Co jste dneska bastlili?

Odpovědět
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4787
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

6. 12. 2018, 11:16

Ty 2UD jsou jako dárek k vánocům pro mě :wink: :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
picom
Příspěvky: 1304
Registrován: 11. 8. 2006, 2:07
Bydliště: Praha

8. 12. 2018, 3:41

Vloni jsem si koupil na banggood.com zdroje a teď jsem jim konečně udělal domeček :D
Uvnitř jsou dvě toroidní trafa. Zdroje 50V/5A a 50V/15A ( max. výkon je omezen asi na 300W)
zdroj dual1.jpg

V práci jsem měnil pořádné servo
50Nm,35A,550V, 2000ot, 40kg bylo na hranici mých fyzických schopností :roll:
servo2.jpg
Uživatelský avatar
shaolin
Příspěvky: 216
Registrován: 11. 9. 2011, 7:17

8. 12. 2018, 6:21

Výborné zdroje, mám ich 2 roky apoužívam na všeličo...
-nabíjanie autobateríí
-nabíjanie Li-ion akumulátorov
-reguláciu pohonov všakovakých doplnkových zariadení z dc motormi ... miesto PWM regulátoru...

Je to super vecička. Dokonca teraz sa robi aj s BT modulom cez ktorý je to možné ovladať z telefonu ce aplikáciu.
Uživatelský avatar
shaolin
Příspěvky: 216
Registrován: 11. 9. 2011, 7:17

8. 12. 2018, 6:31

A dneska bastlim zase čosi diametralne odlišné ...
Vyhodil som už druheho murara čo mi domrvil omietky a tak si ich opravujem sam a pokračujem s ďalšimi omietkami ...
Dnes to vidim do polnoci kým to aj popratám.

Čo si človek neurobí sám na tom stratí kopec času a nervov... taká je doba-odborníci sú vychytaní na mesiace dopredu a tí čo su voĺní nič moc kvalita.
Přílohy
20181208_190741.jpg
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4787
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

8. 12. 2018, 6:46

shaolin píše:
8. 12. 2018, 6:31

Vyhodil som už druheho murara čo mi domrvil omietky a tak si ich opravujem sam a pokračujem s ďalšimi omietkami ...
Chcešli udělat něco pořádně udělej si ti sám :)
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Miki2t
Příspěvky: 154
Registrován: 22. 9. 2010, 9:02
Bydliště: Levice SR

9. 12. 2018, 9:29

picom píše:
8. 12. 2018, 3:41
V práci jsem měnil pořádné servo
50Nm,35A,550V, 2000ot, 40kg
Z čeho je to servo ?
majo477
Příspěvky: 204
Registrován: 28. 5. 2014, 8:39

9. 12. 2018, 10:33

fmodel píše:
6. 12. 2018, 11:16
Ty 2UD jsou jako dárek k vánocům pro mě :wink: :D
Je to darček,ale pre mna :D ,,este musím dorobit vyvažovacie telieska a asi ich počiernit,,
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4787
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

9. 12. 2018, 10:53

majo477 píše:
9. 12. 2018, 10:33
fmodel píše:
6. 12. 2018, 11:16
Ty 2UD jsou jako dárek k vánocům pro mě :wink: :D
Je to darček,ale pre mna :D ,,este musím dorobit vyvažovacie telieska a asi ich počiernit,,
Na čem jsi to dělal? CNC nebo na klasice?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
majo477
Příspěvky: 204
Registrován: 28. 5. 2014, 8:39

9. 12. 2018, 11:02

Na cnc,,trošku ma pocvičil ten šikmí zápich pre telieska(nemal som na to dobrý nôž) ináč celkom pohoda,,
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4787
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

9. 12. 2018, 11:13

A nechtěl by jsi mi taky tak 3 kousky vysoustružit ? (vrtání frézování bych si udělal sám ) :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
expertdb
Příspěvky: 530
Registrován: 20. 5. 2011, 7:25
Bydliště: Valašsko

9. 12. 2018, 7:15

picom píše:
8. 12. 2018, 3:41
Vloni jsem si koupil na banggood.com zdroje a teď jsem jim konečně udělal domeček :D
Uvnitř jsou dvě toroidní trafa. Zdroje 50V/5A a 50V/15A ( max. výkon je omezen asi na 300W)



Je potřeba ten zdroj pro tu jednotku i nějak filtrovat, nebo stačí trafo ,můstek?
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Uživatelský avatar
picom
Příspěvky: 1304
Registrován: 11. 8. 2006, 2:07
Bydliště: Praha

9. 12. 2018, 7:28

Dal jsem tam 4G7 .Asi by to fungovalo i bez něho ale max. napětí by při větší zátěži zbytečně pokleslo.
Uživatelský avatar
Pavka
Příspěvky: 893
Registrován: 10. 3. 2008, 8:40
Bydliště: Ronov

9. 12. 2018, 7:30

Ta filtrace je nutná, jinak by tam bylo obrovské zvlnění. Také jsem tyto zdroje stavěl.
Naposledy upravil(a) Pavka dne 10. 12. 2018, 8:07, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
picom
Příspěvky: 1304
Registrován: 11. 8. 2006, 2:07
Bydliště: Praha

9. 12. 2018, 7:43

Miki2t píše:
9. 12. 2018, 9:29
picom píše:
8. 12. 2018, 3:41
V práci jsem měnil pořádné servo
50Nm,35A,550V, 2000ot, 40kg
Z čeho je to servo ?
Neni to z CNC :wink:
dávkovací čerpadlo VF630 , takhle to dopadne když zákazník chce ušetřit pár tisíc za servisní prohlídky a výměnu těsnění,voda protekla do převodovky a vyrezly ložiska i v motoru.
servo1.jpg
Uživatelský avatar
shaolin
Příspěvky: 216
Registrován: 11. 9. 2011, 7:17

10. 12. 2018, 8:06

Pavka píše:
9. 12. 2018, 7:30
Ta fyltrace je nutná, jinak by tam bylo obrovské zvlnění. Také jsem tyto zdroje stavěl.
Niekde som sa stretol s informáciou že treba dávať filtráciu minimálne 2,2mF na každý ampér zdroja, tak som to tam dal.
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“