AC motor 5Kw
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
nevíte někdo ke koupit asynchronní motor 5kw ale určený k měniči z 220V jedno fáz?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Třeba tady: http://www.kvelb.cz/goods/index/id/1539" onclick="window.open(this.href);return false; nepíšeš sice kolik otáček má mít ten motor při 50Hz, ale to prozatím není podstatné. Dole v konfigurátoru si udáš jaké napětí potřebuješ. Co to máš za konstrukci, že chceš s měničem s jednofázovým napájením krmit tak výkonný motor. Třeba se pletu, ale myslím si, že měniče s jednofázovým napájením většina výrobců dělá pro motory s výkonem max. do 3kW. Vstupní proud do měniče (pokud vůbec takový seženeš nebo máš) bude při jednofázovém napájení 5,5kW motoru docela pecka.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Bohužel ze to pro zákazníka který to má do školy, je to nesmyslně nastavené ( bud pro někoho kdo má vyhrát výběrko nebo že lidi co to zadávají jsou idioti). Takže na otáčkách ani nezáleží. Snažil jsem se jim vysvětlit že 5 kw ze zásuvky je nesmysl ale marně.
Zkusím na ty stránky mrknou.
Co jsem hledal tak třeba siemens nic takového nemá.
Zkusím na ty stránky mrknou.
Co jsem hledal tak třeba siemens nic takového nemá.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
Měnič s 240V napájením pro 5,5kW je podle katalogu Siemens Micromaster440 6SE6440-2AC25-5CA1 výstupní proud 22/34,2A.Třeba tady: http://www.kvelb.cz/goods/index/id/1539" onclick="window.open(this.href);return false; nepíšeš sice kolik otáček má mít ten motor při 50Hz, ale to prozatím není podstatné. Dole v konfigurátoru si udáš jaké napětí potřebuješ. Co to máš za konstrukci, že chceš s měničem s jednofázovým napájením krmit tak výkonný motor. Třeba se pletu, ale myslím si, že měniče s jednofázovým napájením většina výrobců dělá pro motory s výkonem max. do 3kW. Vstupní proud do měniče (pokud vůbec takový seženeš nebo máš) bude při jednofázovém napájení 5,5kW motoru docela pecka.
V katalogu Siemensu je největší motor s vinutím D230/Y400V 3kW. Větší jsou na D400/Y690V. Ten kvelb.cz je překupník siemens - Kód konfigurace 1LE1002-1BB62-2AB4 je objednací kód siemens (ex. MEZ) na D230/Y400. Otázka je, zda to vyrobí.
Pro japonský trh se ještě dělají měniče s napájením 3x 200-240VAC. Siemens má taky takovou řadu a je to pro speciální aplikace, kde je to za oddělovacím trafem - mašiny, kde je kolem motorů vlhko nebo nějaká nebezpečná chemie.
Zítra můžu zkusit na pracovním počítači v konfigurátoru pohonů, jaký motor mi to nabídne pro ten Micromaster 440.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.