Postprocesor Armote - Aspire

Odpovědět
havelaircraft
Příspěvky: 292
Registrován: 7. 5. 2014, 9:04

25. 3. 2017, 6:26

Nemá někdo k dispozici postprocesor pro Aspire?
Dnes jsme rozchodily Armote od Gravosu ale nemám post procesor. Na přípravu gkodu používám aspire, které mám velmi oblíbené ale NC kody z aspire mi Armorte nebere.
Případně jestli někdo tuto kombinaci používá?
Mex
Příspěvky: 4279
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

25. 3. 2017, 6:52

Ty postprocesory pro Aspire jsou velmi jednoduché a logické.
Takže pokud víš, co Armote potřebuje, tak napsat si vlastní není nic složitého. Vezmi nějaký jiný (třeba LinuxCNC) a uprav jen nezbytné věci, kterých moc nebude.
Je to textový soubor, takže na to kromě editoru nic nepotřebuješ.
havelaircraft
Příspěvky: 292
Registrován: 7. 5. 2014, 9:04

25. 3. 2017, 6:59

To je právě to co nevím.
Já jsem do teď měl Mach 3 a tam je postprocesor hotový a vše fungovalo OK.
Nová mašina je ale postavená na Gravosu.
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

25. 3. 2017, 7:05

a co ti nejde? na jakém kódu se to zasekne?
když do armota pustíš vygenerovanej post pro macha
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Mex
Příspěvky: 4279
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

25. 3. 2017, 7:12

Tipnul bych si, že problém bude jen v hlavičce a případně patičce souboru.
Vezmi nějaký funkční G-kód pro Armote a jeho hlavičku a patičku dej místo hlavičky G-kódu pro Mach.
Až to takhle vyladíš, tak to jenom přepíšeš do konfigurace toho postprocesoru.
Aspire používá jen nejzákladnější příkazy G-kódu, které umí snad každý řídicí systém.
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 1795
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2017, 7:18

musis na zacatku pohnout osama rychloposuvem http://www.gravos.cz/armo.htm" onclick="window.open(this.href);return false; viz. poznamka dole
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
havelaircraft
Příspěvky: 292
Registrován: 7. 5. 2014, 9:04

25. 3. 2017, 7:40

Už se mi povedl nějaký posun.
Docela hezký kod je jako postprocesor AXYZ A2MC
viz náhled. na ten se tváří že to jede
Ale kdyby nějdo měl přímo postprocesor určený na armote byl bych rád

N0G90
N10(10dřevo hrubovací)
N20M6T1
N30M3 S14000
N40G0 X-70.000 Y-70.000 Z6.000
N50G1 Z-4.000 F500.0
N60G1 Y70.000 F1200.0
N70 X70.000
N80 Y-70.000
N90 X-70.000
N100G0 Z6.000
N110G0 X-105.000 Y-100.000
N120G1 Z-4.000 F500.0
N130G3 X-100.000 Y-105.000 I-100.000 J-100.000 F1200.0
N140G1 X100.000
N150G3 X105.000 Y-100.000 I100.000 J-100.000
N160G1 Y100.000
N170G3 X100.000 Y105.000 I100.000 J100.000
N180G1 X-100.000
N190G3 X-105.000 Y100.000 I-100.000 J100.000
N200G1 Y-100.000
N210G0 Z6.000
N220G0 X-5.000 Y0.000 Z6.000
N230G1 Z-4.000 F500.0
N240G3 X0.000 Y-5.000 I0.000 J0.000 F1200.0
N250G3 X5.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N260G3 X0.000 Y5.000 I0.000 J0.000
N270G3 X-5.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N280G1 X-13.000 Y0.000
N290G3 X0.000 Y-13.000 I0.000 J0.000
N300G3 X13.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N310G3 X0.000 Y13.000 I0.000 J0.000
N320G3 X-13.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N330G1 X-21.000 Y0.000
N340G3 X0.000 Y-21.000 I0.000 J0.000
N350G3 X21.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N360G3 X0.000 Y21.000 I0.000 J0.000
N370G3 X-21.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N380G1 X-29.000 Y0.000
N390G3 X0.000 Y-29.000 I0.000 J0.000
N400G3 X29.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N410G3 X0.000 Y29.000 I0.000 J0.000
N420G3 X-29.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N430G1 X-37.000 Y0.000
N440G3 X0.000 Y-37.000 I0.000 J0.000
N450G3 X37.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N460G3 X0.000 Y37.000 I0.000 J0.000
N470G3 X-37.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N480G1 X-45.000 Y0.000
N490G3 X0.000 Y-45.000 I0.000 J0.000
N500G3 X45.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N510G3 X0.000 Y45.000 I0.000 J0.000
N520G3 X-45.000 Y0.000 I0.000 J0.000
N530G0 Z6.000
N540M30
Honza - GRAVOS
Příspěvky: 63
Registrován: 8. 2. 2011, 6:29

26. 3. 2017, 8:10

Dobrý den,

postprocesor zde http://gravos.cz/download/gravos3.pp" onclick="window.open(this.href);return false;

v Aspire pak v menu File klikněte na Open Application Data Folder (pokud máte program anglicky) a soubor zkopírujde do adresáře My_PostP

s pozdravem
Jan Vostárek
havelaircraft
Příspěvky: 292
Registrován: 7. 5. 2014, 9:04

29. 3. 2017, 2:29

Děkuji.
Vytvořený kod vypadá velice dobře.
Odpovědět

Zpět na „postprocesory“