A proč má Rus nutkání rozkazovat jiným státům, co mají dělat? Fašisti jsou momentálně akorát v Rusku, nebo snad ne? Pokud ovšem víš, co to fašista je. Rus chce, aby všichni dodržovali i nevyjádřené sliby, ale on sám porušuje kde co. Např. Budapešťskou dohodu. Nebo ne? To referendum bylo fakt svobodné, pod hlavněmi samopalů jakýchsi mužíčků, kteří prý nebyli ruští vojáci. Ale potom dostali od Putlera vyznamenání. Zajímavé. Krveprolití zabránila Ukrajina, když nešla do otevřeného konfliktu na obranu svého území. Ale to ty nepochopíš. Ktrý stát za posledních 30 let vojensky obsadil a anektoval území jiného státu? Pouze Rus. Tak a teď mudruj jako SPĎák a přítel Rusi.Mart_68 píše: ↑14. 12. 2021, 8:46Rus je na své straně plotu, akorát chce tlustou demarkační čáru na Ukrajině (nechce za plotem fašouny z NATO)..taková byla dohoda...a než napíšeš něco o Krymu... bylo tam referendum a troufám si říct že zabránil na Krymu krveprolití.
hospudka
Moderátor: sysel
jaké nevyjádřené sliby ? Taková dohoda byla, ..že UA zůstane neutrální, rozuměj i ve smyslu dodávek vojenského materiálu a jakékoliv vojenské popopory ze strany Západu. Rusko je vojenská velmoc, dodržování takových dohod si logicky vynucuje. Ukrajina zkrachovala, je to "toxické" území, Rus je zkrátka ve střehu, války se nebojí..Kdo má volbu a vybere si před válkou hanbu, dostane válku.Josef píše: ↑14. 12. 2021, 9:02A proč má Rus nutkání rozkazovat jiným státům, co mají dělat? Fašisti jsou momentálně akorát v Rusku, nebo snad ne? Pokud ovšem víš, co to fašista je. Rus chce, aby všichni dodržovali i nevyjádřené sliby, ale on sám porušuje kde co. Např. Budapešťskou dohodu. Nebo ne? To referendum bylo fakt svobodné, pod hlavněmi samopalů jakýchsi mužíčků, kteří prý nebyli ruští vojáci. Ale potom dostali od Putlera vyznamenání. Zajímavé. Krveprolití zabránila Ukrajina, když nešla do otevřeného konfliktu na obranu svého území. Ale to ty nepochopíš. Ktrý stát za posledních 30 let vojensky obsadil a anektoval území jiného státu? Pouze Rus. Tak a teď mudruj jako SPĎák a přítel Rusi.
Kde máš oficiální odkaz na tu dohodu? Jen ne, prosím, Aeronet, Sputnik a jiné fake servery. Ukrajina je svchovaný stát, nebo snad ne? Jo Rusko je vojenská velmoc, a to je tak všechno. Jinak ekonomika je asi stejná, jako má Itálie. Umí jen zbrojit a nic jiného. Na to musí drancovat nerostné bohatství, jinak mají kulové a krom zbrojení umí taky kulové.Mart_68 píše: ↑14. 12. 2021, 9:27
jaké nevyjádřené sliby ? Taková dohoda byla, ..že UA zůstane neutrální, rozuměj i ve smyslu dodávek vojenského materiálu a jakékoliv vojenské popopory ze strany Západu. Rusko je vojenská velmoc, dodržování takových dohod si logicky vynucuje. Ukrajina zkrachovala, je to "toxické" území, Rus je zkrátka ve střehu, války se nebojí..Kdo má volbu a vybere si před válkou hanbu, dostane válku.
Vlastně umí, mezinárodní terorismus. Skripal, vrbětice....
