Fanuc Robot R-2000iC 125L

Odpovědět
10majko
Příspěvky: 39
Registrován: 28. 11. 2016, 2:08

22. 6. 2017, 9:13

Zdravím všetkých.
Máte niekto skúsenosti s týmto robotom? Potreboval by som nejaký manual na ovládanie plus poradiť softvér free pre skúšobné programovanie.

Ďakujem
mig12
Příspěvky: 25
Registrován: 14. 3. 2013, 10:03
Bydliště: Martin

27. 6. 2017, 1:25

Ake to ma riadiaci system? zistis bud zo zadu Teach pendantu alebo na rozvodovej skrini napr R30ia R30ib... atd
10majko
Příspěvky: 39
Registrován: 28. 11. 2016, 2:08

16. 8. 2017, 11:47

Riadiaci systém je Fanuc R-30iB. Nemám skúsenosti s robotmi a potrebujem vedieť ako nahrať program do robota. Ako sa nastavuje nulový bod a takéto veci.
Ďakujem
Uživatelský avatar
kutil_tim
Příspěvky: 1411
Registrován: 11. 1. 2010, 1:23
Bydliště: Vsetín

16. 8. 2017, 3:38

Podle dotazu zřejmě nejsi servismen od Fanuc aby jsi dělal zásahy do způsobu ovládání.
Do robota není co uživatelem nahrávat.
Robot se dá uživatelem pouze ovládat.
Na to je ovládací soft bez něj si v ..
Uživatele je potřeba vyškolit na ovládání od výrobce robota. Načíst manuály.
Jestli nic z toho nemáš
tak si můžeš hrát - nech si pouze konstrukci
udělej vlastní pohony
vlastní řízení ...
Hotové robotické řízení není žádný open system a aby si jej haknul na to potřebuješ pořádný kou..
Ale třeba se pletu a Fanuc je jiný.
Jednu dobu jsem měl robotickou ruku ABB nakonec jsem ji musel prodat do kovošrotu.
http://katalog.tuny.cz [url]http://katalog.tuny.cz[/url]
10majko
Příspěvky: 39
Registrován: 28. 11. 2016, 2:08

16. 8. 2017, 4:04

Takže do robota nemôžem nahrať cez USB žiadny program vytvorený napr v Sprutcam? Nájde sa niekto kto mi poradí alebo tu budú len odpovede ako sa to nedá urobiť prosím. Ďakujem
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15663
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

16. 8. 2017, 7:41

pletes si robota a cnc frezku
z toho plyne tohle nedorozumeni

tim netvrdim ze nektery roboti nedokazou obrabet tvary stejne jako cnc frezky
ale dulezity je to sluvko nektery za kterym se skryva to ze to neni bezna funkce vsech robotu
nejsem robotar ale hadam ze automaticky nelze predpokladat ze by to bylo u tveho stroje mozne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
milan584
Příspěvky: 940
Registrován: 12. 5. 2009, 2:17
Bydliště: na jihu

17. 8. 2017, 5:23

10majko píše:Riadiaci systém je Fanuc R-30iB. Nemám skúsenosti s robotmi a potrebujem vedieť ako nahrať program do robota. Ako sa nastavuje nulový bod a takéto veci.
Ďakujem
http://fs1.gongyeku.com/data/usershare/ ... 093450.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Podle obsahu dotazu, ale mám vážnou obavu, že Ti to k něčemu bude.
QNX
Příspěvky: 2796
Registrován: 20. 12. 2006, 9:59
Kontaktovat uživatele:

17. 8. 2017, 11:05

Tak třeba HAL plugin do Grasshopperu umí ABB a KUKA, Rapcam-gh plugin zase ABB, KUKA, FANUC a Taco ABB roboty ABB ......... ale je to všchno pro zde nepopulární Grasshopper :lol: Jak je to s konkrétním modelem z dotazu nevím, ale za prozkoumání by možná ten Rapcam-gh stál.
https://www.rapcam.eu/software/rapcam-for-grasshopper/" onclick="window.open(this.href);return false;

edit: tak asi ne, píšou:
Fanuc R2000 iB 165F
Fanuc S420iF
Fanuc S430i
bjon
Příspěvky: 2
Registrován: 9. 9. 2018, 2:03

9. 9. 2018, 2:09

měl by si najít vše na oficiálních stránkách výrobce
Odpovědět

Zpět na „roboti a manipulatory“