Frézka na hliník

Odpovědět
Uživatelský avatar
azamo
Příspěvky: 588
Registrován: 11. 4. 2014, 7:43
Bydliště: Zlín

20. 9. 2016, 11:50

Tak proběhla drobná inovace .
Atc USOVO + 1,5 kw čínský vodník .
Není to žádný zázrak ,ale na dřevo to stačí .
Zatím to jede měsíc tak 6hod denně a v pohodě .
samaela2
Příspěvky: 39
Registrován: 10. 11. 2016, 11:22

13. 11. 2016, 2:21

pekna freza a aj konstrukcia jednoducha dobry napad na stavbu stroja ... inak si stym spokojny ? pri obrabani hlinika aku presnost stym dokazes urobit ? ked si mal linearne podoprete tyce neviem ci si uz vymenil za linearne vedenia v predchadzajucom tematu
Uživatelský avatar
azamo
Příspěvky: 588
Registrován: 11. 4. 2014, 7:43
Bydliště: Zlín

26. 11. 2016, 9:27

Tak bohužel ATC se moc neosvědčilo ,ložiska jsou KO . Prostě na sériovou výrobu to nemá .
Ložiska vyměním a jede se dál ,ale hledám nějaké šikovnější řešení .
Našel jsem tohle vřeteno od ISELU http://www.sorotec.de/shop/Spindles/hf- ... anger.html
Na dřevo by to mělo být v pohodě ,ale dá to i hliník ?
Samozřejmě počítám z max 6mm frézou .
Trochu mě štve ten kužel SK11 ideál by bylo SK20 .
ISEL dělá i 2,2 KW s ISO20 ale to má 15kilo a to už je pro mě hodně .
Ještě jsem se díval na TEKNOMOTOR ,ale to je taky moc velké . To stejné je HSD .
Pak je další možnost čínské s ATC našel jsem i 1,5kw ISO20 a nějakých 9 kilo .
Nevím ale jak to bude s kvalitou .
Nemáte někdo tip na nějaké podobné vřeteno za rozumnou cenu ?
Díky
RaS
Příspěvky: 7928
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

26. 11. 2016, 9:56

Luboš tady jedno vřeteno prodává.. případně má ještě jedno cca 40000ot 2kW obě ATC
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
azamo
Příspěvky: 588
Registrován: 11. 4. 2014, 7:43
Bydliště: Zlín

26. 11. 2016, 10:07

Jo díky ,to menší jsem viděl v inzerci .
To bude asi slabota jedině že bych oželel frézování hliníky s atc a přehazoval vřetena .
Možná to větší ,zkusím napsat SZ
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17081
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2016, 7:22

kdyz tam das poradny loziska a dobre to sestavis tak to vydrzi dyl
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
azamo
Příspěvky: 588
Registrován: 11. 4. 2014, 7:43
Bydliště: Zlín

27. 11. 2016, 7:34

Jo to asi ano,ale problém je že to nejde sestavit tak aby to bylo všechno přesně v ose .
Upravil jsem i kužel na vřetenu ,ale mám podezření že je problém v závitu na matku .
Když to dotáhnu na fest tak se to vždycky někam nahne .
Mám na to stálou práci a nechce se mi to každé dva měsíce řešit .
Když koupím něco víc profi tak se to zaplatí .
Navíc potřebuji občas ušmudlat něco z hliníku a na to to opravdu nemá .
Přehazovat pořád vřetena je taky blbost .
Zatím ještě řeším tohle http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=9634&start=0
To by mohlo i ten hliník zvládat .
Navíc to vřeteno chci pak použít na nový stroj . Už mám nějakou dobu nachystaný polymerbetonový základ od UNIXE .
Sice tady proběhla taková menší aféra kolem toho ,ale ten co mám doma vypadá obstojně . Za ty peníze to není špatné .
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17081
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2016, 10:11

no to uplne chapu
jeden zakaznik to pouziva na mosaz a vcelku urputne
takze to zas tak nepouzitelne nebude
ty origo loziska odesli hned zahy
ty nasledne dany drzej snad dodnes uz par roku

samozrejme to od lubose je uplne jina liga a v tom te jedine podporim
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
azamo
Příspěvky: 588
Registrován: 11. 4. 2014, 7:43
Bydliště: Zlín

27. 11. 2016, 10:26

No možná tomu dám ještě šanci .
Jen musím nějak pořešit ten závit ,je to nějaké divné .
Než jsem to prvně složil tak jsem zkusil kužel ve vřetenu a byl fakt do 0,01 .
Jak jsem ten mezikus přitáhnul tak u ložiska to házelo tak 2 desetiny možná víc .
Ve finále po dlouhém laborování jsem se nas.. a za požití lehkého násilí jsem to srovnal .
A tak to fungovalo docela dlouho .
Uživatelský avatar
azamo
Příspěvky: 588
Registrován: 11. 4. 2014, 7:43
Bydliště: Zlín

31. 12. 2016, 8:28

Tak přípravek zdárně dokončený .
IMG_20161231_073203.jpg
IMG_20161231_073147.jpg
IMG_20161227_090351.jpg
Video z výroby bočního dorazu .


lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4755
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

31. 12. 2016, 9:54

Pěkné
To vřeteno máš chycené jen za tu spodní část?
To měření po výměně bez nástroje máš pro jistotu že tam není nástroj?
Už máš na to ten správný měnič?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Uživatelský avatar
azamo
Příspěvky: 588
Registrován: 11. 4. 2014, 7:43
Bydliště: Zlín

31. 12. 2016, 10:14

Vřeteno mám chycené i v polovině té horní části .
Není to úplně ideální ,ale teď to zatím stačí .
Pak to půjde na novou frézku a tam to bude udělané líp .
Jo to první měření je kontrola že tam není nástroj a druhé je kontrola délky porovnává to s hodnotou v tabulce .
Ještě nemám zapojený ten snímač ve vřetenu .
Měnič mám ještě původní .
Uživatelský avatar
azamo
Příspěvky: 588
Registrován: 11. 4. 2014, 7:43
Bydliště: Zlín

31. 12. 2016, 10:39

Tak nějak by to mělo vypadat .
Ještě je na tom hromada práce ,krytování kolotoč na ATC a spousta drobností .
To mám takový projekt na příští rok .
Základ je od UNIXE polymerbeton .
Přílohy
cncbeton01.png
OsaZ.png
napster
Příspěvky: 126
Registrován: 3. 10. 2014, 7:00

26. 3. 2017, 4:50

Když si prohlížím tvou původní konstrukci, zaujalo mne, jak máš uložený šroub na Z-ku - máš ho letmo, čili jen nahoře u motoru, nebo je někde naproti druhý domek?

BTW, nezasloužilo by si tohle přesun do "Naše mašinky" ? Nemám dojem, že by Azamo začínal stavět, a nevědel jak na to :D
Uživatelský avatar
azamo
Příspěvky: 588
Registrován: 11. 4. 2014, 7:43
Bydliště: Zlín

26. 3. 2017, 4:59

Jo je to letmo , na tu délku šroubu by to mělo být v pohodě .
Mám to tak i teď na současné frézce a funguje to naprosto v pohodě .

Chystám se na to že udělám nové téma .
Když jsem začínal tak to bylo naprosto správně ,podívej se na první stránku :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“