A jednu světovou válku už pomohli rozpoutat.
https://web.archive.org/web/20090815145 ... s_41.shtmlJosef píše: ↑14. 12. 2021, 9:50Kde máš oficiální odkaz na tu dohodu? Jen ne, prosím, Aeronet, Sputnik a jiné fake servery. Ukrajina je svchovaný stát, nebo snad ne? Jo Rusko je vojenská velmoc, a to je tak všechno. Jinak ekonomika je asi stejná, jako má Itálie. Umí jen zbrojit a nic jiného. Na to musí drancovat nerostné bohatství, jinak mají kulové a krom zbrojení umí taky kulové.Mart_68 píše: ↑14. 12. 2021, 9:27
jaké nevyjádřené sliby ? Taková dohoda byla, ..že UA zůstane neutrální, rozuměj i ve smyslu dodávek vojenského materiálu a jakékoliv vojenské popopory ze strany Západu. Rusko je vojenská velmoc, dodržování takových dohod si logicky vynucuje. Ukrajina zkrachovala, je to "toxické" území, Rus je zkrátka ve střehu, války se nebojí..Kdo má volbu a vybere si před válkou hanbu, dostane válku.
Non-proliferation
Arms control
The NRC has also provided a forum for frank discussions on issues related to conventional arms control, such as the CFE Treaty, the Open Skies Treaty and confidence and security building measures.
Mart_68 píše: ↑14. 12. 2021, 10:03https://web.archive.org/web/20090815145 ... s_41.shtmlJosef píše: ↑14. 12. 2021, 9:50Kde máš oficiální odkaz na tu dohodu? Jen ne, prosím, Aeronet, Sputnik a jiné fake servery. Ukrajina je svchovaný stát, nebo snad ne? Jo Rusko je vojenská velmoc, a to je tak všechno. Jinak ekonomika je asi stejná, jako má Itálie. Umí jen zbrojit a nic jiného. Na to musí drancovat nerostné bohatství, jinak mají kulové a krom zbrojení umí taky kulové.Mart_68 píše: ↑14. 12. 2021, 9:27
Non-proliferation
Arms control
The NRC has also provided a forum for frank discussions on issues related to conventional arms control, such as the CFE Treaty, the Open Skies Treaty and confidence and security building measures.

Nezklamal jsi.
neutralita byla uzákoněný závazek ze strany samotné Ukrajiny, který zrušil 2014 Porošenko (důvodem :prachy ze Západu)Josef píše: ↑14. 12. 2021, 10:16Mart_68 píše: ↑14. 12. 2021, 10:03https://web.archive.org/web/20090815145 ... s_41.shtmlJosef píše: ↑14. 12. 2021, 9:50
Kde máš oficiální odkaz na tu dohodu? Jen ne, prosím, Aeronet, Sputnik a jiné fake servery. Ukrajina je svchovaný stát, nebo snad ne? Jo Rusko je vojenská velmoc, a to je tak všechno. Jinak ekonomika je asi stejná, jako má Itálie. Umí jen zbrojit a nic jiného. Na to musí drancovat nerostné bohatství, jinak mají kulové a krom zbrojení umí taky kulové.
Non-proliferation
Arms control
The NRC has also provided a forum for frank discussions on issues related to conventional arms control, such as the CFE Treaty, the Open Skies Treaty and confidence and security building measures.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nezklamal jsi.
Poslanci podpořili zákon prezidenta Petra Porošenka O zavedení změn některých zákonů Ukrajiny vztahujících se k závazku Ukrajiny dodržovat politiku zůstávat mimo (vojenské) bloky.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... ato-263480
Už jsem tuhle formulaci četl mockrát. Ale pořád si neumím představit, co to reálně znamená.
A docela by mě to zajímalo.
To jako přijdu do hlasovací místnosti, tam mi někdo zkontroluje co jsem strčil do obálky, a když to nebude podle něho správně, tak mě na místě zastřelí?
Mně by to vycházelo teda spíš naopak. Že pokud bych byl nerozhodný, a někdo mě tlačil do nějakého směru, tak bych se just zabejčil a volil naopak.
Nebo jsou nějaké informace, že někoho skutečně zastřelili za "nesprávnou" volbu?
