H2 Controller

votrelec
Příspěvky: 95
Registrován: 7. 5. 2010, 3:41

3. 7. 2010, 3:03

Má to galvanické oddelenie H2 od PC?
nejak som to nevidel.
Ak nie, je možné niekde kúpiť takéto oddelenie ktoré bude spolupracovať bez problémov ( v hobby cene pravdaže )
jančo
Příspěvky: 58
Registrován: 17. 7. 2006, 12:14
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

3. 7. 2010, 3:14

H2 ovladač nemá galvanické oddelenie.
Nepotrebuješ ho.
www.cnc1.eu
www.gravirovanie.sk/01UVOD.htm
votrelec
Příspěvky: 95
Registrován: 7. 5. 2010, 3:41

4. 7. 2010, 7:50

jančo píše:H2 ovladač nemá galvanické oddelenie.
Nepotrebuješ ho.
bližšie vysvetliť? ako je to ošetrené ?
keďže schéma zrejme nikde nieje, nemôžem to vedieť, na fóre som o tom nikde nečítal. a na stránke to tiež nieje :)
jančo
Příspěvky: 58
Registrován: 17. 7. 2006, 12:14
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

4. 7. 2010, 8:50

Ty vysvetli, načo ho potrebuješ.
Ja som tých ovladačov zapojil asi 200kusov, žiadne PC sa nepoškodilo a chod je v pohode.
Pre mňa je priorita, čo najlacnejšie poskladať stroj a čo najefektívnejšie vyrábať. Ked je toto priorita aj pre teba, tak ho bereš.

Keď nutne potrebuješ galv. odd. tak sa obzri po niečom inom.
www.cnc1.eu
www.gravirovanie.sk/01UVOD.htm
votrelec
Příspěvky: 95
Registrován: 7. 5. 2010, 3:41

4. 7. 2010, 2:01

ja ten ovládač neodsudzujem :)
mne sa práve páči, cena/výkon

čo sa týka opt-oddelenia, niekde som tu videl schemu, v podstate je to banalita za par euro, len som nebol istý, keď píšeš že ho nepotrebujem :)

10 rokov pri PROFI CNC-čkach hovorí iné :)
našťastie odchádzajúcu pc-čka nie karty v CNC-čkach.

edit.
no a chcem ho na takého malého špunta, trochu dlhšie ako laserová tlačiareň. sústruh na drevo, trapez, rolne a gulatina - podopretá kalená :)
MDF a preglejka Z - X + možnosť C- os na frezovanie
rozhodujem sa či to spravím ako portalovku zo sústružením :) tj X-Z-Y-C +S ,alebo len sústruženie tj X-Z-C +S

praca z drevom, nič viac... priemer do max 10cm a dlžka do 1metra ( točenie guľatiny z hranolu )

predpokladám H2 a 3(4)x 2N motor to by mohlo stačiť na všetky osy
presnosť nieje až tak kritická a keďže to bude na 70% z dreva budem tolerovať kužele a iné neduhy bez mrknutia oka, nakoľko výrobky pôjdu na ďalšie opracovanie.
ide o sériovú opakovateľnosť :) kde bola tolerancia 0,5

ešte doriešiť nejaké drobnosti na mechanike, verzia sústruh sa bude vyrábať, teda ak nebudem preferovať tu druhú variantu ktorá bude univerzálnejšia...
Uživatelský avatar
cmeliak
Příspěvky: 215
Registrován: 11. 1. 2009, 8:18
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2010, 10:51

Ja mam H2 kontroler vo frezke a beha to pekne, resp. pre mna postacujuco. Teraz este zvazujem ten maly modul na PWM a charge pump.
Nie som si ale isty, tym ze nie som elektrikar, ako tam funguje to PWM, to bude asi ta cast schemy s tranzistormi. Co som sa docital na internete, tak tam davaju DA prevodnik a podla toho kolko je bitovy tak vygeneruje kvalitny signal. Ako je to u tejto schemy? Videl som len schemy s NE555, tam to celkom chapem.
Uživatelský avatar
magi
Sponzor fora
Příspěvky: 1974
Registrován: 16. 10. 2006, 12:40
Bydliště: Třebíč
Kontaktovat uživatele:

28. 7. 2010, 9:29

K tomu oddělení LPT portu. Pokud driver má galvanické oddělení, je to samosřejmě plus. Ovšem pokud ho nemá, tak bych to naprosto vůbec neřešil. Nechápu proč máte všichni o ty své pc miláčky takový strach. Snad cena driveru v porovnání s cenou zákl. desky v PC je mnohem mnohem vyšší. V každém PC bazaru se desek válí, že je ani neodvezete. Já osobně, bych teda větší strach měl o samotný driver, než o desku kterou kdykoliv s prstem v nose a zavřenýma očima vyměním. Co LPT card do PCI nebo PCI Expres, když už je tedy kolem toho tolik kraválu?
Já osobně mám H1 připojený přímo do PC, někdy v NTB, krokáče pohání plasmu, která běhá okolo 500V a má HF zápal. Tzn, když to někde nešikovně přeskočí (k tomu dochází zejména při špatném doteku kostřící svorky plazmového zdroje) a vletí to až do driveru, tak je vyřešeno. Zatím se to nestalo. Až to přijde, srát mě bude ten driver, nikoliv PC.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
votrelec
Příspěvky: 95
Registrován: 7. 5. 2010, 3:41

