3 osý manipulátor bez PC

Odpovědět
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

5. 11. 2014, 5:25

na posledním videu, když si najde 0 na Y, tak potom, dokud nestiskneš tl. start, tak se nic neděje a když stiskneš start tak to jede pomalu?
a když to zresetuješ a stiskneš start tak jede normálně?

- ty udaje ze serial monitoru sou pro diagnostiku, presne vidis v jaky casti programu dojde k jinymu chovani, nez potrebujes, proto to tam je, ne pro bezny pouziti, takze, kdybys napsal co arduino hlasi nez se zacne chovat neocekavane, tak to usetri dost casu
tarvisio
Příspěvky: 247
Registrován: 25. 10. 2013, 3:11

5. 11. 2014, 5:36

jeykey píše:na posledním videu, když si najde 0 na Y, tak potom, dokud nestiskneš tl. start, tak se nic neděje a když stiskneš start tak to jede pomalu?
a když to zresetuješ a stiskneš start tak jede normálně?

- ty udaje ze serial monitoru sou pro diagnostiku, presne vidis v jaky casti programu dojde k jinymu chovani, nez potrebujes, proto to tam je, ne pro bezny pouziti, takze, kdybys napsal co arduino hlasi nez se zacne chovat neocekavane, tak to usetri dost casu

1) ano, presne to dela vsechno co si napsal
2) vypisovalo mi to tam kde to jede ten serial monitor, ale radek po 0,01mm, tedy by jim tam bylo velmi mnoho.
A taky to jelo velmi pomalicku pri to monitoru, protoze to asi bralo vykon. Ale jestli to nutne potrebujes tak to vytahnu.
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

5. 11. 2014, 7:35

pri aktivaci refer cidla Y se nekde spina detailni diagnostika, pokusim se najit kde, ta to zdrzuje
Naposledy upravil(a) jeykey dne 5. 11. 2014, 8:10, celkem upraveno 1 x.
tarvisio
Příspěvky: 247
Registrován: 25. 10. 2013, 3:11

5. 11. 2014, 7:39

Ok díky jeykey.

Hned ráno vyzkouším a dám zprávu.
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

5. 11. 2014, 7:49

už sem to našel, ten přechozí krok nedělej
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

5. 11. 2014, 8:08

tohle je celá funkce Limits, od začátku do poslední závorky, tak jí nahraď původní limits, schválně se podívej v čem je rozdíl, ať se pobavíš

void limits() {
if (digitalRead(limit_YP_Refer) == LOW) {
Serial.println("Referencni snimac osy Y aktivni");
for (int i = 0; i <= 200; i++) {
digitalWrite(DIR_Y_PIN, LOW);
digitalWrite(STEP_Y_PIN, HIGH);
delayMicroseconds(5);
digitalWrite(STEP_Y_PIN, LOW);
if (view == 1) Serial.println("sjizdeni z refer. snimace Y");
delay(5);
}
Serial.println("Referencni snimac deaktivovan");
digitalWrite(DIR_Y_PIN, LOW);
Ycounter = 0;
get_out = 1;
if (view == 1) Serial.print("get_out ");
if (view == 1) Serial.println(get_out);
}
if (digitalRead(limit_XL_Refer) == LOW) {
Serial.println("Referencni snimac osy X aktivni");
for (int i = 0; i <= 200; i++) {
digitalWrite(DIR_X_PIN, LOW);
digitalWrite(STEP_X_PIN, HIGH);
delayMicroseconds(5);
digitalWrite(STEP_X_PIN, LOW);
if (view == 1) Serial.println("sjizdeni z refer. snimace X");
delay(5);
}
Serial.println("Referencni snimac deaktivovan");
digitalWrite(DIR_X_PIN, LOW);
Xcounter = 0;
get_out = 1;
if (view == 1) Serial.print("get_out ");
if (view == 1) Serial.println(get_out);
}
}
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

5. 11. 2014, 8:21

tady celý program s rozšířenou základní diag.
manipulator.txt
(10.5 KiB) Staženo 176 x
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