Hele, už jsem ti psal, ale ty to asi nepochopíš, Ukrajina je svrchovaný stát. Kapišto? Ty se biješ za Rusa zadarmo, nebo tě za to platí? Potom by jsi měl po ruském vzoru uvádět, že jsi "cizí agent", jak požaduje Putler u nich.Mart_68 píše: ↑14. 12. 2021, 10:21neutralita byla uzákoněný závazek ze strany samotné Ukrajiny, který zrušil 2014 Porošenko (důvodem :prachy ze Západu)Josef píše: ↑14. 12. 2021, 10:16Mart_68 píše: ↑14. 12. 2021, 10:03
https://web.archive.org/web/20090815145 ... s_41.shtml
Non-proliferation
Arms control
The NRC has also provided a forum for frank discussions on issues related to conventional arms control, such as the CFE Treaty, the Open Skies Treaty and confidence and security building measures.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nezklamal jsi.
Poslanci podpořili zákon prezidenta Petra Porošenka O zavedení změn některých zákonů Ukrajiny vztahujících se k závazku Ukrajiny dodržovat politiku zůstávat mimo (vojenské) bloky.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... ato-263480
Co je na tom nepochopitelného, že mají strach z Rusa a chtějí se pojistit proti napadení. Už jim kusy země ukrojili. A nejen Ukrajině, takže se obávají asi oprávněně. A historické zkušenosti mají nezáviděníhodné. Zahynulo jich miliony kvůli ruské zvůli.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ja si to predstavuju tak ze to bylo asi tak stejne svobodne jako nase politika po 68 ta jiste byla zcela nase zcela nezavisla, nikdo se niceho nebal a proto se lidi rozhodovali zcela svobodne a ne pod tlakem okolnosti
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
A byli u toho pozorovatelé alespoň z Ukrajiny, jejichž území to defakto bylo, nebo vlastně pořád je? To si pak napočítáš cokoliv. Tam už ty samopaly něco znamenají. Ty si myslíš, že tam fakt nebyly žádné podvody?Mex píše: ↑14. 12. 2021, 10:26Už jsem tuhle formulaci četl mockrát. Ale pořád si neumím představit, co to reálně znamená.
A docela by mě to zajímalo.
To jako přijdu do hlasovací místnosti, tam mi někdo zkontroluje co jsem strčil do obálky, a když to nebude podle něho správně, tak mě na místě zastřelí?
Mně by to vycházelo teda spíš naopak. Že pokud bych byl nerozhodný, a někdo mě tlačil do nějakého směru, tak bych se just zabejčil a volil naopak.
Nebo jsou nějaké informace, že někoho skutečně zastřelili za "nesprávnou" volbu?
A věříš, že si myslím, že ani ne?
Ony zřejmě nebyly zapotřebí.
Na tom území žije většina lidí, kteří mají k Rusku blíž než k Ukrajině. Takže to klidně takhle mohlo vyjít i čistým způsobem.
Já věřím na hlasování nohama.
A to dneska vyznívá, že spousta lidí z Ukrajiny odchází do Ruska, ne naopak.
Ukrajina je takový nešťastný stát, který vlastně nikdy v historii nebyl šťastný.
A dneska je to opravdu asi stát v rozvalu, s neskutečnou korupcí.
Dnešní Rusko asi taky není žádná hitparáda. Ale proti Ukrajině je to ale zřejmě pořád o dost vyšší level.
A navíc to Rusko jde trochu nahoru. Pomalu, ale přece jen.
Kdežto Ukrajina jde dolů.
Nepřeju ani jedné z těch zemí nic špatného.
Současné problémy mají své kořeny v tom, že 70 let to byl společný stát. A když se dělil, tak se prostě na mnoho věcí nevzal ohled.
Rusko je sice líčeno jako agresor. Ale tlačí se vždy jen tam, kde je většina obyvatelstva Rusů. A to jen na území bývalého společného státu.
Tedy ne třeba jako jiná velká země, které se nelíbilo vedení třeba v Panamě, a tak tam provedli státní převrat. Ta Panama nebyla nikdy součástí USA a nežije tam většina Američanů. Nebo v Nikaragui a dalších zemích. USA prohlásilo celou střední a jižní Ameriku za svůj "zadní dvorek", kde má právo rozhodovat kdo ano a kdo ne.
