Art Cam

Odpovědět
michal40
Příspěvky: 45
Registrován: 8. 5. 2010, 10:39
Bydliště: Brandýs nad Labem
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2014, 9:53

Zdravim zde přítomné ,potřeboval bych poradit jak se dá v Art Cam Expres upravit postprocesor ,případně jestly by to někdo za ůplatu nedokázal ?Předem dík Michal.
Uživatelský avatar
Hades
Příspěvky: 1216
Registrován: 11. 10. 2012, 10:59
Bydliště: Praha; Mimoň

3. 1. 2014, 12:54

celkem snadno, otevřeš si patřičný postprocesor a edituješ.
Jen teď marně hledám pedeefko, kde je ten popis a tvorba postprocesorů. Dostal jsem to mailem od techniků, když jsem řešil ten svůj.
Kdyžtak si tam zavolej, pošlou ti ho asi rychleji, než to najdu já :(
michal40
Příspěvky: 45
Registrován: 8. 5. 2010, 10:39
Bydliště: Brandýs nad Labem
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2014, 1:35

To PDF mám ,bylo součástí softu ,ale nejsem z toho moudrej je to anglicky a tim já bohužel nevládnu.Skoušel jsem zkopírovat jeden post a následně upravit ale nejni potom vidět v exportu drah.
Uživatelský avatar
Hades
Příspěvky: 1216
Registrován: 11. 10. 2012, 10:59
Bydliště: Praha; Mimoň

3. 1. 2014, 1:41

možná by bylo dobrý, vyplnit do profilu tvoji polohu na mapě :D

Co potřebuješ upravit?

p.s.
Mám Insignii a Comagrav, můstky nefachaly, tak jsem se taky staral
michal40
Příspěvky: 45
Registrován: 8. 5. 2010, 10:39
Bydliště: Brandýs nad Labem
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2014, 2:22

Jsem z Brandýsa nad Labem a potřeboval bych aby to dělalo číslování řádku ve tvaru N0001 pak musej být mezery mezi souřadnicema X20 Y10 pak Z osa nesmí jít zároveň s osou Y jedna znich je vždy zafixovaná a asi toho bude víc co dude třeba upravit.
Uživatelský avatar
Hades
Příspěvky: 1216
Registrován: 11. 10. 2012, 10:59
Bydliště: Praha; Mimoň

3. 1. 2014, 2:54

Tak si ten Brandejs hoď do profilu...

IMHO číslování nebude věcí postprocesoru, na to si budeš muset napsat kousek kodu, OR sloučení z DB (nikdy jsem to takhle nepoužil)
michal40
Příspěvky: 45
Registrován: 8. 5. 2010, 10:39
Bydliště: Brandýs nad Labem
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2014, 4:43

Tak teď vůbec netušim o čem píšeš.
Uživatelský avatar
Hades
Příspěvky: 1216
Registrován: 11. 10. 2012, 10:59
Bydliště: Praha; Mimoň

3. 1. 2014, 7:23

Aha, sorry, já to blbě pochopil, myslel jsem, že chceš přidávat nějaký číslovaní.

Pro jakou je to mašinu, a hoď si ten Brandejs do svýho profilu, třeba budeš mít někoho poblíž
michal40
Příspěvky: 45
Registrován: 8. 5. 2010, 10:39
Bydliště: Brandýs nad Labem
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2014, 8:35

Je to na frézku Deckel FP4A.Jinak kdyby bylo potřeba tak já klidně někam přifrčim.
Pepa.cz
Příspěvky: 266
Registrován: 31. 1. 2007, 5:44
Bydliště: Příbram
Kontaktovat uživatele:

13. 7. 2014, 8:41

Chtěl jsem se zeptat jak vložit postprocesor do Artcamu 2008 pred rokem jsem to našel ale ted jsem přeinstaloval a nejde to děkuji
Pepa.cz
Příspěvky: 266
Registrován: 31. 1. 2007, 5:44
Bydliště: Příbram
Kontaktovat uživatele:

13. 7. 2014, 9:20

Tak jsem to našel :D
hopik
Příspěvky: 241
Registrován: 11. 9. 2006, 3:30
Bydliště: Ružomberok

7. 4. 2017, 7:57

Pekny vecer prajem

Potreboval by som odobrit upravu postp artcamu pre luniuxcnc.

Vreteno sa rozbieha 15 sec na 18000 ot/ trochu vela -musim sa pohrat s nastavenim fr. menica
je to takto upravene v poriadku? upravil som pp pre mach
mozem to vyskusat az zajtra

dakujem

; Set up program header
;
START = "%"
START = "G64 P0.001"
START = "G90"
;START = "G21"
; G20 = Use MM as unit value
START = "G49"
;START = "M6 T1"
; M6T1 = tool change via macros (commented out)
START = "M3 G4 P15 [S]"
;START = "M7"
; M7 = turn misting coolant on (commented out)
;
; Program moves
;
FIRST_RAPID_RATE_MOVE = "G0 [X] [Y] [Z]"
FIRST_FEED_RATE_MOVE = "G1 [X] [Y] [Z] [F]"
FEED_RATE_MOVE = "[X] [Y] [Z]"
;
; End of file
;
END = "G0[ZH]"
END = "[XH][YH]"
END = "M05"
END = "M02"
END = "%"
Radsej budem 7h rozmyslat a 1h pracovat ako opacne
hopik
Příspěvky: 241
Registrován: 11. 9. 2006, 3:30
Bydliště: Ružomberok

24. 4. 2017, 7:59

Nasiel som PP pre linuxcnc ale este som ho nevzskusal.
Mozno niekomu pomoze
Přílohy
LinuxCNC_PostP.zip
(1.71 KiB) Staženo 76 x
Radsej budem 7h rozmyslat a 1h pracovat ako opacne
Odpovědět

Zpět na „postprocesory“