H5 controler a linux

Odpovědět
Shooter
Příspěvky: 7
Registrován: 18. 6. 2013, 7:23

18. 6. 2013, 7:52

Zdravím pánové
Máte někdo odzkoušenou H5 s Linux cnc chťel bych spíchnout malo frézku na dřevěné a styrodurová modely pro Formování a odlévání hliníkových dílú.Dobudoucna na lepší cnc ale pro základ by to mohlo stačit.
Díky za reakce
Šutrák
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4931
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

19. 6. 2013, 5:16

co funguje s machem to bude ještě o pár procent lépe spolupracovat s Linux CNC , takže ano H5 s linuxcnc funguje
gnat
Příspěvky: 866
Registrován: 24. 2. 2009, 9:14
Bydliště: doma
Kontaktovat uživatele:

19. 6. 2013, 9:56

No já bych takovýhle generalizace radši nevynášel. Třeba SmothStepper chodí s Linuxem o 100% hůře než s Machem :wink: Myslím, že dotaz zněl na praktickou zkušenost a ne na to co si kdo myslí že by mohlo fungovat (ostatně to by mu asi měl spíš říct výrobce).
SABLE-2015
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4931
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

19. 6. 2013, 11:54

gnat píše:No já bych takovýhle generalizace radši nevynášel. Třeba SmothStepper chodí s Linuxem o 100% hůře než s Machem :wink: Myslím, že dotaz zněl na praktickou zkušenost a ne na to co si kdo myslí že by mohlo fungovat (ostatně to by mu asi měl spíš říct výrobce).
tohle plácáš ale už docela blbosti vid , smoothstepr není postaven pro linux cnc , ael pouze a jen pro mach !! samozřejmě byla celou dobu řeč jen a pouze o driverové desce , a konkrétně byla na H5 . a praktickou zkušenost stím samozřejmě mám , sám tyto desky eprovozuji , ale kupu jsem jich už oživoval a pár lidem je pomáhal rozchodit .
mirenc
Příspěvky: 245
Registrován: 29. 2. 2008, 5:47
Bydliště: Slovensko-Budmerice

19. 6. 2013, 12:06

H2 s linux cnc funguje H5 bude tiez ako pise packa ,
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4931
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

19. 6. 2013, 12:12

mirenc píše:H2 s linux cnc funguje H5 bude tiez ako pise packa ,
děkuji :D
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 5083
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Praha

19. 6. 2013, 1:36

"H2 funguje, takže H5 bude taky" je další kvalitní argument :)
mirenc
Příspěvky: 245
Registrován: 29. 2. 2008, 5:47
Bydliště: Slovensko-Budmerice

19. 6. 2013, 6:00

to: Thomeeque vychadzam s toho co napisal packa, a stoho ze H5 je postavena
na tej istej toshibe ako H2 a tu nebolo problem spojaznit na emc, aj ked sa ti to zda
pochybny argument ,tak mne to nevadi ,ja sa tu nehram na nejakeho co vsetkemu
rozumie ,ked mi napises padny argument preco by to nemalo fungovat ... ale
aj tak verim skorej praktickym skusenostiam ako teorii :)
to: packa nie je zaco :)
oscar
Příspěvky: 994
Registrován: 2. 5. 2010, 8:50
Bydliště: Perníkovice

19. 6. 2013, 6:05

s EMC / linuxcnc chodi i dvakrat ohnutej drat.......
Shooter
Příspěvky: 7
Registrován: 18. 6. 2013, 7:23

19. 6. 2013, 7:12

Díky
Prubnu to a kdyžtak dám vědět zda žije nebo ne.V nejhorším koupím Mach s tím to funguje.Dovozce psal že to vyzkoušené nemá.
Šutrák
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4931
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

19. 6. 2013, 7:27

prosimtě mach nekupuj , za prvé se dá zadarmo provozovat demo s 500 řádky g kodu a to legálně a bez dalšího omezení , a za druhé se mach převážně chová podstatně hůř než LUNUX CNC
Shooter
Příspěvky: 7
Registrován: 18. 6. 2013, 7:23

19. 6. 2013, 8:28

No já už mám komp s nainstalovanejma CNC tučňákama ten mach je poslední zoufalá možnost kdyby všechno krachlo.
Šutrák
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 5083
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Praha

20. 6. 2013, 8:47

mirenc píše:to: Thomeeque vychadzam s toho co napisal packa, a stoho ze H5 je postavena
na tej istej toshibe ako H2 a tu nebolo problem spojaznit na emc, aj ked sa ti to zda
pochybny argument ,tak mne to nevadi ,ja sa tu nehram na nejakeho co vsetkemu
rozumie ,ked mi napises padny argument preco by to nemalo fungovat ... ale
aj tak verim skorej praktickym skusenostiam ako teorii :)
to: packa nie je zaco :)
Stejně, jako v případě Packy, funguje tvůj argument z prvního postu správně až s informací, doplněnou v druhém postu, a od toho jsme tu právě my hnidopichové ;)
Odpovědět

Zpět na „H1 a jine z www.gravirovanie.sk“