Tak proc tak hystericky kvici, jen kdyz nekdo jen znimi vstup Ukrajiny do NATO. Pritom rusaci delaji vse proto aby ji do naruce NATO vehnali.QNX píše: ↑17. 12. 2021, 5:00 t256: No, tak třeba z té naší síly se Rusko jistě podělá strachy. https://www.youtube.com/watch?v=fIs6e6vYc_g
hospudka
Moderátor: sysel
Hmm, tak konečně vyšel najevo pravý důvod Vrbětic...QNX píše: ↑17. 12. 2021, 5:00 t256: No, tak třeba z té naší síly se Rusko jistě podělá strachy. https://www.youtube.com/watch?v=fIs6e6vYc_g
Video zveřejněno 21.4.2014
Vrbětice 1. výbuch 16.10.2014
Rus srandě nerozumí, na něj plati jenom hrubá síla, zrušení přebujelé ambasády pochopil hned.

Já jo.
Proto když jdu večer spát, tak se vždycky pořádně kouknu pod postel, jestli tam na mě nějaký Rus nečíhá.
Jistota je jistota.
Nějaká inflace, energetická nedostatečnost, zákazy a regulace všeho možného - to je naprosto nic proti tomu, jak se strašně bojím, že nás napadne Putin.
Mex: Možná je to strašení Ruskem jen kouřová clona, aby nebylo tolik vidět na skutečné problémy. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč ten strach z našich východních bratrů a sester. Rusa pod postelí nehledám, ale třeba je to jenom tím, že nemám postel 

já mám s Rusy (okupanty) z mládí dva negativní zážitky. V Jesenických kotárech jsem se dostal s otcovou škoda MB100 díky své šoférské nezkušenosti doprostřed ruské kolony a jel jsem takto pár hodin přískokem vpřep, zastavi stát, předjet nešli, někdy začali ti předemnou i couvat a to už jsem se hodně bál, že mě rozmáčknou mezi sebou. Podruhé jsme jeli v kupé s ruským důstojníkem a spolužák neměl jiný nápad než vykládat před ním vtipy o Sovětském svazu..chvilku to Rus trpěl a pak řekl: išjo raz ty Sojuz pomniš a tibje golovu rostrelaju..a myslel to vážně. Proto bych je radši neprovokoval.
Mart_68: Já jsem vyrůstal ve městě, kde byla spousta ruských vojáků. Nevzpomínám si na jediný problém. Pokud by se tak chovala každá okupační armáda, tak by na světě byla docela pohoda.
Okupační armáda a pohoda ve světě okupovaných, to jsi mne dostal. Vlastně to tak bylo jen v sovětské zóně, co? Zeptej se v Pobaltí, Ty nejlepší vzpomínky mají určitě i Poláci z východního Polaka a pod.
S kolika vojáky základní služby jsi se v tom městě potkal a pokecal? Např. v Mýtě byly troje kasárna a obyčejného vojáka jsi tam prakticky nepotkal.
A v tom vidíš nějaký problém pro Čechy?
Ti kluci to sice asi měli těžké, že se prakticky nedostali ven. Ale pro nás dobré. Jinak by ožralí vojcli dělali po městě bordel. Tak jako to nakonec dělali i naši ožralí záklaďáci.
Právě to dávám jako protiváhu tvrzení o posádkách Rusů. Prostě se nedostali ven. Mně šlo spíše o tu okupační armádu, která se chovala na jedničku.

Okupant je prostě okupant. Ten vždy přijede s armádou a nastolí si svoje pořádky. To ale kolaborantům těžko vysvětlit.
Josef: Obyčejné vojáky jsem potkával skoro každý den. Žádný bordel ve městě nedělali, hleděli si svého, žili velice skromně. Dokonce žili mnohem skromněji, než my. Ostatně, to samé platilo i na té státní úrovni. Životní úroveň v ČR byla větší, než životní úroveň v SSSR. To docela jasně ukazuje, že to s tou okupací nebylo nijak žhavé. Ty si to prostě jen překrucuješ, protože ti tvá nenávist nic jiného neumožňuje.
No a jak líp to teda měli udělat?
Tady nejde o to, že tady vůbec byli. To je věc jiná.
Ale když už tady byli, tak se snažili to udělat aspoň tak, aby místní obyvatelstvo srali v mezích možností co nejmíň.
Takže to, že se chovali na jedničku, tak daleko od pravdy nebude.
Což nemá nic společného s tím, jestli tady vůbec měli nebo neměli být. O tom není tahle debata.
Mex: Přesně tak. Ano, za takové chování okupační armády bych jim dal jedničku. 100% disciplína a maximální skromnost. Jo a za kulturní obohacení bych jim dal ještě plus. Chodili jsme si do jejich obchodu kupovat конфеты и мороженое