrovna
zuřivý zastánce
_blanků. Jenže odkazují-li pryč z místa, kde typicky stejně bude čtení pokračovat, zvlášť pak na externí web, vede jejich absence prostě a) k větší pracnosti ovládání, b) v našem případě také k narušení navyklého pohodlného stereotypu.
R - stick píše:Jenže doba bohužel pokročila - a podle normy XHTML 4.01 strict je tento způsob nevalidní. Takže - zvykejte si, bude hůře .....
Ups, kua, tak tuhle zákeřnost normy jsem netušil. Není to zrovna příjemné čtení. Děkuji za poučení. Nemyslím, že vždy normotvorci předkládají pokrok. A nakonec, líp už stejně bylo
H.
PS: Tímto slibuju, že pod tíhou argumentu validity už o to chování žádat víc nebudu.