Problém s mach3

Fizol
Příspěvky: 355
Registrován: 24. 11. 2006, 6:22
Bydliště: Košice

27. 11. 2006, 5:41

Stiahol som si mach 3 a skúšam vytvoriť jednoduchý program v G-kóde.
Ale ako sa mi nedarí. Neviem vytvoriť 1/4 kruh. Je to preto, že je to trial verzia? Aké sú príkazy pre G-kódy?
Som úplný začiatočník, takže sa nečudujte.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22438
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2006, 7:26

trial verze je omezena pouze mnostvim radku na 1000
tj. kruh to urcite udela protoze to je na dva radky

je tu dokumentace ke gkodum a urcite je tu celkem dost materialu ke studiu staci si to procist
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Fizol
Příspěvky: 355
Registrován: 24. 11. 2006, 6:22
Bydliště: Košice

27. 11. 2006, 9:59

Už som to vyriešil. Funguje to perfektne;)
Dík za snahu.
b.boruvka
Příspěvky: 17
Registrován: 2. 3. 2011, 2:49
Bydliště: Manchester.UK

2. 3. 2011, 2:58

Zdravim,pratele,jsem absolutni zacatecnik,nevim jestli mi bude Mach3,Fungovat na Win.7-Pokud vubec.dekuji moc za odpovedi.Bobek
sidonie
Příspěvky: 1010
Registrován: 18. 12. 2009, 11:18
Bydliště: Vranová Lhota

2. 3. 2011, 3:06

b.boruvka píše:Zdravim,pratele,jsem absolutni zacatecnik,nevim jestli mi bude Mach3,Fungovat na Win.7-Pokud vubec.dekuji moc za odpovedi.Bobek
Hledej pořádně na fóru, už se to zde řešilo.
Pokud ti to nepojede napřímo, což při Win7x64 asi nepojede, tak zkus XPMód. Pod XPMódem to ale asi nebude ono.
Na Win7x86 neboli 32bitové verzi by to mohlo vyřešit spuštění v kompatibilním režimu.
Uživatelský avatar
Gulliver64
Příspěvky: 459
Registrován: 1. 8. 2010, 7:52
Bydliště: Kuřim

2. 3. 2011, 3:55

jedna základní rada: na to, aby mach chodil spolehlivě je potřebné aby na počítači neběželo nic jiného a pokud možno aby byly wokna co nejvíc ořezané (žádná síť, žádná zvukovka, žádné služby na pozadí,...), z tohoto vyplývá, že ideálním řešením je koupit starší kompl (stačí P4, 2.0GHz) a na něj nainstalovat XPčka. vím, že je to tak trochu rada pro kočku, poradit ti, že máš koupit něco dalšího, ale je to opravdu nejlepší.
je zde samozřejmě i jiný soft - EMC2 který běží pod Linuxem, ale to je mimo mou mísu, :-). další info o EMC2 je zde http://www.c-n-c.cz/viewforum.php?f=34.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
b.boruvka
Příspěvky: 17
Registrován: 2. 3. 2011, 2:49
Bydliště: Manchester.UK

28. 3. 2011, 4:25

sidonie píše:
b.boruvka píše:Zdravim,pratele,jsem absolutni zacatecnik,nevim jestli mi bude Mach3,Fungovat na Win.7-Pokud vubec.dekuji moc za odpovedi.Bobek
Hledej pořádně na fóru, už se to zde řešilo.
Pokud ti to nepojede napřímo, což při Win7x64 asi nepojede, tak zkus XPMód. Pod XPMódem to ale asi nebude ono.
Na Win7x86 neboli 32bitové verzi by to mohlo vyřešit spuštění v kompatibilním režimu.
Diky za radu,Myslim ze nejlepsi bude poridis sterej pocitac s XP,a Nainstalovat mach tam,
Dela to psy kusy-Napriklad kdyz jsem v sheetcamu vygeneroval g cod pro jednoduchej ctverec s okulacenyma rohama,tak simulace v sheetcamu byla paradni,ale v machu mi to kresli nekolik kruhu-nevim kde je chyba-Mozna se to nekomu stalo taky.Mozna je to jen nastavenim,ale ceho? :-)
Diky za jakekoliv voditko.Bobek
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22438
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2011, 4:50

ty kruhy muzou bejt tim ze to trosku jinak interpretuje kruhovou interpolaci a tudiz to nepochopilo ty zaobleny rohy (to nemusi byt problem machu)

stare PC nedoporucuji protoze mach potrebuje slusny a spolehlivy hardware aby z toho neco lezlo

spolehlivy zpusob jak se vyhnout temto problemum je prejit na neco jineho
treba GVE84 ktera pobezi i na stare slupce
nebo EMC s Mesou ktera taky nema zadne velke naroky na PC
oboji bezi na specializovanem HW pro rizeni CNC takze je garantovany vypocetni vykon a strojovy cas na provadeni realtime operaci
cena neni zavratna vzhledem k problemum ktere to vyresi, navratnost investice plati i pro hobistu

dluzno podotknout ze existuji i uzivatele kterym se povedlo rozchodit mach tak ze jim problemy nedela
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Gulliver64
Příspěvky: 459
Registrován: 1. 8. 2010, 7:52
Bydliště: Kuřim

