PRIPOMINKY K NOVE VERZI

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Odpovědět
RaS

29. 11. 2010, 3:29

existpierre píše:ja by som mal skor taky technicky dotaz. Prisla mi SZ a uz som si myslel ze "1 nova sprava" nie je aktivny link, proste akokeby som musel presne na jeden pixel namierit, aby sa to zvyraznilo ako link ... robi to len mne, alebo aj Vam?

dakujem
me to dela taky, jeste ze jsme zatim relativne mladi a nemame chvejici se ruku :)
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
HonzaCh

29. 11. 2010, 5:28

Měl bych ještě jeden úkol do fronty s nízkou prioritou.

Občas sem chodím z netbooku s LCD rozlišovačkou 600×1024. To horní logo se nechová korektně, trčí doprava, zatímco zbytek stránky je slušně zalomen ve vyhrazném prostoru. Tím taky vygeneruje zbytečný vodorovný scrollbar, který sežere cenné body na výšku. Viz příloha.

Znovu se přimlouvám za to otevírání odkazů a příloh v novém okně/záložce.

H.
Přílohy
Screenshot
Screenshot
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 11. 2010, 6:14

co se tyce toho tam a zpet to asi zalezi na nejakem timeoutu ktery je tam nastaven
nevim zda na foru nebo jestli to ma v sobe IE nebo kde to je
ale vzasade me to nestve (taky jsem si toho vsimnul)

co se tyce grafiky tak sjem si s tim dnes hral ale:
1. to logo by chtelo kompletne predelat
2. ten banerovy prostor taky protoze se to chova jinak v mozille a v IE a nejsem s tim vubec spokojeny
hral jsem si s tim cely den a ucil se CSS ale vysledek to ze se to chova v kazdem prohlizeci jinak me absolutne znechutil,
myslel jsem ze CSS jsou od toho aby se krom jineho eliminovalo takoveto chovani u tabulek

takze paklize je tu nejaky dobrotivec ktery ma praxi s CSS tak bych potreboval helfnout protoze mi nejak valem dochazi cas
se tomu venovat a studovat jak na ty rozdily mezi prohlizeci
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 11. 2010, 9:38

2: robokop - připomínky a návrhy máš v PM

V CSS ti dělá bordel umístění dvou bannerů vedle sebe - to ostatně vidíš i na screenu nettopu o dva příspěvky výše - Odladit to opravdu není žádná sranda a dělat to pro každý prohlížeč je práce pro vrahy .....

Pro všechny další, kdo touží po odkazech v novém okně: na klávesnici úplně vlevo dole máte dva čudlíky - na tom vrchním je taková šipka a na tom druhém je napsáno CTRL. když některou z těch kláves stisknete a poté kliknete na odkaz - ejhle !!! - ten se vám najednou otevře buď v novém okně nebo v nové záložce. Jak prosté, milý Watsone ..... - a už sám velký Vladimír Iljič Lenin hlásal nadčasové Učit se ... Učit se ... Učit se ....

Všem ostatním se omlouvám za jistý sarkasmus - a vězte, že i já byl kdysi zuřivý zastánce otevírání odkazů v novém okně. Jenže doba bohužel pokročila - a podle normy XHTML 4.01 strict je tento způsob nevalidní. Takže - zvykejte si, bude hůře .....
HonzaCh

29. 11. 2010, 10:45

R - stick píše:Pro všechny další, kdo touží po odkazech v novém okně: na klávesnici úplně vlevo dole máte dva čudlíky - na tom vrchním je taková šipka a na tom druhém je napsáno CTRL. když některou z těch kláves stisknete a poté kliknete na odkaz - ejhle !!! - ten se vám najednou otevře buď v novém okně nebo v nové záložce. Jak prosté, milý Watsone ..... - a už sám velký Vladimír Iljič Lenin hlásal nadčasové Učit se ... Učit se ... Učit se ....
Dovolím citovat sama sebe:
2010/11/23 12:17 HonzaCh píše:Zapomínám na Ctrl+click a stejně to někdy FireFox ignoruje.
Takže tohle je moje motivace. Snad ji může ctěný Holmes považovat aspoň za trochu racionální a nebonzne to na mne Leninovu kumpánu Stalinovi, Sibiř mne neláká. A navíc teď zrovna mám úplně vlevo dole klávesy Shift a Fn, Ctrl je až v druhém sloupci.
R - stick píše:Všem ostatním se omlouvám za jistý sarkasmus - a vězte, že i já byl kdysi zuřivý zastánce otevírání odkazů v novém okně.
Pro úplnost, když mne se omluva netýká ;): nejsem zrovna zuřivý zastánce _blanků. Jenže odkazují-li pryč z místa, kde typicky stejně bude čtení pokračovat, zvlášť pak na externí web, vede jejich absence prostě a) k větší pracnosti ovládání, b) v našem případě také k narušení navyklého pohodlného stereotypu.
R - stick píše:Jenže doba bohužel pokročila - a podle normy XHTML 4.01 strict je tento způsob nevalidní. Takže - zvykejte si, bude hůře .....
Ups, kua, tak tuhle zákeřnost normy jsem netušil. Není to zrovna příjemné čtení. Děkuji za poučení. Nemyslím, že vždy normotvorci předkládají pokrok. A nakonec, líp už stejně bylo :(

H.

