schéma zapojení Fanuc + Mesa
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Pro účely přestavby Fanuc O-T na Mesa+Linux:
- koupím funkční schéma nebo návody zapojení driverů a motorů původně z Fanuc O-T na Mesa karty - asi +-10V? nebo co Fanuc používá.
Pokud jste to někdo řešil a máte plány tak prosím prodejte.
(typy driverů a měniče budu znát cca v lednu, ale asi to bude klasika Fanuc - motory s červenými víky)
- koupím funkční schéma nebo návody zapojení driverů a motorů původně z Fanuc O-T na Mesa karty - asi +-10V? nebo co Fanuc používá.
Pokud jste to někdo řešil a máte plány tak prosím prodejte.
(typy driverů a měniče budu znát cca v lednu, ale asi to bude klasika Fanuc - motory s červenými víky)
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík 

těch motorů redcap je celá řada.. pokud budeš mít štěstí a budeš mít něco novějšího manuál seženeš pokud budeš mít něco staršího tak nenajdeš asi nic.. takže bez konkrétního označení driveru co máš ti asi nikdo neporadí.. já měl stroj z 90tého a o těch driverech jsem nenašel vůbec nic.. několik stovek hodin hledání uplně všude dotazování do fanucu nic.. tak jsem to vyhodil a dal nové a byl klid..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Obcas manualy sa najdu na ebay, ale to si asi skusal...
Vůbec si nerozumíme... neptám se na nějaký manuály nebo něco konkrétního...
Ptám se zda někdo někdy zapojoval Fanuc drivery na Mesu a má vlastní schéma jak zapojoval a rád bych ho koupil.
Nemám žádný stroj, chci prostě schéma předělaného Fanucu O-T na Mesu.
Je mi jasné že bude spoustu typů driverů s různými nastaveními, ale snad budou alespoň v něčem standardizované ne? Konektroy třeba shodné apod.
Nikdo neřestavoval Fanuc O-T na Mesu? Původní drivery ať už jakékoliv? A měnič?
Nikdo zdejší?
Ptám se zda někdo někdy zapojoval Fanuc drivery na Mesu a má vlastní schéma jak zapojoval a rád bych ho koupil.
Nemám žádný stroj, chci prostě schéma předělaného Fanucu O-T na Mesu.
Je mi jasné že bude spoustu typů driverů s různými nastaveními, ale snad budou alespoň v něčem standardizované ne? Konektroy třeba shodné apod.
Nikdo neřestavoval Fanuc O-T na Mesu? Původní drivery ať už jakékoliv? A měnič?
Nikdo zdejší?

Přesně tak musíš vědět typ já mám rozchozene jejich vřeteno ..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Bohužel těch driverů je dost typů a obecně se to blbě shání. Bavil jsem se s jedním pánem z Fanucu a ani oni v podstatě nemají moc informací k těmto driverům. Hodně z toho jsou zkrátka zakázkovy pro různé výrobce. A Fanuc u nás dělá hlavně roboty tak mi říkal, že i když dělá ve Fanucu tak mi to není schopný zajistit.
Jednoduší je podle mě zkusit sehnat dokumentci k původnímu systému, a z toho odvodit zapojení těch driverů. To bude větší jistota. Je pravda, že fanuc má skoro na všech driverech stejné konektory a mohlo by to tedy být na všech stejné, ale moc bych na to nesázel. Sám mám připravený na retrofit soustruh s červenejma fanucama a zatím jsem nic nenašel ( kromě toho že jeden člen fora má k tomu soustruhu dokumentaci tak až si k němu zajedu tak si potřebné zapojení ofotím).
Jednoduší je podle mě zkusit sehnat dokumentci k původnímu systému, a z toho odvodit zapojení těch driverů. To bude větší jistota. Je pravda, že fanuc má skoro na všech driverech stejné konektory a mohlo by to tedy být na všech stejné, ale moc bych na to nesázel. Sám mám připravený na retrofit soustruh s červenejma fanucama a zatím jsem nic nenašel ( kromě toho že jeden člen fora má k tomu soustruhu dokumentaci tak až si k němu zajedu tak si potřebné zapojení ofotím).
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Ještě jednou opakuji chci to pro svou orientaci jak se to zapojuje obecně... takže beru jakékoliv zapojení kde bylo původně Fanuc O-T a povedlo se to přestavět.
RaSi ty máš zapojený původní měnič? A schéma s Mesou máš?
RaSi ty máš zapojený původní měnič? A schéma s Mesou máš?

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
neco poobneho jsem resil u simodrive
vpodstate jsem udelal redukce z puvodnich konektoru na mesu
pro kazdou osu:
enable
+-10V
a zpetna vazba do mesy A,B,A',B',Z,Z' a napajeni encoderu
pak vic prace dalo pripojeni zbytku masiny
vpodstate jsem udelal redukce z puvodnich konektoru na mesu
pro kazdou osu:
enable
+-10V
a zpetna vazba do mesy A,B,A',B',Z,Z' a napajeni encoderu
pak vic prace dalo pripojeni zbytku masiny
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Potřeboval bych nějaká schémata - na něčem se učit, z něčeho bych chtěl vycházet...
Budu přestavovat:
- drivery z Yaskavy dva typy
- drivery z Fanuc 5T
- možná Fanuc O-T
- a možná Simodrive
Takže čím víc inspirace tím líp
Ale u toho Fanuc O-T bych rád šel do hloubky než to pořídím... tj. co nejdřív - týden (a pak budu vědět taky typy)
Budu přestavovat:
- drivery z Yaskavy dva typy
- drivery z Fanuc 5T
- možná Fanuc O-T
- a možná Simodrive
Takže čím víc inspirace tím líp

Ale u toho Fanuc O-T bych rád šel do hloubky než to pořídím... tj. co nejdřív - týden (a pak budu vědět taky typy)

Já schema nemám resp mam jen originál schéma driveru roku stačí v podstatě jedině dva dráty jsou 0-10v to je třeba pin 8a9 to jde do 7i33 pak je tam enable a estop to je vše plus teda enkodér vše je zapojeno do té 7i33 podle zapojení které je u ni uvedene největší problém je ale zjistit to zapojení toho konektoru na tom driveru jsou tam většinou dva cn1 a cn2 a každej má 30-40pinu a u každý verze je to jinak
Naposledy upravil(a) RaS dne 27. 12. 2016, 3:39, celkem upraveno 1 x.