28. 7. 2010, 10:25

Oddelenie PC od Driveru ma viac dôvodov.
AD1 keď prerazí driver a odpáli LPT to "môže" odpáliť driver
AD2 keď oddeliš LPT od Driveru elektronika mierne dopomôže ku stabilite signálov nakoľko oddeľovač je zároveň zosilňovač signálu
AD3 keby máš PC z legálnym os Win XP tak ta odpálenie dosky bude srať trochu viac.
AD4 nie každá doska je kompatibilná z driverom na CNC nemyslím teraz len H1 alebo H2 ale všeobecne, takže tých dosiek až také mraky niesu..
AD5 oddelovač PC od Driveru sa dá spraviť alebo kúpiť za pár drobných v porovnaním zo škodami ktoré to môže napáchať

neviem čo stále riešite či oddeľovač ano alebo nie, cena driveru H2 je viac ako dobrá a dokúpenie oddeľovača nieje taká veľká položka že by sa to neoplatilo.

prehlásenie.
nepredávam ani nevyrábam driver ani oddeľovač a ani nemám žiadny profit z prezentovania takéhoto riešenia, je to môj názor na vec a verím že každý má svôj rozum aby zhodnotil za alebo proti, predsa len je to každého vlastná vec a peniaze.
Uživatelský avatar
magi
Sponzor fora
Příspěvky: 1974
Registrován: 16. 10. 2006, 12:40
Bydliště: Třebíč
Kontaktovat uživatele:

28. 7. 2010, 11:08

Ano, se vsim souhlasim, jen rikam ze je kolem toho zbytecne moc reci.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
gnat
Příspěvky: 881
Registrován: 24. 2. 2009, 9:14
Bydliště: doma
Kontaktovat uživatele:

28. 7. 2010, 11:20

votrelec píše:AD3 keby máš PC z legálnym os Win XP tak ta odpálenie dosky bude srať trochu viac.
Tohle nějak nechápu. OEM licence je vázaná na počítač a nikoliv na desku. Osobně jsem měnil desku 2x. stačí zvednout telefon a zavolat na aktivační linku. Na XP to dokonce 1x projde automaticky.
SABLE-2015
votrelec
Příspěvky: 95
Registrován: 7. 5. 2010, 3:41

28. 7. 2010, 12:02

nové OEM licencie su viazane na DOSKU a ak ti to prejde tak len preto že si dobrý herec a tváriš sa že si dosku nemenil.
prečítaj si licenčne ujednanie po roku 2004 a pochopíš tie slovíčka.
zmena HW v rozsahu bez možnosti meniť dosku.

mam niekoľko licencii a poviem ťi že niekedy sa hádať z niekym na suporte je dosť vopruz.

preto radšej investujem nejakých 20€ na opto oddeľovač alebo viac za origo a mam pokoj.

ono aj rozšírenie LPT kartou nieje boh vie čo, aj keď funguje, ale treba nechať tým pádom viac služieb bežať čim sa znižuje rýchlosť posielania.

ako som povedal, každý nech si spravý ako chce.
ja račej obetujem nejake "drobné" a mám istotu" ako to nechať na náhodu.

našťastie u nás v práci z obľubou odchádzajú PCčka ako karty v mašine, a to je PC zapojené len na nahratie vyhratie programu, lebo jadna ta karta stoji nehorazne peniaze. čo už, originál sa nechá zaplatiť...


Pre OEM licencie zakúpené po 1. 5. 2004 platí, že v prípade rozširovania zariadenia, na ktorom sú nainštalované, je pre ich zachovanie možné vymeniť akúkoľvek súčasť zariadenia s výnimkou základnej dosky. Výmenu základnej dosky pri zachovaní licencie OEM je možné uskutočniť v prípade záručnej opravy zariadenia, a to do dvoch rokov od jeho zakúpenia.

http://www.microsoft.com/slovakia/licen ... l/oem.mspx
Naposledy upravil(a) votrelec dne 28. 7. 2010, 12:08, celkem upraveno 1 x.
gnat
Příspěvky: 881
Registrován: 24. 2. 2009, 9:14
Bydliště: doma
Kontaktovat uživatele:

28. 7. 2010, 12:08

Nemusíš nikomu nic nalhávat. Dělal jsem to 2x, vždy jsem do telefonu uvedl, že jsem měnil desku a vždy to bez problémů zaktivovali. Ostatně tohle je oficiální vyjádření Microsoftu přímo z jejich stránek:
Zákazníci, kteří musí provést výměnu základní desky z důvodu jejího poškození a nemožnosti výměny za identickou, mohou provést telefonickou reaktivaci licence prostřednictvím aktivační linky společnosti Microsoft.
SABLE-2015
votrelec
Příspěvky: 95
Registrován: 7. 5. 2010, 3:41

28. 7. 2010, 12:10

hm mate "lepšie" suport vedenie..
u nás na sk z tým robia dosť cecky. :(
pokiaľ niesi servis pc alebo im spriaznená duša. nechcú to aktivovať
smallgod
Příspěvky: 29
Registrován: 17. 9. 2010, 12:12

20. 9. 2010, 3:23

Dá sa na této H2 rozchodit GMFC (http://www.gmfcsoft.com/)?
misox
Příspěvky: 196
Registrován: 18. 5. 2008, 11:41

20. 9. 2010, 6:34

Nemal by byť problém . Myslím že to aj na stránkach má popísane.
Odpovědět

Zpět na „H1 a jine z www.gravirovanie.sk“