Malý frézovací robot ?

Odpovědět
skyro
Příspěvky: 5
Registrován: 2. 7. 2013, 6:13

17. 3. 2016, 5:09

Ahoj hledám malého frézovacího robota(ruku) Stačí mi i hobby provedení na dřevo já nevím na 20*20*20 cm cca .Případně doporučte i soft vhodný pro ramena.)
Nemám příliš moc peněz .ale chtěl bych zkoušet 3d modely. díky.)
prochaska
Příspěvky: 5131
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2016, 8:34

Jestli nemáš moc peněz, tak robot je ta nejdražší a nejméně prozkoumaná cesta :-) Pokud chceš jen dělat modely, vydej se raději klasickou cestou.
Aleš Procháska
skyro
Příspěvky: 5
Registrován: 2. 7. 2013, 6:13

17. 3. 2016, 8:48

no klasika už mně nebere
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 4934
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

17. 3. 2016, 8:50

Nojo tak si musíš robota postavit sám , na komerčního asi finančně nedosáhneš , jinak jej není problém řídít LINUXCNC

https://www.google.cz/search?q=linuxcnc ... +arm+robot" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
Pepa z depa
Příspěvky: 1715
Registrován: 2. 12. 2012, 9:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2016, 9:08

.. tak jako Malí .. a ještě v nadpisu :D
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4377
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2016, 9:14

Myslím že vím na co ho chce :D Teorie velkého třesku ,taky měl robota jenže se mu kous v nepravou dobu :lol: :lol: :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
Pepa z depa
Příspěvky: 1715
Registrován: 2. 12. 2012, 9:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2016, 9:54

... zpět na zem, jestli hledáš robota na obrábění, připrav si tak čtvrt melounu a musíš si to postavit z nějakého jetéhého manipulátoru sám, jestli chceš frézovat nejlevněji, tak tohle
http://www.aliexpress.com/item/free-tax ... d18e6ae95f" onclick="window.open(this.href);return false;
nebo tohle
http://www.cnc-sable.nl/sable-2015-tafelfrees-p-21.html" onclick="window.open(this.href);return false;

osobně ti radím, nastuduj si více problematiku, třeba tady na fóru, teorie je pěkná věc, ale realita je jiná

( jinak jako Teorie velkého třesku je super .. nejlepší, když se Sheldon (mega IQ) stavil za Wolowitzem do práce a prý, Wolowitz: "Musel jsem ho hned vyhodit, za tři minuty napsal aplikaci, co by mě plně nahradila", Leonard: "A testoval jsi tu aplikaci?", W: "Právě, že testoval a opravdu by mě plně nahradila" :lol: :lol: :lol: )
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
rbshooter
Příspěvky: 12
Registrován: 2. 3. 2015, 8:36

26. 5. 2016, 8:00

Z vlastní zkušenosti robota nebrat nebo udělat něco mega masivního
vule nepřesnost myslím že by byl lepší 5os routr
Budulínek
Příspěvky: 109
Registrován: 27. 2. 2015, 9:28

26. 5. 2016, 8:17

V práci máme Kuku KR125. Jako manipulátor super, ale nějak si nedokážu představit s tim něco obrábět. Jistě, 6 os je asi super, ale tim ty výhody končí. Pokud vezmu cenu zařízení je to dost jiný level :mrgreen: A zdaleka to nemá vlastnosti co to pro obrábění potřebuje.
Uživatelský avatar
Pavel R
Příspěvky: 395
Registrován: 5. 7. 2008, 5:52
Bydliště: Hlinsko

26. 5. 2016, 8:39

Uvažujete příliš kovoobráběčsky, pánové. Třeba v téhle firmě http://www.pajr.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; jsem viděl v praxi právě obrábění robotickou rukou na jejímž konci bylo vřeténko - odhadem tak 2-4kW. Obrábějí tím výplně do dveří škodovek (myslím ty tapecírunky). Prostě na papundekl a třeba na plasty je to vcelku dostačující, zejména tehdy, když se nebazíruje na strojařské přesnosti. Na pětiosé přesnější obrábění tam mají portálovou pětiosku (to je naše dílo :-) )
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 4475
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

26. 5. 2016, 8:50

v jedné slévárně jsem viděl robota ofrézovávat na hliníkovém tlakovém odlitku přetoky do dělící roviny kokily
takové použití ano
složitá pětiosá dráha, nulové požadavky na jakost povrchu, minimální požadavky na přesnost, tři desetiny tam a půl milimetru zpátky nehraje roli
pak ten robot samozřejmě vyjde levněji než obsluha která by to dělala ručně nebo dospělá frézka
ženská s pěti třídama základní školy to založila do přípravku, zavřela plexi dveře a zmáčkla čudlík
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
rbshooter
Příspěvky: 12
Registrován: 2. 3. 2015, 8:36

31. 5. 2016, 8:44

ale hlavně jde o programovaní je to uplně napytel
třeba nár staubli robot zvlada tak 4000 řádku to je tak možná na 2D frézování ale na vytvření 3D obrobku obvzláště při řádkovaní tak přeji hodně uspěchu
jedinej frezovací robot co je je HSX170 od staubli a doporučují max hliník
jinak všichni ostatní roboti jedou jak psal výše +-několik mm
ale pokud chces dělat vývoj rád pomužu
mig12
Příspěvky: 25
Registrován: 14. 3. 2013, 10:03
Bydliště: Martin

16. 11. 2016, 5:26

neviem ako pri obrabani, ale nas robot Fanuc LRmate ma presnost pri manipulaci do 0,3mm v praxi som to skusal. Zacyklil som robota, z roznych poloch prichadzal na urcene miesto odchylka bola naozaj do PRIEMERU 0,5mm. (nechce sa mi rozpisovat odchylku pre kazdu os ) urcite to pochopite :)
misil
Příspěvky: 122
Registrován: 25. 2. 2014, 11:00

6. 1. 2017, 9:35

na presne frezovani jedine Staubli robota. U nas frezujeme plast s ABBckama (IRB 2400/1600, vreteno 1,5kW 30000RPM), realna presnost tak taky tech +-0,1mm (spis ve smyslu ze kdyz treba frezujes ctverec, tak ho udela presne na setiny, ale posune ho nekam v prostoru. Respektive treba az po par hodinach/dnech - asi i vliv ruznych teplot a roztaznosti robota). Velikost programu muze byt libovolna, pokud by to nezvladal pametove, je mozne program rozdelit na casti a nacitat si je do pameti postupne z disku.

Nicmene na domaci/kusove pouziti (pokud nechces vyrabet dvoumetrove sochy), bych si poridil spis neco takoveho
https://3dprintingindustry.com/news/5ax ... ter-33406/
(ta kabelaz, co jim tam zadrhava by se uz vychytala...)
Odpovědět

Zpět na „roboti a manipulatory“