PS: Tímto slibuju, že pod tíhou argumentu validity už o to chování žádat víc nebudu.
Naposledy upravil(a) HonzaCh dne 29. 11. 2010, 11:11, celkem upraveno 1 x.
existpierre

30. 11. 2010, 9:34

neviem ako vy ale ja odkazy klikam kolieckom na mysi, tak sa mi to otvori na novej karte, uz som si to zauzival. No niekedy sa stane ze ani to nereaguje, vtedy prijde na rad rozsirenie, vdaka ktoremu mozem len potiahnut link istym smerom a podla toho ktorym smerom ho potiahnem, tak bud ho otvori na novom okne, karte atd. Meno toho addonu Vam uz nepoviem, bo mam chrome a nepamatam si, v chrome link potiahnem na tablistu
HonzaCh

30. 11. 2010, 11:14

Nevím, jestli teď byla chyba na mém přijímači, ale vypadalo to jako malý výpadek.

Ale chtěl jsem říct, že stále chybí nějaké dokonce staré přílohy. Třeba http://www.c-n-c.cz/download.php?id=4414 na stránce příspěvek od Engineer-a někde v půlce stránky (takhle by se citoval).

H.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 11. 2010, 11:30

to je tim ze odkaz tehda vlozeny do prispevku (http://www.c-n-c.cz/download.php?id=4414 ) byl smerovany na starou verzi fora
tato ma sve soubory na serveru ulozene trochu jinak a tudiz ty stare odkazy nebudou funkcni
bohzel toto je obecny problem internetu jako takoveho
stale se meni a odkazy prestavaji fungovat
.xxx.

1. 12. 2010, 2:51

mensi uprava pomoci CSS
Přílohy
snap1686.gif
HonzaCh

1. 12. 2010, 7:47

robokop píše:to je tim ze odkaz tehda vlozeny do prispevku (http://www.c-n-c.cz/download.php?id=4414 ) byl smerovany na starou verzi fora
tato ma sve soubory na serveru ulozene trochu jinak a tudiz ty stare odkazy nebudou funkcni
bohzel toto je obecny problem internetu jako takoveho
stale se meni a odkazy prestavaji fungovat
Aha, dík za info. Ačkoliv obecně máš pravdu, v této konkrétní situaci to vnímám jako softwarový nedostatek kategorie chyba docela závažná v kódu pro upgrade phpBB. Odkaz "do" sama sebe je ve vlastních datech, tudíž když se chce, dá se s tím něco udělat. Tohle autoři nedotáhli -- odkaz mezi příspěvky je věc velmi běžná, proč -- když už musím změnit strukturu linků -- to teda při upgrade neopravit, ale nechat doje*ané?!? :-(

H.
HonzaCh

1. 12. 2010, 8:20

Že se k tomu ještě vracím:
R - stick píše:Všem ostatním se omlouvám za jistý sarkasmus - a vězte, že i já byl kdysi zuřivý zastánce otevírání odkazů v novém okně. Jenže doba bohužel pokročila - a podle normy XHTML 4.01 strict je tento způsob nevalidní. Takže - zvykejte si, bude hůře .....
  • Jsem slepoň, že jsem si nevšiml XHTML 4.01 -- taková norma přece není! Ale je fakt, že atribut target zrušila HTML 4.01 a ta pochází už z minulého tisíciletí :-(. (A přesto jsem to nevěděl. :()
  • Podle W3C validátoru pak tato stránka (přímo ta, ze které jsem vyšel při psaní tohoto příspěvku) obsahuje 11 chyb a 183 upozornění v režimu HTML 4.01 a 5 chyb ve svém nativním (XHTML 1.0 Transitional). Takže odkazovat se na invaliditu konstrukce <a...target...> není úplně fér ;-).
  • Na Sitepointu jsem našel pěkný článek, jak se s tím poprat aspoň pro prohlížeče, které target ještě ctí a mají zapnutý Javascript, ale je pravda, že je to znásilnění normy.
  • Překvapilo :o mne Robokopovo tvrzení (již dříve a teď nedávno v příspěvku, který se tu na chvíli objevil a pak byl zřejmě zrušen), že phpBB má odkazy uloženy přímo v datech a musel by je přeplácnout (doplnit o target) pomocí RE; byl bych tipoval, že data příspěvků se ukládají spíše ve tvaru podobnému tomu, v jakém je teď píšu (BBCode), a na HTML se renderují až při zobrazení.
Pro jistotu: Všimněte si, že neprosím o tu změnu. Ať mě někdo nenařkne... ;-)

H.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2010, 5:46

prepnul jsem vsem uzivatelum vychozi styl zobrazeni fora na prosilver
kdo bude chtit muze pouzit subsilver nicmene tento styl nebude nadale podporovan
a veskere upravy a vylepseni budou delana jen pro styl prosilver
oscar

3. 12. 2010, 6:07

jeste bych mel malou pripominku - nefunguje mi po upgradu prihlaseni z mobilni opery mini.
je to nepodstatne, ale potesilo by to
diky
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2010, 6:59

Promazej cookie.
pájač

3. 12. 2010, 7:35

robokop píše:prepnul jsem vsem uzivatelum vychozi styl zobrazeni fora na prosilver
kdo bude chtit muze pouzit subsilver nicmene tento styl nebude nadale podporovan
a veskere upravy a vylepseni budou delana jen pro styl prosilver
Ja si nemôžem pomôcť , mne tento štýl ( prosilver ) pripadá nejaký neprehľadný. :(
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Odpovědět

Zpět na „Provozní záležitosti“