Začatečník s EMC

Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15922
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2016, 7:52

mikrospinac, indukcni spinac
moznosti cela rada
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tatka
Příspěvky: 8
Registrován: 25. 7. 2009, 1:46
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2016, 8:30

Přeji pěkný den
pokud jsem se netrefil s umístěním tak se omlouvám, potřebuji jako začátečník poradit. Mám vygenerovanou dráhu frezy pro tvorbu šablony křídla modelu letadla. Zatím mi to tak vždy bez problémů fungovalo, nyní potřebuji jiný profil a postup tvorby mám stejný jako jindy. Z drah pomocí dxf2gcode generuji kod pro EMC a to proběhne bez problémů. Pokud výstupní soubor otevřu v EMC tak to končí hláškou dle obrázku a nezobrazí se náhled v EMC. Laickým porovnáním s jiným souborem chybu nevidím. Může někdo pomoci? Přiložil bych i zdrojové ngc soubory, ale nějak mi to nejde :-(
Přílohy
Snímek obrazovky.png
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15922
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2016, 8:32

na tretim radku mas zavorky a uvnitr dalsi zavorky
to by mohlo byt ono
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tatka
Příspěvky: 8
Registrován: 25. 7. 2009, 1:46
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2016, 8:45

Že by to bylo tak jednoduché :-) vyzkouším a dám vědět, myslel jsem, že první tři řádky jsou komentář a co je v nich nemá vliv. Mám se ještě hodně co učit. Zatím děkuji.
tatka
Příspěvky: 8
Registrován: 25. 7. 2009, 1:46
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2016, 8:51

Zdá se že je to opravdu těmi závorkami, nejsem sice u frezky ale v NTB se mi to otevřelo po odstranění závorek v pořádku. Zítra zkusím frezovat.
Děkuji
piskoteek
Příspěvky: 789
Registrován: 3. 12. 2013, 7:54
Bydliště: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

19. 11. 2017, 9:54

Ahoj pánové,mám malej dotaz?Jede někdo na driverech M542 a motory od microconu sx 23 2727 + Emc?Potřeboval bych se skrz sz na něco poptat ohledně nastavení.Diky za ochotu
Technolog - Programátor CNC, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Solid, Heidenhain a LinuxCNC
marabu
Příspěvky: 325
Registrován: 20. 12. 2014, 8:23
Bydliště: Orlová Lutyně

27. 9. 2018, 7:01

Ahoj všem potřeboval bych poradit …
nakreslím v CAD 3D obraz převedu ho do stl ten potom v Estlcam do G kodu dám blokové obrábění i když mi Estlcam nabídne pro hrubování abych zvolil frezu a pro dokončení taky v kodu není nebo estlcam to neumí PAUZA pro změnu FREZY Muže te mi někdo poradit co mezi řádky dopsat aby to zvedlo Z a zastavilo dokud nevyměním frezu a nespustím k pokračování ???

díky za odpověď
Mn-80
Miki2t
Příspěvky: 149
Registrován: 22. 9. 2010, 9:02
Bydliště: Levice SR

28. 9. 2018, 7:00

G53 G0 Z0
M0
G54 M3 G1 Z......

?
r4cv
Příspěvky: 1205
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

28. 9. 2018, 11:53

Podla mna to bude trochu zlozitejsie.
Vlozenie 1. nastroja
G53 G0 Z0
M6 T1
Nacitanie dlzkovej korekcie nastroja
G43 H1

Potom vymena za nastroj 2.
M5
G53 G0 Z0
M6 T2
G43 H2
...
Igi
Příspěvky: 11
Registrován: 25. 10. 2018, 9:31

8. 11. 2018, 8:06

Dobrý den,
prosím o radu. Mám naistalovaný LinuxCNC 2.7.0 na Debianu. Dříve mě motorky chodily (Ubuntu a nějaká starší verze LinuxuCNC). Teď ne a ne. Když spustím Stepconf tak se motorky točí, ale když spustím LinuxCNC, tak motorky se netočí, ale osy na monitoru jezdí. Můžete mě prosím někdo poradit?
Přikládám nastavení a soubor .ini.
Děkuji
S1.png
S2.png
S4.png
S5.png
Si1.png
Si2.png
Si3.png
Igi
Příspěvky: 11
Registrován: 25. 10. 2018, 9:31

8. 11. 2018, 8:13

Ještě jeden soubor
Si4a.png
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5013
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

8. 11. 2018, 8:28

máš u driverů zapojené enable piny ? pokud ano tak v stepconf invertuj jejich funkci .
Igi
Příspěvky: 11
Registrován: 25. 10. 2018, 9:31

9. 11. 2018, 5:45

Díky za odpověď, enable zapojené nemám - nejsou tam připojené žádné vodiče.
Ve stepconfu je vidět, že mám použité pouze piny 2,3,4,5.
Mex
Příspěvky: 4497
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

9. 11. 2018, 6:10

Máš v *.hal správně nakonfigurovaný LPT port?
Igi
Příspěvky: 11
Registrován: 25. 10. 2018, 9:31

9. 11. 2018, 6:34

To nevím, soubor hal jsem nikdy neměnil - je to pro mě vyšší dívčí.
Všechno jsem si nastavil ve stepconfu a dřív to stačilo. Dám sem printscreen .
Můžu nějak vložit soubor *.hal? Když ho uložím v linuxu a pak otevřu ve windows
poznámkový blok, tak se zruší řádkování a je nepřehledné.
Obrázek
Přílohy
S_hal.png
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“