H5 controller problem

Odpovědět
terabit
Příspěvky: 11
Registrován: 4. 5. 2012, 6:32

25. 1. 2013, 9:37

Vymenil som svoj stary kontroler za tento H5.Podarilo sa mi ho rozhybat problem nastal ked som pustil vreteno cez frekvencny menic (vreteno a menic su rovnake ako je tu http://www.cnc1.eu/sk/vretena-" onclick="window.open(this.href);return false; ) vsetky osi sa zacali svojvolne hybat .Skusil som rozne finty ako napojenie menicu na zvlast fazu, pouzemnovanie ale nic nepomohlo. S povodnym kontolerom to fungovalo v poriadku.Stretol sa s tym niekto ?

Miro
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 5083
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Praha

25. 1. 2013, 9:45

Zkus umístit kontroler a datovou kabeláž co nejdál od měniče a jeho kabeláže, ideálně do uzemněné kovové krabice. Původní kontroler bylo co?
terabit
Příspěvky: 11
Registrován: 4. 5. 2012, 6:32

25. 1. 2013, 10:01

Povodny kontroller je znacky Tonsen . Bolo to dodavane spolu s gravirovacom TS-3040-H80. Rusenie sa zrejme siri cez el. siet. Ked som to napojil z druhej miestnosti z inej fazy tak menej rusilo .
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5047
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

25. 1. 2013, 11:28

máš stíněný kabel od měniče k vřetenu ? to je základ , a taky by tam měl být filtr
terabit
Příspěvky: 11
Registrován: 4. 5. 2012, 6:32

25. 1. 2013, 11:33

Kabel nie je tieneny.A aky filter by tam mal byt ?
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5047
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

25. 1. 2013, 2:34

tak začni tím kabelem mezi měničem a motorem to je opravdu základ , filtr může být před měničem , a pro větší výkony je potřeba i za měničem , koukni na net
terabit
Příspěvky: 11
Registrován: 4. 5. 2012, 6:32

25. 1. 2013, 3:08

Skusim tam dat nejaky tieneny kabel, ale obavam sa ze to nepomoze.Zistil som ze ked vreteno odmontujem od gravirky tak rusenie skonci, akonahle sa dotkne vreteno zariadenia tak zacne rusenie, tak som skusil odizolovat vreteno od drziaku gravirky aby neboli galvanicky spojene, nepomohlo to . Zrejme izolacia medzi vretenom a kostrou gravirky tvoria kondenzator ktorym sa reaktancne prenasa rusenie.Ziadne vinutie servomotorov nie je galvanicky spojene s kostrou gravirky. Vsimol som si ze v kontrolleri H5 je pouzity DC DC menic neviem ci to prave on nesposobuje ze niektora cast obvodov je na nejakej inej zemi a tym padom to robi tieto psie kusy.Objednal som aj nejake sietove filtre tak som zvedavy ked pridu. Idealne by boli keby mal niekto vyrieseny tento konkretny problem.
patakodad
Příspěvky: 44
Registrován: 12. 6. 2012, 9:40

19. 3. 2013, 10:21

mám stejný problém až zapojíš ty filtry dej vědět, jak to zafungovalo
terabit
Příspěvky: 11
Registrován: 4. 5. 2012, 6:32

19. 3. 2013, 10:56

Filtre som zapojil ale robilo to stale, ked som ale potom zapojil menic na inu fazu tak to uz fungovalo ok. a odpojil som zemniaci vodic od menica ...
patakodad
Příspěvky: 44
Registrován: 12. 6. 2012, 9:40

7. 4. 2013, 5:41

Stínění by mělo být připojeno jen na straně měniče, na druhém konci zaizolovat.
Odpovědět

Zpět na „H1 a jine z www.gravirovanie.sk“