Počítače

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Josef
Sponzor fora
Příspěvky: 3397
Registrován: 19. 11. 2006, 9:25
Bydliště: Valašsko

15. 12. 2016, 10:06

lubos píše:... Zlatej DOS a 95ky.
A ještě v té době OS/2 Warp. Škoda, že se do toho IBMka více neangažovala. Měli to odchytané a W95 ještě nebyly. Ve Francii a NSR to bylo poměrně rozšířené.
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2225
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2016, 6:13

ibm os/2 musel opustit z duvodu smlouvy s microsoftem, museli mu platit licenci i na pc s os/2
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17274
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2016, 7:12

jj
tyhle roupy je zatim nepresli
zkouseji to neustale i s linuxem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Josef
Sponzor fora
Příspěvky: 3397
Registrován: 19. 11. 2006, 9:25
Bydliště: Valašsko

16. 12. 2016, 7:36

Nepohodli se snad u Win NT, který měl být společným projektem. Kernel byl prý z OS/2 a malý měkký začal vymýšlet, tak z toho vycouvali. OS/2 pak pokračoval Warpem a poté ještě Merlinem, než to prodali. Na serverech to běží dodnes. Nevím o poplatcích za to. Ale možné je všechno.
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2225
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2016, 8:37

ibm prodala pc i s os od apple, ten byl pro nej po case drahy, toho vyuzil bill a nabdl jim msdos velmi levne, ovsem s podminkou, ze budou prodavat pc (stanice) jen s jeho os, v te dobe, totiz nikdo msdos nekupoval, lidi bud kupovali apple, nebo ibm + apple dos, nebo os od ibm
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 2883
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

30. 1. 2017, 8:35

Hmm, vono se asi u nového notebooku musí nechat nabít a vybít baterie. To jsem neudělal, celou dobu jedu na adaptéru. Dneska jsem si chtěl NB vzít do dílny, odpojím ho od adapteru a zhasnul jako svíčka. Po spuštění koukám kapacita na 1% a baterka se nenabíjí. Tak to mám nejspíš po baterce. U dva měsíce starého NB.
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2225
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

30. 1. 2017, 8:40

bobik píše:Hmm, vono se asi u nového notebooku musí nechat nabít a vybít baterie. To jsem neudělal, celou dobu jedu na adaptéru. Dneska jsem si chtěl NB vzít do dílny, odpojím ho od adapteru a zhasnul jako svíčka. Po spuštění koukám kapacita na 1% a baterka se nenabíjí. Tak to mám nejspíš po baterce. U dva měsíce starého NB.
vada baterie = reklamace
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 5018
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

30. 1. 2017, 8:41

bobik píše:Hmm, vono se asi u nového notebooku musí nechat nabít a vybít baterie. To jsem neudělal, celou dobu jedu na adaptéru. Dneska jsem si chtěl NB vzít do dílny, odpojím ho od adapteru a zhasnul jako svíčka. Po spuštění koukám kapacita na 1% a baterka se nenabíjí. Tak to mám nejspíš po baterce. U dva měsíce starého NB.
nevím jak je to u Tvého NB
ale potkal jsem se několikrát s tím, že pokud aku nemá nějaké minimální napětí tak se nabíječka nespustí
dokonce to bývá tak, že obvody nabíječky hlídající napětí připojeného aku jsou napájeny právě z toho aku a nikoli ze sítě (ze strany nabíječky)
důsledkem je, že pokud necháš nabitý aku na nabíječce, po delší době (týdny) se aku právě odběrem těch hlídacích obvodů totálně vybije
nabíječka se sama se znova nespustí, tak aby udržovala aku nabitý
je nutno ji zapnout a vypnout nebo odpojit a znova připojit aku aby proběhla nějaká startovní rutina
pokud je aku totálně vybitý, nahlásí to chybu a konečná
řešením je akublok rozebrat, změřit napětí jednotlivých článků, opatrně je malým proudem nabít (pozor na přepolování a tak), odzkoušet odpovídajícím zatížením zda to přežily a pak aku svěřit zpátky originální nabíječce
podle chytrosti nabíječky a vychcanosti výrobce to nemusí pomoci, viz moje asi rok stará zkušenost s aku Makita popsaná zde na foru
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 3371
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

30. 1. 2017, 9:06

To je evidentne vada baterie/stroje. Mam NB na siti stale, po x mesicich sundam a jede OK. Baterka stara roky. Stare, poctive IBM a dokupovana china baterka. Nevydrzi uz 8 jen 6 hodin.
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 2883
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

8. 9. 2018, 2:29

Ahoj lidi

Mán na NT dualboot Win10 a win7. Občas musím spustit win10 a když pak zase spustím win7, mám datum nastavený o dva roky zpět, což odpovídá první instalaci. Je tohle normální?
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2225
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

8. 9. 2018, 3:32

u windows je mozne vse, proc dualboot? vitrtualizace by mela byt lepsi
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 2883
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

8. 9. 2018, 5:31

Protože jsem do win7 nemohl sehnat všechny ovladače, tak jsem je vykuchal z win10. Kupodivu fungovali.
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 2883
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

10. 11. 2019, 1:32

Tak jsem zase rozladěn. Na mobilu se mi zobrazuje u stejného url jiný text než na PC. To znamená, že někdo musel vytvořit dvě varianty a ty se zobrazují podle typu OS. Takže já si něco přečtu na PC a člověk, co na internet používá už jen mobil bude číst pod stejným odkazem něco jiného. Fakt paráda.
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2225
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2019, 1:36

tomu se rika responzivni web
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
t256
Příspěvky: 1020
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

10. 11. 2019, 1:38

Stranky jsou prizpusobene pro mensi displej mobilu a dotykove ovladani prsty. Na tom neni nic divneho. Pokud to tvuj mobil vykonostne zvladne, da se to prepnout v prohlizeci do verze pro PC.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“