Stahováky přírub brusných kotoučů

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
aleshonsa

5. 1. 2017, 11:09

Ahoj,
sháním následující stahováky přírub brusných kotoučů.
- stahovák pro přírubu s vnitřním závitem M65x2
- stahovák pro přírubu s vnitřním závitem M34x1,5
Stahovák se šroubuje do vnitřního závitu.
Přiložil jsem foto, kde jsou vidět oboje příruby s brusným kotoučem nasazené na kuželu brusného vřetene s odšroubovanou jistící maticí/šroubem.
U příruby s M65x2 je na konci kuželu šroub pro jistící matici M16 levotočivý, který přečnívá ven přes úroveň čela příruby.
U příruby se závitem M34x1,5 je to na foto ten prostřední závit - závit nejvíce ven je na kroužku co drží přírubu sevřenou na kotouči, ten nejvíce uvnitř je už levotočivý závit v kuželu vřetene pro jistící šroub.
Jak vypadají příruby samotné sundané z kuželů brusných vřeten je vidět na foto přiložených k inzerátu http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=7&t=22903" onclick="window.open(this.href);return false; Foto jsou i kvalitnější, takže je závit lépe vidět.

Díky
Přílohy
Příruba se závitem M65x2
Příruba se závitem M65x2
Příruba se závitem M34x1,5
Příruba se závitem M34x1,5
Kužel vřetene pro přírubu se závitem M65x2
Kužel vřetene pro přírubu se závitem M65x2
Kužel vřetene pro přírubu se závitem M34x1,5
Kužel vřetene pro přírubu se závitem M34x1,5
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

8. 1. 2017, 10:24

Jenom pro představu - stahovák by měl vypadat přibližně nějak takto http://www.c-n-c.cz/download/file.php?i ... &mode=view" onclick="window.open(this.href);return false; Tj. velký kotouč se závitem a uvnitř otvor s dalším závitem kam přijde šroub, jehož utahováním se příruba stáhne z trnu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
capumpor

9. 1. 2017, 10:16

Máš soustruh?
Sběratel strojů :-)
aleshonsa

9. 1. 2017, 12:22

Soustruh mam, ale popravdě proč to vyrábět jestli se to dá sehnat hotové. Jestliže existuje taková příruba, musí logicky k ní existovat i odpovídající stahovák.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
kenybz

9. 1. 2017, 12:30

u té jedné z přírub má byt nad matkou další matice viz foto
ty sekance na přírubě neni moje práce kdyby náhodou chtěl někdo komentovat že su hovado a podobně já to nebyl... :D
Obrázek
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
aleshonsa

9. 1. 2017, 12:39

Asi myslíš přírubu z magnetky. Tam je ale do kuželu brusky zašroubovaný speciální šroub http://www.c-n-c.cz/download/file.php?i ... &mode=view" onclick="window.open(this.href);return false; a přes něj už nic být nemůže
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
kenybz

9. 1. 2017, 12:41

toto je z brusky 1U pod tím kroužkem co je nafotce je matice kterou přitáhneš přírubu na hřídel a při odšroubování se to opře a vylisuje přírubu s kotoučema nemůže spadnout ani matice ani kotouč s přírubou
aleshonsa

9. 1. 2017, 1:08

To by šlo udělat jedině u magnetky, že by tam přišel šroub s menší hlavou, co se dostane pod kroužek a byla v něm třeba uprostřed díra pro imbus aby to šlo takto vytlačit. U hrotové tomu moc nevěřím, protože matice vypadá takto http://www.c-n-c.cz/download/file.php?i ... &mode=view" onclick="window.open(this.href);return false; Kroužek pod maticí má moc malý přesah aby se mohl do něčeho opřít a zároveň tam bylo dost místa na ořech. Jedině že by to nebyl originál. Kdyby byl ten krouže velký přes celou tu díru tak už by to šlo.
Hrotová bruska je taky Kameníček, ale nejspíše 2P-500 (parametricky a rozměrově srovnatelná bruska s 2U-500, ale produkční verze). Takže by bylo logické, že by to fungovalo stejně.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
kenybz

9. 1. 2017, 1:35

zítra ti to nafotím jak to tam mám a uvidiš jestli to tak půjde nebo ne ta matice má osazení s válcovou plochou o větším průměru než je její šěstihran a tím osazením se opírá při demontáži o ten kroužek se závitem a při utahování tlačí na přírubu...co mám druhou přírubu tak tam to tak nejde použít
capumpor

9. 1. 2017, 1:39

Popravdě máš 3 možnosti jak se zachovat.
1. Vyrobím si to.
2. Nechám si to vyrobit.
3. Nebudu to mít.
Věř mi. Poptával jsem tady před lety příruby na svou magnetku ze stejného důvodu, že se mi je nechtělo dělat, a co myslíš jak to dopadlo? A to bruska 3g71 je zde docela hojně zastoupena.