5. 11. 2014, 8:42

po najeti, home a 2× cyklus by ti to mělo ukázat tohle:

tlacitko home aktivovano
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 0.50
Referencni snimac osy X aktivni
Referencni snimac deaktivovan
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose Y zahajen, rychlost: 0.70
Referencni snimac osy Y aktivni
Referencni snimac deaktivovan
Pohyb na ose Y ukoncen
referencni cyklus ukoncen
Y:0.00 X:0.00 Z:0.00
105
56
Pohyb na ose Y zahajen, rychlost: 6.70
Pohyb na ose Y ukoncen
Pohyb na ose Y zahajen, rychlost: 0.70
Pohyb na ose Y ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 3.50
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 0.03
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 3.00
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 3.00
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 0.03
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 0.08
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 3.50
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose Y zahajen, rychlost: 4.00
Pohyb na ose Y ukoncen
vyrobni cyklus ukoncen
Y:0.00 X:-0.01 Z:0.00
105
56
Pohyb na ose Y zahajen, rychlost: 6.70
Pohyb na ose Y ukoncen
Pohyb na ose Y zahajen, rychlost: 0.70
Pohyb na ose Y ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 3.50
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 0.03
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 3.00
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 3.00
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 0.03
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 0.08
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose X zahajen, rychlost: 3.50
Pohyb na ose X ukoncen
Pohyb na ose Y zahajen, rychlost: 4.00
Pohyb na ose Y ukoncen
vyrobni cyklus ukoncen
Y:0.00 X:-0.01 Z:0.00
105
Uživatelský avatar
kutil_tim
Příspěvky: 1461
Registrován: 11. 1. 2010, 1:23
Bydliště: Vsetín

5. 11. 2014, 9:13

jeykey píše:po najeti, home a 2× cyklus by ti to mělo ukázat tohle:
Máš taky ten stroj že máš výpis ?
Díval jsem se na kód asi to i tak nepojede.
http://katalog.tuny.cz [url]http://katalog.tuny.cz[/url]
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

5. 11. 2014, 9:48

ne, jen ty snímače :D
abych to nějak mohl nasimulovat - jenom v programu se to špatně hledá, tak to zhruba musim poskládat, jak to má on, aspoň po tý el. stránce
Uživatelský avatar
kutil_tim
Příspěvky: 1461
Registrován: 11. 1. 2010, 1:23
Bydliště: Vsetín

5. 11. 2014, 9:50

Takže je nějaký arduino simulátor ?
blbá otázka už to v googlu vidím
Opravuju je nějaký dobrý arduino simulátor ?
http://katalog.tuny.cz [url]http://katalog.tuny.cz[/url]
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

5. 11. 2014, 9:56

ne, hledal sem, pořád je nejlepší přímo arduino
tarvisio
Příspěvky: 247
Registrován: 25. 10. 2013, 3:11

7. 11. 2014, 4:43

[quote="jeykey"]tady celý program s rozšířenou základní diag.

Děkuji za úpravu programu. Je to opraveno a jde to spouštět normálně.

Bohužel se mi nyní objevila nová věc a to, že někdy při spuštění tlačíkta A0 - (start programu vrtání) se mi spustí jiný cyklus, který se spouští pod tlačítkem A0 (najetí nulových bodů).
Až do nahrání nejnovějšího programu mi to nědělalo. V minulosti jsem s tím měl problémy a tak jsem předělal logiku na + 5V, kdy na vstup A0 jde +5V a od té doby to nedělalo.
Nyní to začlo znovu. Netuším čím to může být...mezi starým programem a nyní čestvým programem jsem nic v mechanice nedělal.
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

7. 11. 2014, 6:33

já sem tam zapoměl dopsat ty pauzy co byly za tlačítkama, protože sem to předělával na pullups, aby mi to chodilo, tak je tam doplň zpátky, podle toho jaks to měl dřív
jeykey
Příspěvky: 114
Registrován: 25. 8. 2014, 8:02

7. 11. 2014, 6:40

val1 = digitalRead(keyHome); //read input value
delay(10); //wait 10ms
bounceCheck = digitalRead(keyHome); //check again
Odpovědět

Zpět na „roboti a manipulatory“