Mám rád Ameriku a v mnoha věcech ji obdivuji. Ale ne jejich zahraniční politiku a představu, že jsou Bohem zvoleni policajtem, který všechny ostatní bude dávat do latě.
Z nejhlubší hloubi duše nenávidím úsloví: "Quod liced Iovi, non licet bovi."
A co ti říká třeba Nikaragua, Venezuela, Kuba a pod. když je to dle tebe dvorek USA?Mex píše: ↑14. 12. 2021, 11:04A věříš, že si myslím, že ani ne?
Ony zřejmě nebyly zapotřebí.
Na tom území žije většina lidí, kteří mají k Rusku blíž než k Ukrajině. Takže to klidně takhle mohlo vyjít i čistým způsobem.
Já věřím na hlasování nohama.
A to dneska vyznívá, že spousta lidí z Ukrajiny odchází do Ruska, ne naopak.
Ukrajina je takový nešťastný stát, který vlastně nikdy v historii nebyl šťastný.
A dneska je to opravdu asi stát v rozvalu, s neskutečnou korupcí.
Dnešní Rusko asi taky není žádná hitparáda. Ale proti Ukrajině je to ale zřejmě pořád o dost vyšší level.
A navíc to Rusko jde trochu nahoru. Pomalu, ale přece jen.
Kdežto Ukrajina jde dolů.
Nepřeju ani jedné z těch zemí nic špatného.
Současné problémy mají své kořeny v tom, že 70 let to byl společný stát. A když se dělil, tak se prostě na mnoho věcí nevzal ohled.
Rusko je sice líčeno jako agresor. Ale tlačí se vždy jen tam, kde je většina obyvatelstva Rusů. A to jen na území bývalého společného státu.
Tedy ne třeba jako jiná velká země, které se nelíbilo vedení třeba v Panamě, a tak tam provedli státní převrat. Ta Panama nebyla nikdy součástí USA a nežije tam většina Američanů. Nebo v Nikaragui a dalších zemích. USA prohlásilo celou střední a jižní Ameriku za svůj "zadní dvorek", kde má právo rozhodovat kdo ano a kdo ne.
Mám rád Ameriku a v mnoha věcech ji obdivuji. Ale ne jejich zahraniční politiku a představu, že jsou Bohem zvoleni policajtem, který všechny ostatní bude dávat do latě.
Z nejhlubší hloubi duše nenávidím úsloví: "Quod liced Iovi, non licet bovi."
To že někde žije jiná národnost jsme zakusili i u nás a s tím taky souhlasíš, že nám to zabrali na základě vůle lidu? Ano, nebyli při tom ještě jejich vojáci. Na Krymu si to pojistili a nejprve to zabrali vojenskou invazí. To je omluvitelné, nebo snad v cajku?
Hlasování nohama, jo, odchází potomci dosídlených Rusů na jiná území místo původních obyvatel, kteří byli násilně odsunuti do jiných oblastí v rámci rusifikace svazu. Prostě tam nemají kořeny a už si nemohou dovolit, co za komárů, kdy byli prakticky beztrestní.
Rusové hlasují taky nohama tím, že s Ruska odcházejí kvůli tamním poměrům a to dost vysokými počty. Nebo ne?
Já to latinské přísloví taky nemám rád. Bolševici se jím úspěšně řídili. Ale měl by je dodržovat taky ten Rus. To je v tomto století jediný imperialista.
800 základen po celém světě je v celku dost na nezvoleného četníka (při pohledu na mapu stačí ještě severní pól a je Rusko obklíčený ),tak že se vkrádá myšlenka kdo je vlastně agresor ? Jak je někde ropa, plyn, diamanty a vzácné kovy tak je poblíž ... no tak za 3 bludišťáky.
Takovejch pár státních převratů v nejen banánovejch republikách je supr kšeft.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ozbrojen% ... ck%C3%BDch
Takovejch pár státních převratů v nejen banánovejch republikách je supr kšeft.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ozbrojen% ... ck%C3%BDch
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Napsal jsem, co jsem napsat chtěl. Tak už to nebudu dál rozpatlávat, k ničemu by to nevedelo.Josef píše: ↑14. 12. 2021, 11:22 A co ti říká třeba Nikaragua, Venezuela, Kuba a pod. když je to dle tebe dvorek USA?
