Před dvěma lety v Německu koupená frézka Optimum BF20L Vario 230V 850W
- udělal jsem nové příruby pro krokové motory a osadil trapézem s dělenými bronzovými maticemi, řízeno MACH3
- následně jsem udělal upgrade na broušené kuličkové šrouby
- následně jsem udělal upgrade na digitální elektroniku a silnější motory
- během dvou let používání jako CNC jsem NEměl jediný problém s elektronikou napájení motoru nebo s převody (možná je to v rozdílu dovážené kvality Německo/ČR)
možné prodejní varianty:
a) Optimum BF20L VARIO 850W originální posuvy + trapézy s bronzovými dělenými maticemi + převody ozubenými řemeny a příruby pro motory s přírubou NEMA23
b) varianta a) + PC (P4 Celeron) + modrá deska 3osy + motory LDO NEMA23 + zdroj 30V/10A (trafo) + zaškolení
c) varianta b) + ve speciálních domcích usazené broušené kuličkové šrouby s dvojitými maticemi IT5 (přesnost 0,02/300mm) NSK ve všech osách (ze skladových zásob tj. neopotřebované) + zaškolení
d) varianta c) + 10Nm motory na přímo, digitální drivery Leadshine, zdroj 60V = posuvy až 4500mm/min (se SmoothStepper /není součástí/ by se dosáhlo i rychloposuvů) + zaškolení
Představa prodejní ceny dle varianty:
a) SLEVA na 43 tis. Kč
b) SLEVA na 45 tis. Kč
c) SLEVA na 69 tis. Kč
d) SLEVA na 85 tis. Kč
Ve všech variantách přidám zdarma též konstrukci zpevnění osy Z.
(Aktuální cena nové frézky 54 tis. Kč)
Prodávám odzkoušenou a zaběhnutou stolní frézku případně s předělávkou na CNC frézku se zaškolením.
Jako výhodu považuju snadnou manipulaci oproti konvenčním frézkám, menší prostorové nároky, napájení 230V a jednoduchost přestavby na CNC.
Dále tužší konstrukci oproti stavěným portálovým frézkám z hliníkových profilů.
Fotky a video v případě zájmu dodám e-mailem.
Přeji hezký den
frézka Optimum BF20L Vario
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
-
Naposledy upravil(a) SkluzanTavič dne 27. 7. 2015, 2:00, celkem upraveno 1 x.
V současnosti se dá identický stroj koupit v Čechách v "čínské" kvalitě za 34 T vč. DPH, nebo seřízený a trochu poštelovaný za 43 T opět vč. DPH ale hlavně s dvouletou zárukou. U CNC1.SK je něco podobného za cca 27T. Tím nechci nijak zpochybňovat tebou nabízenou mašinu. Protože v současné době sháním něco podobného tak to mám docela "nadrcené". Za dva roky starý stroj bych dal maximálně okolo 30t. Bohužel je potřeba to brát tak, že všechny BF, VF a jiné vrtačkofrézky je opravdu low-end. Protože nemám dílnu, kam by se vešla "normální" stará mašina, tak se právě koukám po něčem do 500kg váhy a aby to mělo na Xku alespoň 420mm.
nechci se autora dotknout, možná se pletu, ale celé mi to připadá jako sondování, zda by se takový stroj dal kompletovat/vyrábět. Prostě činnost asi jako CNC1
Jinak nerozumím nabídce - stroj 2 roky používaný a spolehlivý a ... v případě mého přání prodávající demontuje na míru upravené broušené šrouby (hodí je pod ponk) a vrátí tam trapézy
Dokonce tam původně byla i varianta, že zaškrabe (dodatečně po dvou letech ? ) za příplatek vedení. A také tam byl text, že není rozhodnut prodat, jen sonduje, kolik by jako dostal a zda se mu to vyplatí prodat
Klidně se může objevit prodejce, který doveze hrubý stroj a dle přání zájemce jej dovybaví. Dělá to tak CNC1, Optimum a další, mají cenu stroje a příplatkové vybavení na přání.