28. 3. 2011, 7:01

U mě běží mach na P4 1,6GHz bez sebemenších potíží.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
sidonie
Příspěvky: 1010
Registrován: 18. 12. 2009, 11:18
Bydliště: Vranová Lhota

28. 3. 2011, 7:03

Gulliver64 píše:U mě běží mach na P4 1,6GHz bez sebemenších potíží.
Připiš prosím i čipset na základní desce, velikost a druh operační paměti a hlavně grafickou kartu. Po doplnění těchto údajů by se dalo říct na čem mach funguje.
b.boruvka
Příspěvky: 17
Registrován: 2. 3. 2011, 2:49
Bydliště: Manchester.UK

29. 3. 2011, 12:59

Gulliver64 píše:U mě běží mach na P4 1,6GHz bez sebemenších potíží.
No Pkud prozradis co presne mas v tom pocitaci tak to urcite pomuze vyresit problemy nejen me :-)
A jinak diky vsem za pripominky a rady,clovek nikdy nevi co mu pomuze.... :-)
popopepe
Příspěvky: 133
Registrován: 10. 10. 2010, 3:28
Bydliště: Ml. Boleslav

29. 3. 2011, 7:36

Mně ten Mach3 (full) taky běhá téměř na čemkoliv. Vyzkoušel jsem asi 4 počítače, nakonec jsem skončil kvůli rozměrům a praktičnosti s notebookem (nějaká HP workstation a WIN XP), a s interpolátorem s CNC shopu jsem nezaznamenal žádný vážný problém při práci. Ale je pravda, že nemám žádný produkční stroj, mám to na hobby využití - sem tam něco vyfrézovat. A běhá to i na WIN 7 32bit.
Jinak ty kruhy které ti v Machu kreslí ten G kód budou, jak psal Robokop, špatně nastaveným, či vybraným postprocesorem. Zkus nějaký jiný, a bude to chodit.
Uživatelský avatar
Gulliver64
Příspěvky: 459
Registrován: 1. 8. 2010, 7:52
Bydliště: Kuřim

30. 3. 2011, 8:21

sidonie píše:Připiš prosím i čipset na základní desce, velikost a druh operační paměti a hlavně grafickou kartu. Po doplnění těchto údajů by se dalo říct na čem mach funguje.
omlouvám se za trochu opožděnou reakci.

zde je odkaz http://www.dell.com/downloads/emea/prod ... 280_uk.pdf na kompl který řídí mého dřeváčka. jen upřesním, procesor 1.8GHz, paměť 512MB, disk 40GB.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
sidonie
Příspěvky: 1010
Registrován: 18. 12. 2009, 11:18
Bydliště: Vranová Lhota

30. 3. 2011, 8:39

Tu paměť máš rozdělenu na dva moduly? Deska by měla umět DDR2 paměti v dual kanál řízení ( 2x až 4x rychlejší odezva na požadavky v závislosti na softwarové aplikaci) Jinak grafika je sdílená, integrovaná na základní desce s žalostným grafickým výkonem, asi mach není tolik závislý na grafice, ale více na procesoru a paměťovém subsystému, který v této sestavě je pro jednovláknovou aplikaci dostatečný, ale stejně si myslím, že musíš mít upraven operační systém (zakázané skoro všechny služby), takovým způsobem, že kromě pdf readeru a wordu nic kloudně nepoběží. PC je prostě upraveno jen pro chod jediné aplikace a to machu.
b.boruvka
Příspěvky: 17
Registrován: 2. 3. 2011, 2:49
Bydliště: Manchester.UK

30. 3. 2011, 12:22

robokop píše:ty kruhy muzou bejt tim ze to trosku jinak interpretuje kruhovou interpolaci a tudiz to nepochopilo ty zaobleny rohy (to nemusi byt problem machu)

stare PC nedoporucuji protoze mach potrebuje slusny a spolehlivy hardware aby z toho neco lezlo

spolehlivy zpusob jak se vyhnout temto problemum je prejit na neco jineho
treba GVE84 ktera pobezi i na stare slupce
nebo EMC s Mesou ktera taky nema zadne velke naroky na PC
oboji bezi na specializovanem HW pro rizeni CNC takze je garantovany vypocetni vykon a strojovy cas na provadeni realtime operaci
cena neni zavratna vzhledem k problemum ktere to vyresi, navratnost investice plati i pro hobistu

dluzno podotknout ze existuji i uzivatele kterym se povedlo rozchodit mach tak ze jim problemy nedela
Ahoj-Obavam se ze to nebude mit s kruhovou interpolaci moc spolecnyho.dal jsem mu pod nos,ctverec trojuhelnik,petiuhelnik a pokazde mi vystrihnul paradni kruhy..Takm jsem nainstaloval starsi verzi Machu(1.84) a v te to beha paradne,ale za boha nemuzu nainstalovat ovladac pro p.port(nemuzu spustit driver test) takze to tezko budu moct pripojit ke stroji .nemuzu najit zpusob jak to udelat ve Win7 rucne.Ty Win7 jsou 64 bit,a jak tak ctu na foru,je to slepa cesta,takze musim s nejvetsi pravdepodobnosti poridit neco jinyho.Vydel jsem Pocitac primo od artsoftu,dodavany s licencovanou verzi Machu za 700 Dolaru-Cena to neni zavratna ale precejen jsem hobbysta :D
Odpovědět

Zpět na „podpora v mach3“