To že někde žije jiná národnost jsme zakusili i u nás a s tím taky souhlasíš, že nám to zabrali na základě vůle lidu? Ano, nebyli při tom ještě jejich vojáci. Na Krymu si to pojistili a nejprve to zabrali vojenskou invazí. To je omluvitelné, nebo snad v cajku?
Hlasování nohama, jo, odchází potomci dosídlených Rusů na jiná území místo původních obyvatel, kteří byli násilně odsunuti do jiných oblastí v rámci rusifikace svazu. Prostě tam nemají kořeny a už si nemohou dovolit, co za komárů, kdy byli prakticky beztrestní.
Rusové hlasují taky nohama tím, že s Ruska odcházejí kvůli tamním poměrům a to dost vysokými počty. Nebo ne?
Já to latinské přísloví taky nemám rád. Bolševici se jím úspěšně řídili. Ale měl by je dodržovat taky ten Rus. To je v tomto století jediný imperialista.
Jen ještě malá poznámka: zrovna ta zmíněná Kuba a s ní související krize, která málem skončila světovou válkou, je ukázový příklad toho "Quod liced Iovi, non licet bovi.".

Ty v ničem, co se týká Ruska nebo komunistů, nedokážeš být nad věcí a pokusit se vidět problém z obou stran. Proto by další debata k ničemu nevedla.
Ale já to chápu. Já jsem třeba podobně zaseklý v oblasti zelené politiky. Takže si uvědomuju, že prostě kolem "změny klimatu" nedokážu být nad věcí, protože celou tuto oblast považuju za neskutečnou kravinu a podvod.
Ale protože si svou neobjektivitu uvědomuju (na rozdíl od Tebe v otázce Ruska), tak se raději do velkých flame na toto téma nepouštím.
Dneska jsem si byl pro 3. včelku.
Mám z toho 2 poznatky, které pro mě byly překvapením. Jeden nepříjemný a jeden příjemný.
Chtěl jsem si rozhodně nechat píchnut Modernu.
Překvapilo mě, jak složité to v Brně je. Když jsem zvolil při objednávání Pfizera, tak na mě vyskočila celá stránka očkovacích míst, kde mi to píchnou.
Když jsem ale zadal Modernu, tak to byla pouze 2 místa, a to ještě obě takové neznámé organizace mimo centrum města.
V jednom mi nabídli termín někdy v lednu, to jsem s díky odmítl a zkusil to druhé.
Mělo to adresu na kraji města. A řekli, že mě vezmou hned, dokonce bez objednání. Na webu měli napsanou propustnost 200 lidí za den.
Tak jsem si řekl, že to bude asi nějaké velké zdravotní středisko a vyrazil jsem tam.
No a přišlo překvapení: je to nějaký starší rodinný barák v řadové zástavbě, ve které má asi jinak ordinaci nějaký praktik.
Z trolejbusu nás vystoupilo 5 lidí, všichni šli na očkování.
Vevnitř běžná malá čekárna, vedle půlka místnosti vyčleněná pro očkování. Dohromady oboje plocha tak 30m2.
Vevnitř 2 píchačky, jedna ženská jako úřad a v čekárně borec jako vyhazovač, který obsluhoval dveře a organizoval tok lidí.
Bylo nás tam 5 pacošů, a než jsme se stačili ohřát, tak už jsme zase byli venku na ulici, oočkovaní. Trvalo to pro všech těch 5 lidí dohromady snad 5-8 minut! Stihl jsem hned další trolejbus.
Naprosto neskutečná efektivita.
Měl jsem několikrát vášnivou debatu se svou kamarádkou, která dělá v nemocnici, a má věci kolem očkování na starosti. Vždycky mi povídala co všechno kolem toho museli udělat. Dokonce stavební úpravy, aby vytvořili 2 velké čekárny. Jednu před akcí, druhou po akci. Aby se lidi navzájem nepotkávali.
