chcel by som poprosiť miestnych "ajťákov" o pomoc pri výbere nového notebooku. V oblasti HW nie som celkom lajk, ale pre istotu si nechám poradiť.

V auguste odchádzam na VŠ, a aj napriek tomu že si zo sebou chystám zobrať pracovnú desktop zostavu, obhliadam sa po niečom kompaktnejšom. Nakoľko desktop je primárny, vyčlenil som na ntb rozpočet max. 900€, respektíve 720€ bez DPH. Laptop bude denne prenášaný, takže by mal byť odolný, solidná výdrž baterky, s čo najväčšou kompatibilitou s ostatnými zariadeniami. Využitie - internet, prezentácie, Word, Excel, SolidWorks, ACad, Inventor - (nakoľko väčšinu produktívnej práce budem robiť na desktope, nevyžadujem výkonný pracovný ntb).
Ostatné parametre:
-13-14" obrazovka, preferujem matnú (nie je podmienka)
-i5/i7 procesor, 6generácia Skylake (pre nepomer cena/výkon pri i7, preferujem skôr i5)
-8GB RAM
-SSD disk
-váha do 2kg
-spoľahlivý servis
Z dostupných produktov som po negatívnych ohlasoch hneď vyradil Asus a ich Zenbooky, HP (aspoň tie lacnejšie) po konzultácii s predajcom. Momentálne je môj favorit Dell Vostro 15 5459 (https://notebooky-dell.sk/dell-vostro-1 ... 3355-.html" onclick="window.open(this.href);return false;), bohužiaľ sa mi nedarí nájsť viacej ohlasov/recenzií - nepredáva sa v USA. Pomer cena/výkon je dokonalý, a bonusom je NBD on-site 3ročná záruka, ktorá by podľa všetkého mala platiť aj v Dánsku.
Má prosím niekto osobnú skúsenosť s ntb Dell Vostro 15, prípadne viete odporučiť niečo vyhovujúce?
Vopred ďakujem za pomoc.

Ľuboš