Jinak nerozumím nabídce - stroj 2 roky používaný a spolehlivý a ... v případě mého přání prodávající demontuje na míru upravené broušené šrouby (hodí je pod ponk) a vrátí tam trapézy
Dokonce tam původně byla i varianta, že zaškrabe (dodatečně po dvou letech ? ) za příplatek vedení. A také tam byl text, že není rozhodnut prodat, jen sonduje, kolik by jako dostal a zda se mu to vyplatí prodat
Klidně se může objevit prodejce, který doveze hrubý stroj a dle přání zájemce jej dovybaví. Dělá to tak CNC1, Optimum a další, mají cenu stroje a příplatkové vybavení na přání.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
-
Ale no tak hoši hoši... vypadá to jako by jste mi tu frézku záviděli 
to lubbez: dobrej pokus za 30 ale to ti fakt nedám
Jinak nemáš úplně moc pravdu. Frézka co se dá sehnat u výrobní stroje nebo u CNC1 apod. nedosahuje zdaleka kvalit BF20L od Optimum. Dále dva roky stará je lepší než nová se zárukou a to hned ze dvou důvodů: litina je odleželá a když se nezkroutila tak už se pravděpodobně nezkroutí (mám ještě "čínský" křížový stůl a ten se zkroutil, kdežto křížák u BF20L se nezkroutil) a za druhé nevím co si představuješ pod tou zárukou u firem jako CNC1
, ale hlavně záruky jsou dnes na výrobní vady a u té mojí frézky fakt výrobní vada není na tu už bych za dva roky přišel. Nic jiného ti dodavatel nevyreklamuje - přesnost, opotřebování apod. na to můžeš zapomenout. Takže se vraťme zpátky na zam a přiznejme si že sleva 10 tis. oproti kupní je za dobře udržovanou a odzkoušenou frézku dobrá cena. Ale nechceš? nech bejt... Vyhazovat peníze pro potěšení někoho jiného nebudu
to chb: Šerloku
ano je to sondování zda se mi vyplatí frézku prodat, nebo si na zaplacení oprav auta vzít půjčku. Broušené šrouby se dají prodat zvlášť za zajímavé ceny na e-bay a taktéž elektronika. Nevím proč bych je měl házet pod ponk
Jen hobíci v ČR mají huboko do kapsy to vím... a proto nabízím i levnější variantu s původními kolečky na ruku nebo trapézáky co jsem tam měl před rokem. Fakt by mě nenapadlo kupovat frézky Optimum a přestavovat je na kšeft. Nikde tam nevidím prostor na přidanou hodnotu (jako moji práci, kterou by hobíci v čechách zaplatily). A navíc "hobíci" stejně mají největší požitek z toho, že si to přestaví sami (to byl i můj případ). Kdybych se rozhodl pro výrobu CNC na "zakázku" určitě by nestála do 100 tisíc. Mimochodem sortiment CNC1 se mi jeví jako technicky dost ubohej brak za nehorázný peníze takže prosím nesrovnávej mě s tímto vykukem - jsem normální hobysta co si před dvěma lety koupil frézku do které postupně dokupoval komponenty a o frézku se dobře staral (dokonce i v zimě když byly hodně mrazy tak v dílně přitápím aby teplota neklesla pod 5 stupňů a nedošlo k poškození elektroniky při skladování).
Ale když nechcete koupit nechte bejt... koupí někdo jiný
nebo si ji nechám - místa to zase tolik nezabírá, nic to nežere a půjčku na opravu auta mi v bance dají na lusknutí. Takže si ji třeba nechám i s broušenýma šroubama, digitální elektronikou a možná si ji v budoucnu ještě přestavím na ATC a pak se tady pochlubím hezkou mašinkou aby byla nějaká sranda 
Jinak přeji hezký den
PS: teď tu bude mela
jen do mě... hihi

