H2 Controller

smallgod
Příspěvky: 29
Registrován: 17. 9. 2010, 12:12

20. 9. 2010, 8:53

no zrovna jsem tam tu H2 nenašel, je tam jiný drive hobby, při instalaci si vytvoří v systému port kde se nastavují Dir a Step,
program mi při zpuštění píše že není spuštění drive a dále už můžu dělat co chci a nekomunikuje. Nezkoušel jste to někdo rozchodit?
misox
Příspěvky: 196
Registrován: 18. 5. 2008, 11:41

21. 9. 2010, 5:25

Potrebuješ mať pripojený externý oscilátor 2,4,8,10 kHz .
Z externým oscilátorom to prevádzkujem na na driveri z činy TB6560 4 Axis CNC Stepper Motor Driver Board Controller a zatial vpoho.
Na stránke GMFC je aj schéma.

A tu je konkrétne k tvojej H2
http://www.hobbycnc.hu/CNC/H2/H2_eng.html
smallgod
Příspěvky: 29
Registrován: 17. 9. 2010, 12:12

21. 9. 2010, 6:51

U té H2 mám udělaný doplňek E2, je na oscilátoru vyladěný, ale i tak se mi to nedaří rozchodit, je mi jasný že z jiným Hardwarem který uvádějí to bude fachat, ale mě zajímá, jestli to někdo nezkoušel s H2 a jestli to funguje, i tak děkuji za příspěvek.
misox
Příspěvky: 196
Registrován: 18. 5. 2008, 11:41

21. 9. 2010, 7:59

A keď si otvoríš ten driver - tam kde nastavuješ steep - dir vypisuje ti tam aj
timer ?
A akú verziu požívaš ?
Musím sa na to pozreť ale dnes som nemal čas , org elektronika je myslím mm2001 a nejaké obdoby, to čo použivam ja nieje "Hardwarem který uvádějí"
misox
Příspěvky: 196
Registrován: 18. 5. 2008, 11:41

25. 9. 2010, 7:52

Takto to vyzerá u mňa , výstupy LPT si nevšímaj .
Čo máš ty v kolonke Time between interrupts ?
Přílohy
GMFC.JPG
smallgod
Příspěvky: 29
Registrován: 17. 9. 2010, 12:12

25. 9. 2010, 8:10

nejsem u PC na kterém to mám naistalovaný, ale jestli si dobře pamatuji tak v kolonce Time between interrupts je 140,
Dobře nechápu nastavení Step-DIR u motorů, jsou tam 2 písmena s číslama v nějakým rozsahu, nevíš jak to nastavit?
V programu se mi už ukazuje že je deska připojena ale když dám pokyn k posunu, program spadne
misox
Příspěvky: 196
Registrován: 18. 5. 2008, 11:41

25. 9. 2010, 8:22

To Px je pin na LPT ak si spomínam a aké tam máš PC ?
Lebo keď som mal generátor na 20kHz tam sa mi to chovalo podobne , dal som príkaz na pohnutie a SW zamrzol. Teraz mam 10kHz.
smallgod
Příspěvky: 29
Registrován: 17. 9. 2010, 12:12

8. 10. 2010, 2:19

Konečně jsem se dostal k PC
PC je AMD 2.4Gh s XP, ted už mi to nepadá ale při příkazu k přejetí píše:
"driver_xp:: Decupe, DiviceIOC: Parametr není správný"
smallgod
Příspěvky: 29
Registrován: 17. 9. 2010, 12:12

8. 10. 2010, 2:24

tady je nastavení
Přílohy
nastavení.bmp
(1.46 MiB) Staženo 381 x
misox
Příspěvky: 196
Registrován: 18. 5. 2008, 11:41

9. 10. 2010, 5:19

Je to spôsobené nekompatibilitou LIGT a PRO driveru
Práve som prešiel na PRO verziu a to samé.
Postup: odinštaluj z hardvéru mm2001 driver , reštartuj PC a nainštaluj GMFC ,
potom nakonfiguruj mm2001 driver a malo by ti to ísť.
Mne to pomohlo.
Raninko
Příspěvky: 83
Registrován: 4. 10. 2009, 7:56
Bydliště: Kezmarok

18. 7. 2013, 4:10

čawte prave som nabural frezou do železnej upinky a frezu som zastavil a resetoval soft a všetko išlo dalej normalne ale ked som vypol pc a znova zapol mach mi piše toto.............. too fast for pulley using max...... a motory bzučia brutalne teda to nejde a na drivru svieti červena led skušal som to asi dvadsat krat zapnut vypnut pc motory stale to iste neviete niekto poradit kde je problem vopred dik.
smallgod
Příspěvky: 29
Registrován: 17. 9. 2010, 12:12

18. 7. 2013, 6:35

Neco podobneho se mi jiz u teto desky stalo, po jedne takove havarce mi to delalo taky. Muse jsem prehodit osu na 4 port a vse pa fungovalo ok, lec po nejake dobe tento neovladany chip zacal horet a to doslova. Chip jsem vystipal a maka to dale. Pokud bude zajem, mohu pripoji foto :lol:
Raninko
Příspěvky: 83
Registrován: 4. 10. 2009, 7:56
Bydliště: Kezmarok

18. 7. 2013, 9:56

smallgod tak som sa v tom trochu vrtal freza ide v pohode ale kontrolka svieti červena ale stroj ide ale stale to tam piše a ked stroj stoji dam clear a kotrolka zhasne ale ked sa spusti znova to napiše neviem čo stym ale foto by možno aj pomohlo neviem či nepreinštalovat win
fox360
Příspěvky: 36
Registrován: 20. 11. 2011, 12:40

29. 7. 2014, 4:23

dobry den chcem sa spytat ci by sa dalo k H2 CNC Controller a ovladat v mach3 pripojit toto https://cnc-plus.de/Router-Accessories/ ... pd0on29ec4" onclick="window.open(this.href);return false;
smallgod
Příspěvky: 29
Registrován: 17. 9. 2010, 12:12

4. 8. 2014, 9:39

Tak v tom neporadím, přešel jsem na Linux, vadila mi nespolehlivost Machu, kdy se mi třeba rozběhli motory na řezačce polystyrenu opačnými směry.
Odpovědět

Zpět na „H1 a jine z www.gravirovanie.sk“