Co jste dneska bastlili?
-
Ale ten si nevyrábal, ten ti priniesol Ježiško nie?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Vyráběl

-
Veru, klobúk dolu. S čoho si použil koliesko? Je to to originálne k rejskom?
Díkyzverodoktor píše: ↑6. 1. 2021, 11:41 Veru, klobúk dolu. S čoho si použil koliesko? Je to to originálne k rejskom?

Bohužel jsem doma nenašel nic co by tam pěkně pasovalo, tak jsem to udělal z kousku 12050 a zakalil...
Doktore mas pravdu, ze se s tim nepracuje uplne snadno. Konzistenci je to takova ridsi "kase". Nanaset muzes bud stetcem, ale tlustsi vrstvu nez tekutinou docilis pouze na vodorovnych povrsich. Na svislych to nema oproti 9310 asi zadnou vyhodu.zverodoktor píše: ↑1. 1. 2021, 10:06 Ten "gél 9300" vyzerá (na videu) ako mokrá kryštalická látka. Robí sa s tým dobre? Na tých videách to pôsobí dojmom, že urobiť vrstvu sa nedá, že to len tak patle tou mokrou soľou štetcom.
Nicmene, da se ziskat pekna vrstva zpusobem podobnym, jako kdyz se obaluje kyselinou boritou pred kalenim - a to opasanim cerneneho telesa sitkou nebo jemnym plastovym/skelnym pletivem (perlinka) a vmacknuti te "kase" dovnitr do kontaktu s povrchem cerneneho telesa. Sitka funguje jako kostra, ktera fixuje kasi na miste. Je ale treba to udelat relativne rychle aby byl povrch barevne jednolity. Takto vytvoris peknou zasobu koncentrovaneho oxidu seleniciteho i pro neprilis vhodne oceli.
Naposledy upravil(a) Dawe dne 7. 1. 2021, 8:59, celkem upraveno 5 x.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Myslel jsem, že bych si nonius vysoustružil a podle nějakého ozubeného kola v soustruhu naškrábal. Je fakt, že to bude na trapezový šroub se stoupáním 2 mm >> kdybych dělal 20 dílků, tak to bude po desetině a moc tam ty čísla nemají smysl. Nevím, zda dělat hustší dělení. To co popisuješ bude jistě přesnější než co vymýšlím já a zrovna by tam byly čísla. Závratnou přesnost nepotřebuju. Promyslím to. Děkuju.
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
-
Dawe ďakujem za potvrdenie domnienky, ako aj za návod, ako s tým ako tak vybabrať. S toho vyplýva, že nemá za každú cenu používať gél. Pôvodne som po tvojom príspevku kde píšeš že čiernenie gélom je kvalitnejšie mienil kúpiť iba gél, ale toto ma presvedčilo, že na väčšinu aplikácii bude kvapalina predsa len vhodnejšia.
Ďakujem, Andrej.
zverodoktor> Za malo. A myslim ze ses rozhodl dobre ve prospech te 9310, uspokojive mi nacerni odhadem tak 80% oceli. Ale urcite pak dej vedet jak to funguje ve Tvych podminkach.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo