Prodejce frézek

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
havelaircraft

1. 8. 2016, 12:27

Chtěl bych si pořídit nějakou frézku.
Pro upřesnění jedná se mi o stroj malý cca do 100kg. Takže nějaká vrtačko frézka atd.
Konkrétní typ a cenu neřeším.
Nezajímá mě že jsem idiot a mám si koupit tosáckou frézku minimálně 2000kg. Dělal jsem na velkých strojích a vím že mi na tohle nevyhovují.
chci to na malé díly a nástroje většinou kolem průměru 3mm takže se hodí i větší otáčky.
Hledám prodejce který zajišťuje i záruku a případný servis nebo alespoň náhradní díly.
Máte někoho ověřeného? Obchodů je hodně tak který vybrat.
martasg1
Sponzor fora

1. 8. 2016, 3:59

Jestli na to nespěcháš, že bys ji musel mít hned zítra tak zafinancuj materiál a já ti nějakou pěknou frézku do 100 kg vyškrábnu z litiny :wink:
Osadím buď na ruku kolečkama nebo na serva nebo co budeš chtít.

Bude to lepší než rychlokvaška z čínské hlínolitiny a záruku ti dám dva roky... ;-)

Jen se zasni... mělo by to přesnou geometrii, zaškrabané vodící plochy, protiplochy vylité garexem nebo vylepené turcitem a zaškrabané, centrální mazání :) dále předepnuté broušené kuličkové šrouby nebo trapézy, předepnuté ložiska posuvů s kosoúhlým stykem, tichý chod serva vřetena, pohon ozubeným řemenem s možností změny převodu přehozením řemenic. Vřeteno s P4 ložisky s kosoúhlým stykem vyvážené do 12.000 otáček třeba BT30 :) Krásně jsem se zasnil... proč takovou nikdo nevyrábí?

Jo vlastně viděl jsem Italové ji vyrábí, sice byla asi o něco těžší, ale byla to nádhera jak byla multifunkční a co měla za příslušenství. Byla to univerzální frézka hor./vert. ale fakt zajímavě řešená. Ta předváděčka co jsem viděl mi silně připomínala teleshopping, když předvádějí co všechno má univerzální "něco" za funkce - jak postupně přidával co ještě umí ta frézka tak jsem šel pomalu do kolen a nakonec už jsem ležel pod stolem v komatu s pěnou u huby :) No fakt! nekecam... Cena ale byla z jiné planety... :lol:

Asi je začnu vyrábět sám... stejně pořád řeším co by mohlo být stěžejním výrobkem mojí CNC obrobny :idea:
Třeba to někdo koupí i za tu meziplanetární cenu.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

1. 8. 2016, 4:12

A nějakou pěknou pětiosku se servama ,broušenejma šroubama , předepnutým vedením ,výměnou nástrojů a v litině ,tak zo 25000Kč bys mi neudělal :wink: :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Engineer
Kontaktovat uživatele:

1. 8. 2016, 7:59

Neuvedl jsi jestli to má být konvenční nebo CNC, taky jakou si představuješ přesnost obrábění a jaký rozsahy posuvů. Je mi jasný, že do 100kg to nebude o půl metrových rozjezdech, ale je rozdíl jestli chceš obrábět 100x100 nebo 100x200x100 atd...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 8. 2016, 8:28

Neco co by te mohlo zajimat ted prodava jozef663 v sekci prodej
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
martasg1
Sponzor fora

1. 8. 2016, 11:17

fmodel píše:A nějakou pěknou pětiosku se servama ,broušenejma šroubama , předepnutým vedením ,výměnou nástrojů a v litině ,tak zo 25000Kč bys mi neudělal :wink: :lol:
Tak jsem to našel... tak a teď vám všem spadne čelist! :evil: :lol: dejte si brindáček ať si nenaslintáte do klávesnice :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=Uxo2AL1udIY" onclick="window.open(this.href);return false;

Mě osobně spadla čelist když z frézky udělal horizontku, potom když z toho udělal soustruh tak jsem šel do kolen a když na tom s klidem začal brousit na kulato tak jsem video už sledoval z pod stolu.
Ve fázi kdy z toho udělá šeping jsem už zcela bezvládně na zemi lapal po dechu :roll: :lol:

A pak že to nejde... malej stroj tss... a jaký bere bago - až si říkám jestli to frézování nejni fejk...

No a jenom 320 tisíc Kč :) nekupte si to do garáže...

http://emcomachinetools.co.uk/golmatic- ... ng-machine" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2016, 6:21

na takovou malou potvurku to bere statecne (nic podobnyho jsem nevidel)
jinak co se te univerzalnosti tyce nejsem moc zastancem takovychto reseni
ale treba do servisni dodavky jako pojizdna dilna zajimavy
unclebaker

2. 8. 2016, 7:50

Myslim, ze tohle video zde na fóru uz probehlo, ale za pripomenuti urcete stoji... :D
https://m.youtube.com/watch?v=L0noPOF5ECk" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2016, 8:01

nebo tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=-RaEThG0I0A" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=OjAS2t9fXxs" onclick="window.open(this.href);return false;
delal jsem na tom i kalenej material (vacku do motoru z prokalenyho polotovaru)

ale prej je to k hovnu pac to je z ciny
zakaznik si to uplne nemysli pac jeho produkty z tehle masiny prosli certifikaci pro jadernou energetiku
elbarto

2. 8. 2016, 8:10

GOLmatic MD23 & MD22: snad uz konecne prijde doba, kdy nebudeme muset loudit vraky po Svobodovi a bude mozne si pekny stroj proste koupit.
martasg1
Sponzor fora

2. 8. 2016, 8:13

Až zprovoznim všechny stroje a dokoupim brusky tak se fakt do výroby těch mašin pustím :) než loudit po někom zakázky za 250 Kč na hodinu tak to raději za 300 Kč na hodinu vyrábět tyhle frézy :twisted:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2016, 8:33

Byl by to dobry pocin
Ale je to velke sousto a temer nikdo to nekoupi protoze cina je levnejsi
martasg1
Sponzor fora

2. 8. 2016, 9:21

No je evidentní že v Německu a Itálii a možná i jiných zemích na západ od nás se to nakupuje... protože jinak by to nevyráběly - třeba takový Wabeco, Emco, Tornmach apod.
To jsme na tom v Čechách fakt tak bídně že všichni kupujou jen čínu?
Je mi jasné že při ceně 300 tisíc to za průměrnou mzdu nepořídí hobík, ale co třeba nějaký živnostník co si to dá do nákladů?
Osobně si myslím že každý dvacátý člověk co hledá takovouhle malou frézku na to má si pořídit kvalitu a i by si jí pořídi kdyby TOS nebo nějaká místní firma toto vyráběla, prodávala a servisovala.
A protože ten pomyslný dvacátý kupce nesežene nic z místní produkce tak také koupí čínu nebo něco staršího českého z bazarové nabídky.

Co myslíte vy? Jsme na tom opravdu tak špatně? :?
Engineer
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2016, 9:53

Nechci Ti brát nadšení .... ale myslíš, že do tý doby než ten stroj vyvineš, vyrobíš, odladíš, otestuješ a hlavně opapíruješ nutnejma certifikátama dle norem EU abys to mohl tomu živnostníkovi bez obav z budoucích soudních tahanic vůbec prodat (a on to mohl dát do nákladů) ještě budou nějací živnostníci v tomhle bordelu fungovat ????
Nedávno mi vyprávěl jeden kolega, že opatření všech nutných dokladů potřebných pro stroj jako je frézka, abys jej mohl v klidu dát na trh vyjde na cca 250-300 tisíc.
Já bych Ti doporučil, než s tím projektem začneš, tak se nejprve přesuň někam mimo dosah EU blbokracie!!!! :wink:
martasg1
Sponzor fora

2. 8. 2016, 9:56

Engineer píše:že opatření všech nutných dokladů potřebných pro stroj jako je frézka, abys jej mohl v klidu dát na trh vyjde na cca 250-300 tisíc. :wink:
Na to jsem vůbec nepomyslel... no tak to je v háji :) tak to si budete kluci muset pořád šudlat na čínskejch mrchách co tyhle vymoženosti jako je EU certifikát nemají :lol: 8)
Odpovědět

Zpět na „Nákup“