Co jsem tedy vymyslel převratného? No samozřejmě nic, ale...... Začnu z druhé strany a to od ovládání. Na tom stojí efektivita stroje prostě udělám obrázek a pošlu ho do mašiny a "jedu". Na Ebay jsem poupil řídící systém AWC608 a nemusím se o nic starat. Má to všechno, displej, výstupy na drivery krokáčů, řízení PWM a PWR trubice, koncáky a hlavně komunikuje to po ethernetu s PCčkem. Celá ta sranda stojí 10 litrů. Bednu udělám úplně stejnou (tvarově) jako mám teď, akorát větší, abych měl pracovní plochu cca 650x500. Byl se tady podívat klempíř a cena bude 5-8 tisíc vč. laku. Ted čekám na voštinovou podložku (honeycomb) a až mi přijde, začneme s bednou. Nějaké lineáry 15mm tu mám to bude na X a na Y bych asi použil 10 mm, pokud ho seženu za slušné prachy, nebo opět 15mm. Zrcátka, čočku a držáky mám (byl jsem překvapenej, jak precizně jsou udělaný), čočka má ohnisko 100mm a tak i při řezání silnějších věcí nebude vidět šikmina v řezu. Až rozchodim mechaniku, koupím trubku se zdrojem. Asi zase 40W (700mm), ale budu tam mít místo na 1100mm trubku a to je 60W.Na to je dost času do začátku léta. Samozřejmě něco málo nafotím.