Pobíhá kolem toho mrak lidí. A vítězoslavně dosáhli propustnost ve špičce 450 lidí za den.
Když jsem jí říkal, že je krize a je třeba fungovat efektivně, tak to vždy zhodnotila, že jsem vůl (teda tak ošklivě to neřekla, že).
Tady to sfouknou na minimálním place, s minimem lidí a děsně pružně. Sice píšou propustnost 200 lidí za den, ale když viděl praktický průběh, tak bych si tipnul, že by zvládli možná i dvojnásobek.
A navíc to udělali jako službu pro lidi - píchají denně do 18:00.
Až to té své kámošce řeknu, tak se zase pohádáme. Už to vidím v jasných barvách.
Faktem je, že si tady nedělali žádné vrásky s tím, že by snad člověk měl v očkovacím centru sedět dalších 15 minut, kdyby se mu udělalo blbě. I když nevím, jestli tohle nařízení ještě furt platí.
Každopádně téhle píchárně palec nahoru.
Mám z toho 2 poznatky, které pro mě byly překvapením. Jeden nepříjemný a jeden příjemný.
Chtěl jsem si rozhodně nechat píchnut Modernu.
Překvapilo mě, jak složité to v Brně je. Když jsem zvolil při objednávání Pfizera, tak na mě vyskočila celá stránka očkovacích míst, kde mi to píchnou.
Když jsem ale zadal Modernu, tak to byla pouze 2 místa, a to ještě obě takové neznámé organizace mimo centrum města.
V jednom mi nabídli termín někdy v lednu, to jsem s díky odmítl a zkusil to druhé.
Mělo to adresu na kraji města. A řekli, že mě vezmou hned, dokonce bez objednání. Na webu měli napsanou propustnost 200 lidí za den.
Tak jsem si řekl, že to bude asi nějaké velké zdravotní středisko a vyrazil jsem tam.
No a přišlo překvapení: je to nějaký starší rodinný barák v řadové zástavbě, ve které má asi jinak ordinaci nějaký praktik.
Z trolejbusu nás vystoupilo 5 lidí, všichni šli na očkování.
Vevnitř běžná malá čekárna, vedle půlka místnosti vyčleněná pro očkování. Dohromady oboje plocha tak 30m2.
Vevnitř 2 píchačky, jedna ženská jako úřad a v čekárně borec jako vyhazovač, který obsluhoval dveře a organizoval tok lidí.
Bylo nás tam 5 pacošů, a než jsme se stačili ohřát, tak už jsme zase byli venku na ulici, oočkovaní. Trvalo to pro všech těch 5 lidí dohromady snad 5-8 minut! Stihl jsem hned další trolejbus.
Naprosto neskutečná efektivita.
Měl jsem několikrát vášnivou debatu se svou kamarádkou, která dělá v nemocnici, a má věci kolem očkování na starosti. Vždycky mi povídala co všechno kolem toho museli udělat. Dokonce stavební úpravy, aby vytvořili 2 velké čekárny. Jednu před akcí, druhou po akci. Aby se lidi navzájem nepotkávali.
Pobíhá kolem toho mrak lidí. A vítězoslavně dosáhli propustnost ve špičce 450 lidí za den.
Když jsem jí říkal, že je krize a je třeba fungovat efektivně, tak to vždy zhodnotila, že jsem vůl (teda tak ošklivě to neřekla, že).
Tady to sfouknou na minimálním place, s minimem lidí a děsně pružně. Sice píšou propustnost 200 lidí za den, ale když viděl praktický průběh, tak bych si tipnul, že by zvládli možná i dvojnásobek.
A navíc to udělali jako službu pro lidi - píchají denně do 18:00.
Až to té své kámošce řeknu, tak se zase pohádáme. Už to vidím v jasných barvách.
Faktem je, že si tady nedělali žádné vrásky s tím, že by snad člověk měl v očkovacím centru sedět dalších 15 minut, kdyby se mu udělalo blbě. I když nevím, jestli tohle nařízení ještě furt platí.
Každopádně téhle píchárně palec nahoru.