U magnetky bych to udělal stejným způsobem jako je to na té rusandě. Bohužel fotku v mobilu nemám. Hodně stručně a blbě řečeno je to šroub, kterým prochází druhý šroub s jiným stoupáním a je pojištěn skolíkovaným nákružkem.

P.s. Přírub máš dost?
Sběratel strojů :-)
Miki2t

9. 1. 2017, 2:29

jeden vykres a uz bys ho mozna mel i doma.
aleshonsa

9. 1. 2017, 11:11

Já mam v celku představu, jak to má vypadat. Že to budu muset nakonec vyrobit je možné.
Momentálně ale není kam spěchat, protože oboje brusky jsou před repasí. V současnosti dělám v dílně stavební práce (příčka, následně pak zateplení, rozvod elektro), ale teď jak začalo mrznout tak jsem to přerušil (ještě když je tam tak 5st tak to jde, ale kolem 0 už je to na nic, minimálně to chce střídat s prací ve vytápěné části) a poslední akce v nevytápěných prostorách byla sundání brusných kotoučů z obou brusek a změření kuželů abych věděl co shánět. Jenom díky tomu jsem dnes sundal stůl z magnetky a odnesl ho do vytápěné dílny a začal ho čistit. Stejně bych ho musel sundat, abych projel při přesunu dveřmi, až jí budu stěhovat na své místo. Paralelně se musím vykrámovat místo, kam pak magnetka přijde (to je spíš na tátu, protože já nevím co je z těch věcí na vyhození). Přesunout jí chci nakonec i kvůli tomu abych měl pak v dílně, kde stavím víc volno a nemusel pořád přestavovat tolik strojů. Dokud budou tyhle mrazy pokračovat tak budu pokračovat v čištění magnetky, ale nepředpokládám, že jí do konce pololetí dodělám celou. Na podzim by už snad mohly být stavební práce hotové a pak se teprve může pokračovat ve strojařině.
Tj. podtrženo sečteno - magnetka bude v provozu dejme tomu třeba až na konci roku (ještě záleží, jestli je kompletní a funkční hydraulika atd. - zatím vím jen o chybějící rohatce v automatickém podávání příčného posuvu a je potřeba udělat celé elektro, chybí olejoznaky). U hrotové si netroufám vůbec hádat. Takže na to sehnat stahováky kdyby se někde náhodou objevily je času habaděj, než to definitivně vzdám a vyrobím je.

Přírub mam málo - ke každé brusce jen po jedné co byla přímo na stroji i s kotoučem.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
kenybz

10. 1. 2017, 6:05

ono tech přírub není moc potřeba pokud teda nebudeš brousit tvary buď to sadou tvarových kotoučů nebo tvarově orovnané jednotlivé kotouče...
dej fotky rozpracované dílny nebo odkaz pokud to už někde máš a určitě máš i nakreslené budoucí rozmístnění strojů ono to není špatné dát na net může ti třeba někdo poradit s lepším řešením až to budeš mít hotové potom těžko něco předělávat...
RaS

10. 1. 2017, 7:25

kenybz píše:ono tech přírub není moc potřeba pokud teda nebudeš brousit tvary buď to sadou tvarových kotoučů nebo tvarově orovnané jednotlivé kotouče...
dej fotky rozpracované dílny nebo odkaz pokud to už někde máš a určitě máš i nakreslené budoucí rozmístnění strojů ono to není špatné dát na net může ti třeba někdo poradit s lepším řešením až to budeš mít hotové potom těžko něco předělávat...
základní poučka.. stavět větší, každá dílna je zachvilku malá :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
kenybz

10. 1. 2017, 7:53

stačí ventilek a pořádný kompresor a dofouknout ale bacha abys nepřefoukl :D
Odpovědět

Zpět na „Nákup“