to lubbez: dobrej pokus za 30 ale to ti fakt nedám

to chb: Šerloku

Ale když nechcete koupit nechte bejt... koupí někdo jiný

Jinak přeji hezký den

PS: teď tu bude mela

také mam BF20 / Optimum. přišlo to v čínské bedně s čínskou výstupní kontrolou, přeprava to vezla od BOW, prodejce byl nějaký levný inet shop, reklamaci nějaké drobnosti řešil zprostředkovaně BOW.
(Od Optimum DE je tam jen štítek vyrobený v číně)
ale k předešlému, pokud máš dva roky v provozu BF20 - pak mne tedy zmátlo že nemáš fotky a nabízel jsi zaškrabání. To bych tedy jaksi očekával před osazením broušených šroubů.
Pokud ale mašina spolehlivě běhá včetně broušených šroubů, dvojitých matek a zpevnění Z sloupu (to považuji za hodně důležité) pak osobně bych ji nabízel takto, jako odladěný komplet. Bf20 je konstruovaná na trapez a kličky, pokud máš dobře vyřešené osazení šroubů a motorů - pak nechápu, proč tolik přesné práce chceš demontovat.
Každopádně to chce fotky a jakýsi protokol/povídání o přesnosti stroje - pak je to prodejné za slušnou cenu.
(Od Optimum DE je tam jen štítek vyrobený v číně)
ale k předešlému, pokud máš dva roky v provozu BF20 - pak mne tedy zmátlo že nemáš fotky a nabízel jsi zaškrabání. To bych tedy jaksi očekával před osazením broušených šroubů.
Pokud ale mašina spolehlivě běhá včetně broušených šroubů, dvojitých matek a zpevnění Z sloupu (to považuji za hodně důležité) pak osobně bych ji nabízel takto, jako odladěný komplet. Bf20 je konstruovaná na trapez a kličky, pokud máš dobře vyřešené osazení šroubů a motorů - pak nechápu, proč tolik přesné práce chceš demontovat.
Každopádně to chce fotky a jakýsi protokol/povídání o přesnosti stroje - pak je to prodejné za slušnou cenu.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
- Francotirador
Jsem z toho nějak jelen
Kdo tu frézku vlastně prodává?

Kdo tu frézku vlastně prodává?
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
-
Nemám čas řešit nějaký elaborát o přesnosti apod.
tady to stejně nikdo nekoupí/nezaplatí s kuličkáčema a digitální elektronikou. Kuličkáče NSK a drivery prodám na e-bay, Němec tohle řešit nebude a dá se to poslat poštou. Nebo si je nechám na jiný projekt. Tady nabízím spíš frézku pro osobní převzetí a pro mě za mě třeba na ruční posuv ať si to sám "hobík" předělá k obrazu svému. Stejně o to tady na foru hlavně jde (o to bastlení). Pokud bude chtít i zbylé komponenty a PC tak si prostě dvojku přihodí. Jestli se bude zdát dvojka za ty komponenty a trapézy moc tak si je nechám na jiný projekt.
Co se týká kvality co jsou schopni prodat čeští prodejci a něměčtí prodejci se nehodlám hádat. Včera jsem narazil na bazoši na inzerát Optimum BF45 orezlá... a volám tam a CEE machines mi sděllily cenu o 3 tisíce vyšší než v ČR v obchodě u BOW... takže obrázek českých obchodníků si dělat nemusím. Na dotaz, proč je to dražší než nové mi paní odpověděla, protože si to prodejce takhle žádá prodat za tuto cenu, tak jsem si poklepal na čelíčko a zavěsil
Fakt horší než Poláci...
V Německu při nákupu této frézky mě překvapil přístup prodejce a prodejní prostory. Všechno z katalogu skladem a na předvědení. Kvalita je určitě lepší. Jednou jsem se byl podívat u Boukala v předváděcí místnosti. Všechno měl rozebrané a rozbité že támhle něco nefunguje, tady se něco ukroutilo apod. No prostě komedie takže jsem jel do DE. No comment. Máme se hodně co učit.

Co se týká kvality co jsou schopni prodat čeští prodejci a něměčtí prodejci se nehodlám hádat. Včera jsem narazil na bazoši na inzerát Optimum BF45 orezlá... a volám tam a CEE machines mi sděllily cenu o 3 tisíce vyšší než v ČR v obchodě u BOW... takže obrázek českých obchodníků si dělat nemusím. Na dotaz, proč je to dražší než nové mi paní odpověděla, protože si to prodejce takhle žádá prodat za tuto cenu, tak jsem si poklepal na čelíčko a zavěsil