Potrebujem poradit H5 controller

Odpovědět
Uživatelský avatar
Radovan
Příspěvky: 88
Registrován: 17. 8. 2011, 8:39
Bydliště: Vychod Slovenska

9. 1. 2013, 4:18

Pozdravujem Vas - mam Cnc kompas H1000 z riadiacou jednotkou H5 controller a doteraz som to nejak neriesil - teraz by som chcel zapojit e stop a neviem si rady -nema niekto H5ku? potrebujem radu - vadaka za info :( :( :( - nie som odbornik - len zaciatocnik
Patres.I
Příspěvky: 304
Registrován: 20. 1. 2012, 6:00
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2013, 9:10

Čauko Čauko ,vlastním H5 ,e stop musíš dať na konektor ktorý maš k H5 teda tu :

http://www.cnc1.eu/sk/h5controller.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ------> hladaj / Pripojenie vstupov: napríklad koncové spínače, 3D snímač a pod....

Ak použivaš mach tak -->Config-->Ports And Pins-->IntputSignal-->Roluj dole a hladaj E-stop ,mala by tam byť žltá fajka ,automaticky je nastavený pin 10 teda ak to dáš na prvý kontakt na doske ,tak to maš nastavené ,ak daš druhý -->prepíšeš pin na 11 atď .

Ak nieje ešte niečo jasné sem s tým .

Patres :)
Uživatelský avatar
Radovan
Příspěvky: 88
Registrován: 17. 8. 2011, 8:39
Bydliště: Vychod Slovenska

10. 1. 2013, 8:00

Patres.I píše:Čauko Čauko ,vlastním H5 ,e stop musíš dať na konektor ktorý maš k H5 teda tu :

http://www.cnc1.eu/sk/h5controller.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ------> hladaj / Pripojenie vstupov: napríklad koncové spínače, 3D snímač a pod....

Ak použivaš mach tak -->Config-->Ports And Pins-->IntputSignal-->Roluj dole a hladaj E-stop ,mala by tam byť žltá fajka ,automaticky je nastavený pin 10 teda ak to dáš na prvý kontakt na doske ,tak to maš nastavené ,ak daš druhý -->prepíšeš pin na 11 atď .

Ak nieje ešte niečo jasné sem s tým .

Patres :)

Velmi pekne Dakujem ze si napisal :) , ja som vcera na tom sedel asi hodinku a len tak namatkovo som na to prisiel :wink: - ale podla tvojho popisu som to presne tak robil, akurat nikde som sa nedozvedel cislo pinu- ze to ma bit 10 a nastavene som to tam nemal mal som1 - ale uz je to ok- dnes by som sa chcel pohrat z napojenim vretena cez H5 lebo teraz to mam napojene len priamo na 220- počuvaj uz ked si tu - ked napojim do svorkovnice na H5 ke vreteno - daju sa v machu aj nastavovat otacky, alebo jke to len spinač :?:
Patres.I
Příspěvky: 304
Registrován: 20. 1. 2012, 6:00
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2013, 5:16

S tým vretenom je to inak ,akurát to riešim aj ja ,tu to chalani celé popísali ,na H5 je len spínač . : :)

http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=43&t=10298" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
Radovan
Příspěvky: 88
Registrován: 17. 8. 2011, 8:39
Bydliště: Vychod Slovenska

11. 1. 2013, 7:50

Toto som potreboval vediet naisto - ja si regulaciu otacok vretena nastavim sam nepotrebujem to v machu akurat potrebujem nech mi to vypne a zapne samo - lebo teraz ked robim nejake 3d tak potom chodim stale pozerat ci to frezuje alebo nie a tak by mi to vyplo samo- takze zapojim tam tak jak na scheme - a ked dobre chapem ked by som dokupil samostatnu regulaciu musim ju prepojit s riadiacim konektorom ktory ide k PC- :?: -ale aj tak to nepotrebujem mam vreteno na 220 volt z regulaciou :)
patakodad
Příspěvky: 44
Registrován: 12. 6. 2012, 9:40

21. 4. 2013, 7:19

Na H5 by měl být výstup, takže lze regulovat otáčky.Prodejce ji označuje jako TTl přípojku.Na kartě jsou skutečně vývody - viz obrázek.
H5controller01.jpg
H5controller01.jpg (38.63 KiB) Zobrazeno 5933 x

a tohle možná pomůže....
http://www.cnc2.eu/e1doplnok.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Marian52
Příspěvky: 27
Registrován: 23. 12. 2008, 10:29
Bydliště: Slovensko

2. 6. 2013, 12:27

Tiez som vlastnikom H5.Nastavenie zabralo hodnu chvilu,no momentalne vcelku funguje.Az na jednu vec,ktoru som objavil nedavno-tlacidlo "Reset" v Mach3 je funknce aj pri vypnutom driver-y,co si myslim nie je spravne.Minimalne pri H2 nebolo mozne dostat sa cez "Reset" pri vypnutom driver-y.Viete mi poradit,ktora cast Mach-u ma na starosti toto spravanie?
Odpovědět

Zpět na „H1 a jine z www.gravirovanie.sk“