obyč motorek pro malé vřeteno
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Ahoj,
koupil bych motorek výkonově a rozměrově zhruba odpovídající tomu, co je v ručních proxxonech (100W?), možná i trochu slabší (za hodně málo bych možná vzal i něco jako je toto), bude to pouze na vrtání a řezání PCB (frézkou). Maximální otáčky alespoň 6000RPM. Spíš asi nízkonapěťový DC..
Ideálně Praha, že bych si došel osobně, ale není podmínkou.
Dík za nabídky, T.
PS: Jestli k tomu máte něco technického, tak možná raději zde.
koupil bych motorek výkonově a rozměrově zhruba odpovídající tomu, co je v ručních proxxonech (100W?), možná i trochu slabší (za hodně málo bych možná vzal i něco jako je toto), bude to pouze na vrtání a řezání PCB (frézkou). Maximální otáčky alespoň 6000RPM. Spíš asi nízkonapěťový DC..
Ideálně Praha, že bych si došel osobně, ale není podmínkou.
Dík za nabídky, T.
PS: Jestli k tomu máte něco technického, tak možná raději zde.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 12. 4. 2013, 10:46, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
DPS řežu tímhle: http://eshop.reichard.cz/elektromotory/ ... -8-4v.html" onclick="window.open(this.href);return false;
SABLE-2015
Mám ho na mikrocirkulárce, ne jako vřeteno.
SABLE-2015
Jasný. Jak máš řešeno upnutí osičky?
Jinak mi přijde, že by mi mohl stačit MIG 500 7,2V Turbo Race za pohodových 265 (podobný výkon /resp. příkon/, 22kRPM, také zabudovaný ventilátorek, jen asi nemá kuličkové ložiska, což mě ale zase až tolik netrápí).
T.
Jinak mi přijde, že by mi mohl stačit MIG 500 7,2V Turbo Race za pohodových 265 (podobný výkon /resp. příkon/, 22kRPM, také zabudovaný ventilátorek, jen asi nemá kuličkové ložiska, což mě ale zase až tolik netrápí).
T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
To co odkazuješ je 500, ta je menší. 600BB a 600 se liší těmi ložisky a ta verze s kluznými bude za podobné prachy jako ta 500. Na osičce mám nalisovanou řemeničku.
SABLE-2015
Jj, menší je, ale příkonově je to podobný (účinost se těžko hledá, maj ty popisky dost stručný a nekonzistentní), navíc to má vyšší otáčky (to ale můžu řešit převodem). Teď ale vidím MIG 600 TURBO 8.4V, tu jsem prvně přehlíd, dokonce i s kuličkovými ložisky jen o 10Kč dražší, no to je pěkné! Jestli to není jen špatný popisek, ale výrobce (?) má stejný.gnat píše:To co odkazuješ je 500, ta je menší.
EDIT: akorát mi není jasné, jestli má nebo nemá ventilátorek..
EDIT2: Měl by
Kód: Vybrat vše
Typová třída
Stejnosměrný motor MIG 600. Průměr 37mm, délka 57mm
Popis třídy
Účinný ventilátor zvyšuje účinnost a proudovou zatižitelnost.
Elektromotor je odrušen uvnitř dvěma kondezátory.
Kuličková ložiska.
Vyvážená kotva motoru.
Průměr hřídele 3,17mm. Řemeničku? Čoveče, tak to je pro mě opět hodně zajímavý, taky to chci řešit řemenicí, ale mám nulové zkušenosti a zatim jsem toho moc nezjistil, můžu se zeptat, jaký řemínek jsi použil, odkud, řemeničky jsi koupil nebo dělal (nebo nechal dělat)?gnat píše:Na osičce mám nalisovanou řemeničku.
Dík, T.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 12. 4. 2013, 3:28, celkem upraveno 1 x.
Řemenice jsou co dům dal. Převod je skoro 1:1. Řemínek nějaký velký O kroužek. V podstatě jsou tam hlavně proto, když se pilka hryzne, tak aby mi nehořelo trafo. Je to pilka hlavně na balsu a překližku, ty sklolaminátový desky na tom dělím jen aby se mi vešly na frézku.
SABLE-2015
mám v šupleti tohle
http://www.modelmotors.cz/index.php?pag ... t=vm201427" onclick="window.open(this.href);return false;
je mi to k ničemu.
ale asi moc silné
každopádně tu je
http://www.modelmotors.cz/index.php?pag ... t=vm201427" onclick="window.open(this.href);return false;
je mi to k ničemu.
ale asi moc silné
každopádně tu je
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Taky jsem našel miga 600 ale není v úplně dobrém stavu.
taky jsem měl VM 2410
http://www.modelmotors.cz/index.php?pag ... uct=vm2410" onclick="window.open(this.href);return false;
ale namotanou na 220V, používali jsme to v práci právě na vřeteno, dali jsme tam tvrdší uhlíky a chodilo to taky. Nebo pokud by ti stačilo těch cca 50-100W mám nějaké asynchronní ventilátory z aritmy, tak pokud bys je vykuchal a upravil možná by se to dalo použít. Kouknu jaký to mělo výkon. A nebo pokud si chceš doopravdy hrát mám tu rozebrané ATC vřeteno s vodním chlazením, stačí navidnout stator a složit ( případně mám kontakt na člena fora co to zvládne, ale musí se uhánět
) pro mě je to malé ( jen na 3.17 stopky z mašiny na tištáky, ale točilo to až 60 tis).
taky jsem měl VM 2410
http://www.modelmotors.cz/index.php?pag ... uct=vm2410" onclick="window.open(this.href);return false;
ale namotanou na 220V, používali jsme to v práci právě na vřeteno, dali jsme tam tvrdší uhlíky a chodilo to taky. Nebo pokud by ti stačilo těch cca 50-100W mám nějaké asynchronní ventilátory z aritmy, tak pokud bys je vykuchal a upravil možná by se to dalo použít. Kouknu jaký to mělo výkon. A nebo pokud si chceš doopravdy hrát mám tu rozebrané ATC vřeteno s vodním chlazením, stačí navidnout stator a složit ( případně mám kontakt na člena fora co to zvládne, ale musí se uhánět
IQ156
IQ156
Děkuju, jestli bys kouknul, budu rád (nevím sice, jak je to kuchatelné, protože upřímně ani nevím, jak takový asynchronní ventilátor z aritmy vypadá, ale třeba by to šlolubos píše:Nebo pokud by ti stačilo těch cca 50-100W mám nějaké asynchronní ventilátory z aritmy, tak pokud bys je vykuchal a upravil možná by se to dalo použít. Kouknu jaký to mělo výkon.
Hmm, to už je asi taky trochu mimo, ale kouknout na to můžu, až se dostavimlubos píše: A nebo pokud si chceš doopravdy hrát mám tu rozebrané ATC vřeteno s vodním chlazením, stačí navidnout stator a složit ( případně mám kontakt na člena fora co to zvládne, ale musí se uhánět) pro mě je to malé ( jen na 3.17 stopky z mašiny na tištáky, ale točilo to až 60 tis).
Dík, T.
no mimo to být nemusí
.
mám tu připravené 2 vřetena obě potřebují převinout jedno je s atc a druhé s ER 11, mám k tomu i hřídele navíc takže je z čeho vybírat.
jak dorazíš tak něco vyberem.
mám tu připravené 2 vřetena obě potřebují převinout jedno je s atc a druhé s ER 11, mám k tomu i hřídele navíc takže je z čeho vybírat.
jak dorazíš tak něco vyberem.
IQ156
IQ156